לקראת הגמר הגדול

OrEl74

Well-known member
מנהל
לקראת הגמר הגדול

הופס בכתבה לקראת הגמר: http://www.hoops.co.il/index.asp?page=ViewArticale&id=1303 ד"ר מנחם לס התחיל בסידרת כתבות יומיות על התמודדויות העבר הגדולות בין הקבוצות והנה הסנונית הראשונה: http://www.hoops.co.il/index.asp?page=ViewEL&id=83 סקר חדש בפורום, איך תסתיים סידרת הגמר: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Poll.aspx?forumid=1981&pollId=0 הערות, מחמאות ושאר ירקות יתקבלו בברכה

OrEl74

Well-known member
מנהל
דעתי על ההתמודדויות בגמר

בניגוד לדעתו של שרון סולומון אני חושב שהמץ' אפ בין פירס לראדמנוביץ' לא כזה חד צדדי. ולדימיר שומר טוב, אפילו טוב מאוד ומאוד פיזי (זו גם הסיבה שהוא פותח בחמישיה של הלייקרס). אני מעריך שלפירס לא יהיו חיים קלים מולו, כמובן שהוא אמור להתמודד עם זה ולנפק מספרים יפים אבל אני לא חושב שהוא עומד ללקק דבר במץ' אפ הזה. השאלה הגדולה בעיניי היא מי ישמור על גאסול מצד אחד פרקינס שומר טוב ופיזי אבל לפאו יש ייתרות מהירות ברור ואם דאנקן לא הצליח לנמוע את הריצות החופשיות שלו לסל למה שפרקינס יצליח? מצד שני, גארנט מסוגל להתמודד עם פאו ועם כל מה שיש לפאו להציע אבל אז הסלטיקס מסתכנים בבעיית עבירות לכוכב שלהם (מה שיכול לקרות גם מול אודום). אולי הם פשוט ינסו ללכת על איזורית בידיעה שקובי יקרע אותם בכל מקרה אז עדיף להם לגמור את הלייקרס מבפנים ושקובי ישתולל כמה שבא לו. בכל מקרה המץ' אפ שיכריע את הסידרה הוא קרב המאמנים הכי חד צדדי בהיסטוריה. אמנם ריברס השתפשף במהלך הפלייאוף ובמשחקים האחרונים מול הפיסטונס כבר ראינו ממנו דברים אחרים אבל עדיין אנחנו מדברים על אחד המאמנים הטובים בהיסטוריה אם לא הטוב שבהם שמחכה לו בצד השני. קשה לי לראות את ריברס מפתיע את ג'קסון ומנצח בהתמודדות בין המאמנים.

מנחם לס

New member
CELTICS - LAKERS RIVARY

רציתי שתדעו שכתבתי היום להופס.קו.איל שני מאמרי פריוויו למשחק יום חמישי. מאמר אחד מתרכזס בלארי בירד ומג'יק, והשני מתאר משחק עבר שחזיתי בו ב-1985. אני מאמין שתהנו!

סלים וארזה

New member
מנהל
מג'יק מול לארי פט ריילי אמר ששחקן עם עין ימין של מג'יק ועין שמאל של לארי יכול לראות את כל 360 המעלות סביבו בלי להזיז את הראש. אם תשאל אותי מי עדיף, אז זה תלוי איך קמתי בבוקר ועל מה חלמתי. לעיתים אגיד שמג'יק ולעיתים לארי. הציפור היתה קלאץ' מהסוג של ג'ורדן ורג'י מילר. אני לא אומר שלמג'יק לא היתה יכולת קלאץ', אבל אצל בירד ידעת שהכדור ילך אליו ולא היה לך מה לעשות נגד זה. שניהם ידעו לנהל משחק וידעו למסור, אבל בעוד רוב המסירות של בירד באו בהתקפה מסודרת, מג'יק היה המוציא לפועל העיקרי של השואוטיים. הוא היה מוסר בחסד עליון וספק אם ביירון סקוט וג'יימס וורת'י היו באים לידי ביטוי לצד שחקן כמו לארי בירד. מנגד מקהייל ופאריש כן היו תורמים לצד מג'יק כפי שקארים עשה. בשמחת חיים אין ספק שמג'יק לוקח. הוא אולי השחקן שהביא את שמחת המשחק לשיא כזה שכל אחד באולם הרגיש את הכיף. לארי בא לעבוד ולא היתה לו בעיה להתלכלך, גם אם זה כולל טראש טוק דחיפות ואפילו מכות. העיקר לעשות את העבודה מבחינת פוטנציאל לארי מיצה את כל מה שנתן לו אלוהים, מג'יק היה מדהים אבל הכיף שלו והרצון לשתף אחרים בכיף הזה גרמו לכך שלפעמים זז מעט הצידה. מנגדמג'יק היה יותר ורסטילי ויכול היה לשחק כמעט בכל עמדות המגרש. ברמה ההגנתית בירד פשוט לא ויתר על כלום והצליח להיות יריב שקול לכל אותם אתלטיים שהיו מולו. מג'יק לא היה חור בהגנה, אך נראה היה שמסוגל לתת הגנה טובה יותר במקום להשאיר את המלאכה המלוכלכת למייקל קופר, ראמביס ואיי סי גרין. מג'יק ולארי מייצגים שתי אסכולות שונות לגמרי - מי עדיף? היום אני אומר שבירד, מחר בטח אגיד מג'יק

מנחם לס

New member
שלוש פעמים לארי

ולמה 3 פעמים לארי, מיסטר ז., תקרא במאמר שלי בהופס.קו.איל ברשותך אני מכניס תגובתך כאן לתחתית המאמר שלי בהופס בתגובות

King LBJ

New member
שני שחקנים ענקיים

כתבתי את התגובה בטוקבקים בהופס, אבל אני יכתוב אותה גם פה: אם צריך לבחור אני בוחר בלארי. בדיוק כמו הנימוק שלך, אם היו אומרים לי להרכיב קבוצה הייתי בוחר את בירד לפני מג´יק. אני אוהב מאוד את מג´יק ואת המיסורת הנעלות והוירטואוזיות שלו, אבל אני יותר אוהב שחקנים שנלחמים ונותנים הכל הכל בשביל הקבוצה. לא שמג´יק לא היה כזה אבל על לארי זה פשוט ניכר, הוא בא לעבוד בכל משחק ולעשות הכל בשביל לנצח. קובי וגארנט בכלל לא מייצגים הפכים. גארנט אומנם מאז שעבר לסלטיקס באמת נלחם על כדורים ועובד קשה מאוד ונותן פחות שואו אבל שניהם שחקנים של שואו טיים, הליאופים, מסירות "עין עקומה", דאנקים עוצמתיים. הרי אחרי הכל גארנט היה "מערבי" ב-12 השנים מאז נכנס לליגה. בכל אופן זאת תיהיה סדרה ענקית שאני מהמר תגמר ב-7, מקסימום 6 משחקים (בתקווה שזה יהיה לטובת הסלטיקס).

Malcolm X

New member
אין יותר טוב. שניהם אגדות

שניהם היו מוכשירים (מג'יק היה יותר אתלט), שניהם היו ווינרים ומנהיגים ושניהם זכו באליפויות. לאף אחד אין יתרון. מה שמפריד ביניהם לטעמי זה הכריזמה של מג'יק. החיוך. הראיונות. אי אפשר היה שלא לאהוב אותו.

'Beat LA'

אני בטוח ששמעתם בימים האחרונים - או בסוף המשחק ה6 מול הפיסטונס - את קריאות הBeat LA של הסלטיקס והאוהדים שלהם ברחבי ניו אינגלנד. אבל אתם יודעים איפה המקור של הקריאות האלו? השנה היא 1982, הסלטיקס והסיקרס בגמר המזרח. משחק מס' 7 בבוסטון גארדן. פילי כבר מובילה ביותר מ10 הפרש בשניות הסיום, הקהל של הסלטיקס מבין שזה נגמר ושהסיקרס בדרך למפגש בגמר מול הלייקרס השנואים. באחד הרגעים המגניבים שאני ראיתי מקהל כלשהו (לקבוצה אחרת): הקהל של הסלטיקס מתחיל בצעקות "Beat LA!", קוראים לפילי לנצח את היריבה השנואה מLA. הנה סרטון וידאו מיוטיוב. מזכיר לי את ה"Yankees Suck" מהיריבות של הרד סוקס והיאנקיז. BEAT LA!

מה זה הכתוביות האלה באמצע המשחק??

פעם ראשונה שאני רואה כזה דבר . היו לשחקן של בוסטון זריקות עונשין והכתוביות הסתירו את הסל...חחח לא נורמלים.

../images/Emo45.gifבדיוק באתי להוסיף

שזה דבר משעשע לראות איך זה היה אז...היום אנחנו לא מקבלים כתוביות עד הפוסט גיים שאחרי הפוסט גיים אחרי המשחק

למעלה