לקראת ועדות ההשמה

לא מסכימה !

בני עבר מגן חינוך מיוחד טרום חובה (שפתי) לגן חובה רגיל ללא כל בעיה, בכיתה א' עבר ועדת שילוב ומשולב בכיתה רגילה היום. לא הערימו לי שום קשיים בדרך אלא להיפך ! רציתי להכניס אותו לבית ספר מיוחד (אנטרופוסופי) ובמחלקת החינוך בעיריה באו ואמרו לי שלא כדאי לי כי עד שהוא יצא מהחינוך המיוחד אני מכניסה אותו במו ידי לבית ספר שבו יש הרבה ילדים עם בעיות (בתצפיות שערכתי אחר כך בבית הספר ראיתי שהם צדקו ב-100%) מעולם לא עשו לי שום בעיה במעבר בין המסגרות ולהיפך, עודדו אותי כאשר חששתי לשלב אותו בחינוך רגיל, לא אשכח את המשפט שאמרה לי מנהלת המתי"ה באיזור מגורי: ללכת אחורה אם מתחרטים תמיד אפשר... אבל חייבים לנסות ללכת קדימה. ובכלל כדי לעבור לחינוך הרגיל לא הייתי צריכה להופיע שוב בועדת ההשמה הספיקה לי המלצה של הצוות בגן החינוך המיוחד שהילד בעל יכולת להשתלב במסגרת רגילה ! כך שאין מה להיזהר וילד בעל יכולת יכול תמיד לעבור לחינוך רגיל / משולב ולהיפך המערכת מעדיפה לשלב ולהכניס לחינוך רגיל מאחר והעלויות שם פחות גבוהות מאשר בחינוך המיוחד ! בהצלחה בועדת ההשמה ובשנת הלימודים הקרבה ! אמא חמימה

dan52

New member
לקראת ועדות ההשמה

אנו עומדים השנה בפעם הראשונה לעבור ועדת השמה. לפני שבוע היה יום עיון בנושא שלצערנו לא יכולנו להגיע אליו האם יש לכם רעיונות או עצות לקראת ועדת ההשמה דני

נורר

New member
דברים שנאמרו ביום עיון

אין לי נסיון אישי אבל ביום עיון העלו כמה נקודות חשובות 1. ועדת השמה קובעת זכאות לחינוך מיוחד ולאיזה סוג. אם יש לכם העדפה ברורה לסוג מסוים של גנים (תקשורתי, שפתי,...) אז זה המקום לדרוש. להיזהר ממצב שבו הזכאות נקבעת לגן טיפולי כי אז זה נותן להם חופש לשבץ בכל גן של חינוך מיוחד. השיבוץ עצמו מתקיים בלעדיכם בועדת שיבוץ בקיץ. 2. לבוא עם מסמכים ברורים לגבי הבעיה של הילד. שיהיה כתוב PDD ולא רק המלצות. 3. אם אתם מעונינים בשילוב בגן רגיל (ללא גן טפולי בכלל) אז אתם צריכים בעצם ועדת שילוב.

אמאלה5

New member
ועדת השמה-עצה

ראשית ,בהצלחה רבה שנית, אנחנו עברנו ועדה ראשונה בסוף שנה שעברה ואחת נוספת לפני חודשיים .(בשל החלטה להעביר את הילד באמצע שנה). מה שחשוב הוא, לעשות "שיעורי בית" ולהחליט איזה מסגרת אתם רוצים, (בהתאם לאופציות הקיימות באיזור מגוריכם)ואז לבוא לוועדה עם טענות של יתרונות הגן שבחרתם, בהסבר לקידום שזה יכול לתת לילדכם. אנחנו גם הבאנו איש מקצוע שמכיר את הילד (פרא רפואי) והוא תמך בדעתינו והביא מינוחים מקצועיים לנימוק בקשתינו. והכי חשוב להיות בטוח, נחוש ואפוטימי. באמת בהצלחה ואשמח לעזור עוד לכל שאלה.

dan52

New member
תודה רבה לכולם...

יתכן ולא הבנתי נכון אבל האם ניתן להביא איש מקצוע -פסיכולוג קלינאית תקשורת וכו... לועדה על מנת שיביע את דעתו? עלפי מה שאני מבין ההורים מוסרים רשימת גנים בסדר עדיפות יורד ומתוכם על הוועדה לבחור? כלומר בזמן הגשת שמות הגנים בוועדה מתקיים דיון בין ההורים לחברי הועדה לגבי השמות ומדוע מיקמנו אותם כפי שמיקמנו? אני מתנצל אם השאלות שלי קצת בירוקרטיות אני רוצה לבוא מוכן כמה שיותר יום טוב דני

beezi

New member
גם אני הבאתי את הפסיכולוגית של הגן

הקודם, כדי שתוכל לחוות את דעתה על הבן שלי ולתמוך בי בדרישות שלי לגבי הגן שבחרתי. במקרה שלנו אני הייתי מיוזמות ומקימות הגן, כך שלא היתה בעיה כאן, למרות שבדיעבד, יכול להיות שהייתי צריכה לדרוש ואולי גם להפעיל פרוטקציה להכניס אותו לגן בעיר סמוכה (רעננה). גן חדש הוא גן שהשנה הראשונה היא הקשה ביותר, וחבל שלא חסכתי את זה מהבן שלי. אני מאחלת לך בהצלחה, וכדאי שתביא באמת מטפלת/פסיכולוגית/ מישהי שמכירה את הילד.

אמאלה5

New member
הבאת איש מקצוע לועדה

אנחנו לא שאלנו את האחראית על הועדה, פשוט הבאנו מישהי שעבדה עם ילדינו מזה שנתיים והכירה אותו מצויין. אז הצעתי- לא לשאול , אתה קובע. מבחינת דירוג אני לא הייתי מציעה ל"דרג" גנים כי אז אתה עלול לקבל שיבוץ בגן שהיה נאמר בעדיפות שניה\שלישית וכו'. ואז כמובן הילד יפסיד. עדיף לעמוד איתן על הבקשה לגן שאתם רוצים(כמובן אחרי שתראו את הגן מספר פעמים ותבררו עם הצוות המקצועי עליו וכן אפשר לדבר אם הורים לילדים ששם -כמובן בהסכמתם לגננת.) ולתמוך בבחירה ע"י הסבר מקצועי שלכם או של איש מקצוע . ד.א לועדה השניה הלכנו כבר לבד. ושוב בהצלחה לכם ולילדכם.

למעלה