לקראת חטיבה

י ע נ ה

New member
לקראת חטיבה

שלום, שמחתי לגלות שישנו פורום העוסק בטוראט, וכבר מנצלת אותו להתייעצות.. האם מישהו מחברי הקהילה ניצל את האפשרות שמציעה א.ס.ט.י. להרצאות בנושא התסמונת בפני תלמידי הכתה בה לומד ילדכם? אשמח לשמוע התייחסות שלכם לרעיון תודה ושתהיה שנת לימודים מוצלחת לכולכם

הרצאות

ישנם 2 אנשים אשר נותנים הרצאות ואבחנות בנושא. 1. ראשית קיים באתר הפנייה של יו"ר העמותה הלא היא מכונה פה שביק. היא נותנת הרצאות בתשלום לביה"ס. 2. הנציגה שלנו במשרד החינוך והתרבות נותנת הכוונה וכנוייה פו mickya. היא מכירה את מערכת החינוך על בוריה והופכת עומות לטובת הילד/הילדה. קשה לי לתת המלצה אבל שתיהן מעולות כל אחד בתחום שלה. אני נעזרתי בד"ר מיקי אברמוביץ. משה

י ע נ ה

New member
תודה

ועדיין.... אשמח לשמוע דעה של מי שחווה התנסות שכזו... סוף שבוע נעים

שביק

New member
היום נתתי הרצאה בנושא טוראט

באחת החטיבות ברמלה. מחרתיים בר"ג. אני מאד ניפעמת כל פעם מחדש, כאשר צוותי בתי הספר מתכוננים לשנת הלימודים, מתענינים ושותים בצמא את דבריי. מאד מתענינים בנושא מרתק כמו טוראט, שואלים ומקבלים תשובות. לילה טוב לכולכם.

י ע נ ה

New member
בטוח שהיה מעניין יותר ...

... מההרצאה שהיתה אצלנו.... בכל מקרה, מסרתי ליועצת השכבה שבה תלמד יעל פרטים על התסמונת והפניתי את תשומת לבה לאפשרויות הקיימות לייעוץ, הכוונה ומתן הרצאות על ידך ועל יד ד"ר מיקי אברמוביץ. תודה שאתם כאן אמא של יעל

הלנה

New member
שלום יענה

בני סיים השנה חטיבה ואני שוקלת להזמין הרצאה בפני צוות ביה"ס. מאז שהתגלה הטוראט סיפקנו מידע לצוות גם ביסודי וגם בחטיבה והם היו נהדרים איתו. לגבי הילדים זה כבר הרבה יותר מסובך וצריך לשקול היטב אם זה רצוי לילד. הכל תלוי בחומרת הטוראט שלו ובפתיחות שלו. אצלנו למשל הטוראט קל ולא כל כך מורגש, הידלים לא שואלים שאלות ולא מתייחסים לבני באופן שונה ולכם לא ראינו ואנחנו עדיין לא רואים לנכון לתת הרצאה ולספר לכל הילדים על הטוראט שלו (מה גם שבני לא מעוניין). אם חלילה המצב יחמיר נצטרך לשקול מחדש. לגבי המרצות כבר כתב לך מלמן - בת שבע ומיקי שתיהן נהדרות ומומלצות מאד. אגב, יש גם חומר בעמותה ואת הספר של מיקי שאפשר ורצוי להביא לצוות ביה"ס... כך אני עשיתי בכל אופן. בהצלחה

ש ל י ק

New member
ברוכה הבאה לפורום

אכן מסכימה עם מלמן לגבי המלצתו החמה על יו"ר העמותה גב' בת שבע גרנית וד"ר מיקי אברמוביץ, כל אחת מהשתים מצויינת בתחומה ויכולה להיות לעזר רב. אנחנו נעזרנו גם דרך שביק וגם דרך ד"ר מיקי אברמוביץ אבל רק מול הצוות החינוכי של ביה"ס . עד היום גם אני וגם בעלי לא מוכנים לחשוף את התסמונת בפני ילדי הכיתה (הוא עולה השנה לכיתה ו') הילדים לא שואלים שאלות הם רואים ומקבלים את ילדי כפי שהוא ובכלל לא מתייחסים לטיקים אלה לחוזקים שיש לו. יש לציין שדרך עזרתן הברוכה והגדולה של ד"ר אברמוביץ ושביק הן הצליחו ללמד את המורים על התסמונת אם דרך חומר כתוב ואם דרך מיקי שהגיעה לכמה פגישות ודיברה עם כל הצוות כולל המנהלת ובעצם כל הצוות למד לקבל ולהכיל את ילדי וכמותם גם ילדי הכיתה. חייבים שיתוף פעולה בין כל הגורמים כדי שהילד יצמח ויתפתח בבית הספר.... שיהיה לכם המון בהצלחה.

י ע נ ה

New member
תודה להלנה ולשליק

אכן עניתן על תהיותיי לגבי הגישה הרצויה כלפי התלמידים. את יועצת השכבה, רכזת ומחנכת הכתה דאגתי לידע מראש. עד היום הסתדרה יעל יפה מבחינה חברתית, אך מטבע הדברים ישנו חשש מסויים שמלווה במעבר לסביבה חדשה. נמשיך לזרום עם יעל... לכל מקרה, טוב לדעת שיש מקום שבו אפשר לקבל עצה ואוזן קשבת ממי שממש מבין... תודה ושבת נעימה אמא של יעל

עישון גראס וטוראט

בע"ה לפני זמן מה גם אני חשבתי כמוך שחייבים לעשן גראס כדי למזער את הטיקים ובשיא התמימות ניסיתי גם. עישנתי והגעתי לבית חולים עקב חרדות שלא לדבר על הטיקים שהיו קשים מאד יותר מלפני כן. אז הגעתי למיון פעמיים רצופות. זהו לי זה לא התאים אולי יש כאלו שזה מתאים להם לי לא כמו שאר התרופות והדברים שניסיתי.

אלין יקרה../images/Emo24.gif

להערכתי זה ממש לא נכון...זה כאילו נותן לגיטימציה לעישון לא חוקי. ישנו מחקר שנערך בבי"ח שניידר בשיתוף עם בי"ח בגרמניה ....שאכן ישנו חומר שנקרא THC (מקווה שלא טעיתי) שמופק מחומר המריחואנה...מבודדים את החומר הממכר והוא זה שעוזר בהפחתת ה"טיקים".

תיקי אני אבהיר את עצמי נכון הפעם

בע"ה לא עשה טוב. לא שאני שוללת את זה. זה חוקי אם זה מטעם משרד הבריאות ללא החומר הממכר לא לקחת בקבוק ולהתחיל לעשן ולהתמסטל . אני אנטי סמים את יודעת. אבל אם זה חוקי וזה מתאים ללא החומר הממכר למישהו שיש לו טוראט למה לא? פשוט אני עישנתי את זה והתסמטלתי והגעתי לבית חולים לחדר מיון פעמיים. מצטערת שלא הבהרתי את עצמי נכון

הלנה

New member
יענה

שמחתי לעזור, רק אל תשכחי שלכל אחד יש את הנסיון שלו שתלוי בילד שלו ויש כן אנשים שנתנו הסברים מוצלחים בפני כל הכיתה כי זה התחייב עקב מצב הטוראט של הבן שלהם. לפי מה שאת מתארת ובלי להכיר אותך או את בתך נראה שהיא מסתדרת בסדר גמור.. אם כך ,אין לך מה לחשוש מהחטיבה (מודה שגם אני מאד חששתי), כי אין באמת שינוי בין יסודי לחטיבה מלבד ילדים אחרים (שאם זה באותו אזור את חלקם היא כבר מכירה) ומורים אחרים. אצלנו בחטיבה למשל נתנו הרבה יותר דגש על עזרה לבן שלי מטעם בית הספר (הוא לקוי למידה והיה לו שעות של הוראה מתקנת, מה שלא היה לו ביסודי).

יש להבחין בין שתיים...

יענה שלום ההרצאות של בת שבע או מיקי חשובות מאוד. הן מסוגלות להוסיף המון לצוות המקצועי שנמצא סביב בנך במהלך יום הלימודים. הצוות יקבל כלים: "מה לעשות כש..." "איך מגיבים כש..." וכו'. לגבי ילדי כיתתו, זאת כבר אופרה אחרת לגמרי.... מנסיוני, יותר חשוב מחשוב, את ההרצאה עשיתי בעצמי, אין ספק שהייתה בעלת משקל וחשיבות עליונה, ילדים הם לפעמים "עם אכזר", אבל הם מבינים מהר כשמסבירים להם לאט. הרצאה כללית על טוראט בכלל, וגרורותיה, ומענה על שאלות (לא בפני בנך..) יביאו להכרה גדולה יותר, הבנה , פרגון ולפעמים אפילו, התעלמות מוחלטת ממה שפעם נראה להם "שונה", "מצחיק", או "מגוחח" בהצלחה דני

י ע נ ה

New member
תודה לכל המגיבים...

בינתיים נסתפק בעדכון הצוות החינוכי, ונהיה עם אצבע על הדופק בנושא החברתי. תודה לכם אמא של יעל

יענה, אם יש טיקים בולטים לעין

(ולא משנה מה חומרתם) , הייתי ממליצה לספר\להסביר לילדים . אני חושבת שכדאי לשתף ולא להגיע למצב שמי מהילדים יעיר בצורה מעליבה או ייגחך על התנועות המשונות ועוד תגובות שנובעות מחוסר ביידע. מצב שכזה עלול לגרום למשקעים אצל בנך. כמו כן, אם הסביבה הקרובה תדע, בנך לא יצטרך להסתיר או להבליע טיקים או אפילו להתאפק איתם : הוא פשוט ירגיש נוח "לטקטק" באופן חופשי, כי כולם יודעים ואין צורך להסתיר. תחשבי איזו הקלה זו עבורו. ואחרי שקראת את מגוון הדעות, פשוט תקשיבי לאינטואיציה שלך. את מכירה את בנך טוב מכולם ויודעת מה הכי טוב עבורו.

י ע נ ה

New member
מסכימה שצריך להקשיב לבטן...

בסופו של דבר אני באמת פועלת על פי האינטואיציה... שוחחתי כבר עם רוב הצוות הבכיר האחראי על שכבת הגיל, מסרתי להם הסבר תמציתי של התופעה ובקשתי לנהוג כרגיל עם יעל (אגב - בת...ו..כן - טיקים מורכבים, נראים לעין..) כיוון שעד היום, במהלך השנתיים האחרונות, הצליחה יעל להתמודד בהצלחה עם המעטים שניסו להציק, אני נוטה להמתין ולראות מה יקרה בכתתה החדשה (בה יש לה גם חברות מהיסודי וילדים נוספים שהיא מכירה). תודה על התגובה והתמיכה שנה מוצלחת לכולם אמא של יעל

למעלה