לקראת המשחק מול ב"ש

zubumafu

New member
לקראת המשחק מול ב"ש

בהנחה שידין, עזרא ותורג'מן יהיו באנקרים בהרכב, בנאדו יצטרך לבחור שלושה מבין ארבעת השחקנים הבאים: בוקולי, קטן, גולסה, ראיוס. על מי מהם הייתם מוותרים ומי מהם הכי מתאים לשחק באגף ימין?

גם ראיוס וגם קטן מסוכנים לקבוצה

הקישור ההתקפי שלנו העונה, לצערינו מאופין בשני סוגים של שחקנים:
1. יהירים, מהירים וטיפשים (עזרא-גולסה-ורד-תורג'מן).
2. חכמים ואיטיים (קטן-ראיוס).

אני מעדיף בהרכב את אלו שרצים ועושים בלאגן, גם אם הם טיפשים ולא יודעים לעשות את המהלך הנכון ברגע המכריע.
קטן וראיוס יודעים לתת פס חכם, מבינים את המשחק, אבל עושים טובה, כל אחד מסיבותיו הוא, בעצם זה שהם רצים על הדשא.

אין לי כח להתחיל שוב את הדיון הלעוס על קטן, אבל ראיוס הולך בדרכיו בצורה שערוריתית.
רץ מתי שמתחשק לו, נעלם לרבע שעה כשהוא מחליט שהוא "בהפסקה", ואני מוצא את עצמי מתגעגע למשחק העקר של גולסה, שלפחות 90 דקות רץ ועושה תנועה.
ונכון שזה מאד קשה לראות את עידן ורד משחק בצד ימין, ועוד יותר מציק לעין לראות את חוסר המחויבות שלו לקבוצה ואת המהלכים השכונתיים שלו - אבל במצב הנוכחי, הוא היחיד שיכול לשחק בצד ימין ולהרים את האגף עלוב הזה.

אין מנוס, לאור הסגל המחורבן שיש לנו נאלץ לשחק 4-5-1, ורד בימין, עזרא בשמאל, גולסה באמצע, ידין ובוקלי מאחור, ואחד מתוך שלושת החלוצים האימפוטנטנים שלנו בחוד (שלושתם בעיניי אפסים באותה מידה, לא מוצא עדיפות לאף-אחד מהשלושה).
העמדה היחידה שקטן יכול לשחק בה זה העמדה של בוקולי לפני ידין, והם צריכים להיות ברוטציה על עמדת ה- 50-50.

עמית123

New member
ורד השחקן הכי חלש שלנו אחרי משומר

לא ברור לי איך אתה ורבים אחרים לא רואים את זה.
אני מסכים איתך בהרבה דברים, אבל להגיד שורד צריך לפתוח זה פשוט הזוי לי. אתם לא מסתכלים מה קורה כשהכדור מגיע אליו לרגל? איך הוא לא עושה הגנה?
זה החילוף השבלוני והקבוע של בנאדו.. כבר ראינו מספיק מורד לאורך השנים כדי כדי לדעת מה הוא יכול לעשות ואיך. הבנאדם לא ספורטאי, עזבו כדורגל. ראובן עובד עלה עליו בכל פרמטר..

Cade Foster

New member
השאלה היא מי כן ספורטאי

רובן ראיוס שמשחק בחוסר אחריות מוחלט ולמען קליפ היוטיוב שלו הוא ספורטאי? יניב קטן שאיבד כל יכולת לנוע עם הכדור ובלעדיו הוא ספורטאי? דינו אנדלובו שיוצא לבלות אחרי שחטף 3:0 ביתי מהיריבה הכי גדולה שלנו הוא ספורטאי? אייל גולסה שחושב שההצעה מאנגליה תבוא מעצמה וללא שום מאמץ מיוחד מצידו הוא ספורטאי? מי ספורטאי?

הבעיה המרכזית בקבוצה שלנו היא שלהיות ספורטאי זה עניין שהפך להיות המלצה בלבד ולא דרישה. ולרוע מזלנו השחקן היחיד מהקישור ומעלה שמשלב גם התנהגות של ספורטאי וגם יכולות מקצועיות שהן מעל הסביר, הוא גוסטבו בוקולי.

כך שכרגע אין לנו יותר מידי ברירות אלא להסתפק במה שיש ולהוציא את המקסימום מהסגל שיש לנו. אם יש לך שלושה חלוצים ששווים ביחד 14 שערים בעונה, אין שום הצדקה שתשחק עם שניים מהם במקביל בהרכב שלך. תבחר את הכי פחות גרוע (או, המועדף עליי, תן את ההזדמנות לחלוץ הרביעי מהנוער) ולך איתו. אין לך אף שחקן שמסוגל (או רוצה, במקרה של ראיוס) לתת 90 דקות אפקטיביות מעמדת הפליימייקר הקדמי? תוותר על הפליימייקר הקדמי ותוסיף עוד קשר למרכז המגרש כדי שלפחות לא יהיו כאלה רווחים תהומיים בין הקישור להגנה.

בנית סגל מחורבן, במקום לחרבן את כל העונה תמזער נזקים עד ינואר (אופציה טובה) או תצמיח כמה צעירים לעתיד (אופציה מצוינת). למה ללכת עם הראש בקיר על מה שאתה רואה שלא עובד? סוג של מחלה אצל המאמנים המקומיים.

מה לעשות, זה לבחור בין דבר לכלורה

והלוואי שהיה פתרון יותר יצירתי לצד ימין מאשר עידן ורד הפרימדונה.
שים לב כמה גועל הבעתי מעצם הרעיון, אבל לצערי, זה הכי סביר במצב שנוצר.

היה אפשר להביא בקיץ את טל בן חיים, ולשים את עזרא באגף ימין.
היה אפשר גם להביא את איתי שכטר לצד ימין.
והיה אפילו אפשר לתת לסולליך כמה דקות ולראות איך הוא מתפקד באגף.

אבל בנאדו את שחר היו מאוהבים בעצמם יותר מדי בקיץ בשביל לחשוב בצורה רצינית על טובת הקבוצה.
אז כרגע, עידן ורד זה הכי טוב שיש לאגף.

zubumafu

New member
ועל אותו משקל - רוטציה בין גולסה לראיו בהרכב?

במילים פשוטות, זה אומר שעידן ורד הוא באנקר בהרכב שלך

ההרכב שלי

שראנוב
טווטחא-קינן-צ'וצ'א-גבאי/משומר
בוקולי-ידין
עזרא-ראיו-תורג'מן
אבוחצירא

זה בגלל שאני לא חושב שתורג'מן יעיל בתור חלוץ חוד..
אבל אם מתעקשים, גולסה מתחת לחלוצים וראיו באגף

Cade Foster

New member
הייתי עושה משהו אחר לגמרי

עזרא עובר לאגף ימין, טוואטחה עולה לכנף השמאלית (הגיע הזמן שלמישהו ייפול כבר האסימון שלא מדובר בשחקן הגנה), ואת האמצע מאיישים בוקולי, ידין ואבוקרט.

למעלה