לקראת חופשת לידה

לקראת חופשת לידה

אני לקראת לידה וכרגע נמצאת בשמירת הריון. יש לי ילדה בת שנתיים וחצי ומאז תחילת שמירת ההריון היא מסרבת ללכת לגן בבוקר כי היא מבינה שאמא לא הולכת לעבודה. אשמח להמלצות איך לשכנע אותה ללכת לגן בכיף (יצויין שזה היה המצב עד לפני כמה ימים...) בעיקר כשלוקחים בחשבון שזו לא בעיה זמנית שכן בעוד שבוע שבועיים אצא לחופשת לידה. תודה!

בוליפלג

New member
../images/Emo52.gifהייתי חייבת לצאת וכעת

רצה לא.צהרים עם הקטנה. אשוב אח"כ עם ההסבר

אילתית 2

New member
היי

קודם כל שיגיע הזמן..שיהיה בקלות
אצלי אומנם לא הייתי בשמירה..אבל כשילדתי והייתי בחופשת לילה הגדולה שלי היתה בת שנה ו11 חודש בהתחלה רצתה להשאר איתנו בבית אבל הסברתי לה שהיא צריכה ללכת לגן ועכשיו אמא צריכה להיות בבית עם התינוק - בדיוק כמו שהייתי איתה כשהיא נולדה עד שגם הוא יגדל ויכנס לגן (משפחתון) אצלי היא מאוד אהבה לשמוע סיפורים איך היא היתה בבטן..איך נולדה..ואיך היתה תינוקת וככה הבינה שמה שעושים עם התינוק החדש עכשיו..עשינו גם איתה ומאוד עזר שראתה את האלבומים שלה כתינוקת

להתלבש בבוקר ולעשות רושם שאת לא נשארת בבית

גם אני מאוד פחדתי מהעינין אבל בינתיים
כבר חודש ואין בעיה ללכת לגן בבוקר - אבא בדר,כ לוקח וגם אני הצלחתי לקחת פעמיים או שלוש

אני לא בעד "לעבוד" על ילדים, הם חכמים

והם עולים על זה באיזהשהו שלב. עדיף להסביר את המצב כמו שהוא מראש.

האמת שלא אמרתי לו שאני הולכת לעבודה

אבל עצם זה שאני מתלבשת מראה לו שלא נשארים בבית.

אני בבית והילדים יודעים שאמא בבית אבל היא

עסוקה. לא הייתי מקשרת את זה דווקא לתינוק שיבוא (גם יש תינוק שתופס לי את המקום וגם אמא עסוקה איתו כל היום בבית ואני לא יכול להשאר?), אבל בהחלט הייתי מסבירה שאמא מבשלת, עושה כביסה, סידורים, צריכה ללכת לבנק ועוד כל מיני דברים משעממים ולא אטרקטיבים לילדים. הם לאט לאט מפנימים ומבינים. אחרי זה כשברור לכולם שהולכים לגן, אם פעם ב... מבקשים להשאר בבית לסתם יום של כיף עם אמא, אני מרשה. ברגע שהם יודעים שיש אפשרות, הם לא מבקשים כל כך הרבה, וזה חוסך להם למצוא תירוצים כמו כואבת לי הבטן או הראש. ברגע שהבקשה לגיטימית הם יודעים גם לקבל לא כתשובה אם לא מתאים לי (ואז לפעמים אנחנו קובעים יום אחר). שיעבור בקלות, ובהצלחה.

perah11

New member
תני לה אולי משהו שלך

ותסבירי לה שהיא יכולה ללכת עם זה לגן והיא צריכה לשמור על זה עד שהיא חוזרת הביתה. ככה חלק ממך יהיה איתה וגם בראש היא יודעת שהיא תמיד חוזרת אליך הביתה ואת מחכה לה שם. גם אצלי זה קורה בדיוק עכשיו כי אני ילדתי והבכור שלי בן שנתיים וחצי. אז הוא לקוח לא משהו שלי ספיציפית אבל משהו מהבית וזה מקל עליו. כמובן שאני מזכירה לו כמה כייף בגן, והחברים מחכים לו שם, שהגננת מחכה לו כו' בהצלחה

למעלה