לקראת הריון-אחרי גרדה להמשיך עם החו

לקראת הריון-אחרי גרדה להמשיך עם החו

מצה הפולית ? מה אומר הנסיון ? התחלתי לקחת חומצה פולית בתחילת ההריון האבוד. כעת אני יודעת שההריון הבא לא יבוא לפני עוד 3 חודשים. השאלה אם להמשיך בעצם את החומצה הפולית, כי הרי אומרים שכדאי לקחת שלושה חודשים לפני הריון ?????

תנחומי והמון ../images/Emo24.gif על האובדן..

אני מאחלת לך שבפעם הבאה הכל ילך חלק.. לגבי זה כדאי שתשאלי את הרופא שלך.. הוא יודע הכי טוב לא? המון
להמשך..

בטח להמשיך!

ההמלצה היא לקחת חומצה פולית לפחות שלושה חודשים לפני הריון. ישנן ארצות (וחלק מן הרופאים בארץ) בהן ההנחיה היא לקחת חומצה פולית בכל זמן הפוריות, כלומר במשך שנים. חומצה פולית אינה מזיקה, ההפך!, אז למה לא? בנוסף, כדאי להתייעץ עם תזונאית/ נטורופת. במקרה שלי, אחרי הפסקות ההריון לקחתי למשך תקופה גם קומלקס של ויטמינים וגם ויטמיני b, אבל זה חייב להיות בהתאמה אישית ובהדרכה מתי (לפני ההריון) להפסיק. למעשה, כבר אחרי מחזור אחד ניתן לחזור לנסיונות. בהצלחה אמא של פילפילון

מתי תורי, קודם כל תנחומיי על האובדן

ומקווה שתכנסי שוב להיריון מהר. בכל מקרה, אין בעיה להמשיך עם החומצה הפולית עד ההיריון הבא - אני לוקחת כבר יותר משנה בגלל היריון שנפל, וכל פעם הרופא שלי אומר לי שאין בעיה. שעקרונית אפשר לקחת חומצה פולית כל תקופת הפוריות. חוץ מזה את יכולה לנסות להיכנס שוב להיריון החל מהמחזור שיגיע (במהרה... אני מקווה) ותשמעי, מסקרים שנערכו כאן ושם יש גם שנקלטות שוב כבר אחרי המחזור הראשון אז מאחלת לך שתהיי אחת מאלה ולא אחת מאיתנו. יום טוב ומצוין ותרגישי טוב ותשמרי על עצמך.

יעלה לי

New member
סליחה שאני נדחפת ככה..../images/Emo9.gif

אבל מי התזונאית שהתייעצת איתה?? את ממליצה עליה? אשמח להמלצה...

ד פ נ א

New member
מתי תורי ../images/Emo24.gifותנחומי על האובדן

לפי דעתי תמשיכי לקחת את החומצה הפולית, כמו שהבנות האחרות אמרו היא לא מזיקה, וכך תהיי מוכנה לקראת ההריון הבא. שאלה בקשר לגרידה, גם חברה שלי עברה גרידה ואמרו לה אחרי 2 מחזורים שהיא יכולה לנסות להכנס להריון, האם כל אחת זה אחרת? (לא שיש הבדל בין 2 ל 3, אבל סתם לידיעה)

זה עניין של עמדה

יש רופאים הממליצים לחכות שניים שלושה מחזורים ויש כאלה שנותנים אישור כבר אחרי חודש. אישית, אני חושבת שזה כרוך גם בהבט הנפשי, וזו החלטה מאוד פרטית. למעשה, לרוב לא נגרם שום נזק גם אם נכנסים מיד להריון, בלי להמתין בכלל. בכל אופן, אני "ניצלתי" את הזמן שאחרי הפסקות ההריון לאיזון גופני ונפשי כדי להכנס להריון הבא מחוזקת יותר וממקום של בריאות. אבדן הריון (גם בשלבים מוקדמים) טראומתי במידה זו או אחרת לגוף ולנפש וצריך לתת לזה את המקום שלו. מאחלת לכולן הריון בזמן הנכון ומלווה בהרבה הרבה בריאות

תודה על התגובות, אמשיך לקחת ת'חומצה

בנוגע למתי אפשר להכנס שוב, זה לא ממש אקטואלי לחודשיים הקרובים, כי בין כה בעלי נשאר בחו"ל ואני טסה רק עם הילדים, כך שאני מקווה שהאילוצים הפיסים האלו יתנו לגוף ולנפש את מירב הזמן להתאושש. למרות שרק הריון חדש יביא איתו את המזור. אבל אם תצרכו שותפות למחזור אוגוסט אני מקווה שאצטרף. ואם לא אז לספטמבר או אוקטובר.......

יעלה לי

New member
משתתפת איתך בצער על

אובדן ההריון שלך...אני גם מאוד מסכימה שהריון חדש מביא את המזור. (אם כי נראה לי שלעולם זוכרים את התל"מ שהיה צריך להיות) עושה רושם שפסק הזמן שאת לוקחת לך יכול להיות מאוד לטובה. כנראה שהגוף והנפש צריכים את הזמן שלהם לחזור לנקודת ההתחלה. אני נמצאת מחזור אחרי גרידה, נפשית אני מרגישה צורך עצום להיות שוב בהריון. פיסית, מרגישה שהרחם לא התאושש לגמרי. מראה לי שכל אישה עוברת את הדברים בצורה שונה. ובאמת חשוב שתעשי איך שמרגיש לך. מאחלת לך שלווה ורגיעה בתקופה הקרובה, והריון בריא לאחר מכן.

בהחלט להמשיך לקחת

גם אני לאחר הגרידה, קיבלתי מרשם מהרופא לעוד חודשיים ללא קשר, הריון וכדומה, זה פשוט בריא וזה בטח לא מזיק... אז פשוט להמשיך עם החומצה הפולית... עד ההריון הבא ( אינשללה) בהצלחה.

m i c h a l y

New member
../images/Emo24.gif מקווה שבקרוב

תוכלי לחזור לשורותינו - חזקה ומוכנה לבאות! (ומקווה שתפגשי "דור" חדש של חברות קהילה זו...) מיכל.

גורבי

New member
מצטרפת לניחומים ../images/Emo14.gif

וגם לתקוות
. מקווה שתתאוששי כמה שיותר מהר.

mishi1

New member
ליבי איתך!!!../images/Emo142.gif

מאחלת לך הריון ארוך קל בריא ומשעמם. שמעתי פעם רופאה שאמרה שיש משהו מעודד בהפלה. (כן, זה מוזר) היא אמרה שזה לפחות אומר שאת פוריה. ומיד צריך להמשיך לנסות בהצלחה!!!!

למעלה