לקראת כיתה א'

מצב
הנושא נעול.
הילדה הגדולה שלי

בהחלט. יש לנו "חותמת" רישמית, אבל כשאני
צריכה "לפרוט לפרוטות" את רשימת ההשגים, אין לי ממש מה לרשום ברשימה הזו, חוץ מאשר קליטה קלה יותר ומהירה יותר מאשר ילדים אחרים וסקרנות.
הילדה הגדולה שלי
עברה אבחון פרטי בגיל 5 (כי חשבנו להקפיץ אותה לכתה א' - היא ילידת ינואר). ויצא לה ציון 137. כלומר, היא בעצם מוגדרת מחוננת - לא "מחוננת על" או משהו, אבל בכל זאת - היא מחוננת ממש, לא "גבולית". לולא האבחון הנ"ל לא הייתי מעלה על דעתי שהיא נופלת בקטגוריה הזו. היא לומדת עם הכתה שלה בדיוק את אותו החומר, לא משתעממת. לדעתי היא בערך ברמה של הכיתה, אם כי כמובן קשה לי להשוות, כי עדיין לא היו להם מבחנים וציונים. המורה אמרה עליה שבדיונים בכתה היא "בשאלות ובהארות שלה לוקחת את כל הכתה קדימה". מעבר לזה - לא נרשמו השגים מיוחדים. יכול להיות שיש הבדל בין מישהו שהוא צעד אחד לפני כולם (ואז לא ממש רואים את זה) לבין מישהו שהוא אי-שם עשרה צעדים לבד קדימה.

yoyoyoyog

New member
יש לי אייקיו 152

יש כאן עוד כאלה שמרגישים כמוני?
מרגישה קצת "אאוטסיידרית" פה. הבנות שלי אמנם ידעו לקרוא לפני כיתה א', אבל רק בכיתה א' התחילו לקרוא ספרים. וחוץ מזה אין להן איזו התקדמות יוצאת דופן בשום תחום. גם בבית הספר יש שיעורים שהן משתעממות אבל בדרך כלל זה לא קורה והמורות אומרות שהן משתלבות בסדר. אני תוהה, אולי משהו לא בסדר איתן? אולי הן מדכאות את עצמן? אולי אני לא מפתחת אותן מספיק ולא דוחפת אותן מספיק ללימודים? מה דעתכן? ה אם יש כאן עוד מקרים של ילדים מחוננים שלא דוהרים קדימה בשום תחום?
יש לי אייקיו 152
ואני עכשיו עולה לי"א. אני מצליח ב"ה בהכל. בכיתה י' הגישו אותי בכל ציוני המגן על 100. אבל אני לא חושב שיש לי איזו יכולת גאונית או משהו.(או שאני פשוט לא מרגיש)

לדעתי לחכות ולראות מה קורה

לקראת כיתה א'
הבן שלי, בן 6 וחצי, עולה לכיתה א' סוף סוף. הוא היה השנה ב"חטיבה צעירה" באותו בי"ס כך שכבר יודעים שם עם מי יש להם עסק (קורא וכותב מזה שלוש שנים בערך, יודע חשבון ברמה של כיתה ג' או ד'...). החלטנו לא לנסות להכניס אותו לכיתה ב' מידית. היועצת הבטיחה לקבוע לנו פגישה עם המנהלת והמחנכת לקראת שנת הלימודים. יש לכם הצעות בשבילנו איך לעשות לו את השנה הז קצת פחות משעממת ושירגיש שהוא יוצא ממנה עם משהו? מנסיון של חברים חשבנו לתת לו חוברות לימוד ברמתו כך שבשעות עבודה עצמית (יש כאלה היום בכיתה א'? אנחנו חדשים במערכת...) יעבוד בהן. עוד רעיונות?
לדעתי לחכות ולראות מה קורה
כמו שכתבו לך ידיעת הקריאה והחשבון לא מהווים שיקול יחיד. למרות זאת אני מכירה ילדים שסבלו וגם ילדים שהשתלבו טוב. הייתי נותנת לזה צ'אנס, בידיעה שאפשר להדליג ולשנות גם אחרי תחילת השנה, והדברים הללו הפיכים. רק שימו לב לא להוריד את האצבע מהדופק.

פלגיה

New member
מניסיון אישי

לקראת כיתה א'
הבן שלי, בן 6 וחצי, עולה לכיתה א' סוף סוף. הוא היה השנה ב"חטיבה צעירה" באותו בי"ס כך שכבר יודעים שם עם מי יש להם עסק (קורא וכותב מזה שלוש שנים בערך, יודע חשבון ברמה של כיתה ג' או ד'...). החלטנו לא לנסות להכניס אותו לכיתה ב' מידית. היועצת הבטיחה לקבוע לנו פגישה עם המנהלת והמחנכת לקראת שנת הלימודים. יש לכם הצעות בשבילנו איך לעשות לו את השנה הז קצת פחות משעממת ושירגיש שהוא יוצא ממנה עם משהו? מנסיון של חברים חשבנו לתת לו חוברות לימוד ברמתו כך שבשעות עבודה עצמית (יש כאלה היום בכיתה א'? אנחנו חדשים במערכת...) יעבוד בהן. עוד רעיונות?
מניסיון אישי
אני אומנם לא מחוננת, אבל ידעתי לקרוא מגיל 4, ובכיתה א' כבר קראתי ספרים עבים. לא היה לי משעמם בכיתה א'. היה לי מאוד מעניין לימוד הקריאה, כי למדו בצורה אחרת מהצורה שבה אני למדתי. בזמן הפנוי - המורה הושיבה אותי עם עוד ילד למשימות נוספות, וחוץ מזה - תמיד אפשר לקרוא ספרים. בעיני שיעמום הוא פונקציה של הילד ולא של התנאים האובייקטיביים.

Right (על הפסוקית הראשונה)

מניסיון אישי
אני אומנם לא מחוננת, אבל ידעתי לקרוא מגיל 4, ובכיתה א' כבר קראתי ספרים עבים. לא היה לי משעמם בכיתה א'. היה לי מאוד מעניין לימוד הקריאה, כי למדו בצורה אחרת מהצורה שבה אני למדתי. בזמן הפנוי - המורה הושיבה אותי עם עוד ילד למשימות נוספות, וחוץ מזה - תמיד אפשר לקרוא ספרים. בעיני שיעמום הוא פונקציה של הילד ולא של התנאים האובייקטיביים.
Right (על הפסוקית הראשונה)

אני מסכימה לגמרי

מניסיון אישי
אני מסכימה לגמרי
הבת שלי לא נוטה לשעמום. אני סומכת עליה שתמצא לה דרכים להתעניין. היא עשתה זאת גם השנה בגן כאשר הילדים למדו דברים שהיא כבר יודעת והגננת ציינה אותה לשבח (בפני) על כך שלא הפריעה אלא השתתפה בשמחה וגם לא הפגינה בהתנשאות את הידע העדיף שלה. למרות זאת, מסגרת בית הספר היא שונה וממוקדת בלימודים, לכן אני מקווה שימצאו את הדרך להעסיק אותה נכון וגם להשביח את הידע שלה. כלומר - כאן כל הצדדים צריכים לעשות איזה שהוא מאמץ. אגב, הבת שלי לא הולכת לבית ספר 'רגיל', היא הולכת לבית ספר לטבע וליום לימודים ארוך עם הרבה העשרות. שם יימצאו לה הרבה תחומי עניין נוספים שהיא מאוד אוהבת, כך שהבעיה תשאר רק בלימודי היסוד.

ציפי ג

New member
אם חוברות העשרה

לקראת כיתה א'
אם חוברות העשרה
אז להשתדל שתהינה בתחומים שהוא לא לומד בבית ספר.

תודה לכולכם

לקראת כיתה א'
תודה לכולכם
תודה לכל מי שענה, קיבלתי הרבה מידע ונקודות מבט שונות על הדברים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה