בירור מעמיק של הנושא
אשר שלום,
בפגישה שביקשת להיפגש עימי מספר ימים לפני הבחירות, אמרתי לך שבהתאם לבקשה הצודקת של מספר חברי אגודה, לא אתחמק מאף שאלה ואענה עליהן אחת לאחת, כולל ההכרח לחשוף אמיתות מטרידות על התנהגות חברי ועד, דבר שאיני מוכן ולא אעשה במקום שכל העולם יכול לקרוא.
לפני האסיפה ביקשת אתה ויו"ר ועדת ביקורת,שלא אעלה את הדברים. אמרתי שהבטחתי ואם אישאל - אענה ולא אתחמק. שהאסיפה זכאית לקבל תשובות, ושאין סכנה לכיבוס כביסה מלוכלכת בפורום העליון של האגודה.
הציבור בחר, ולטעמי בחכמה רבה, שאין לו ענין בכך. למרות שנשאלתי הרבה שאלות, כולן נגעו לעתיד, לעתיד הרצליה, עתיד התעופה, שילוב צעירים באגודה ותכניות הועד. אף שאלה לא בעניינים אחרים. למרות הצורך הפנימי שלי להגיב על השקרים וההכפשות - שמחתי שהציבור מגלה חכמה בגרות וכבוד.
כידוע לך הבטחתי כאן שבאסיפה אענה על כל שאלה ולא אתחמק. כל חבר אגודה שזה מציק לו - יכל לבוא ולשאול. אני בטוח שאתה כמו מרבית חברי האגודה, מבין מדוע זה לא קרה.
אגב, שים לב לדינמיקה המטרידה. אנונימי פחדן שופך ים של רפש, בלי יכולת לנאשמים אפילו להתגונן. חלק מהציבור חושב "אין עשן בלי אש". הגיוני. כאשר ה"נאשמים" אומרים את האמת – הפחדן וחבורתו מתעלמים ממנה. דוגמא אחת: בהאשמות הכבדות נאמר שסם אלימלך הוא שותפו של שי פופר ושיש לנו עסקים משותפים. כמובן שבכל השיחות הבהרתי שאין זה כך. אבל שיחות קשה להוכיח. סם אלימלך בפוסט שלו כתב זאת בפירוש, בשמו, הוא יכול להיתבע על זה ששיקר אם יתגלה שזאת אמת. אני החלטתי לענות וכתבתי כאן בשמי שזה שקר וכזב. אני יכול להיתבע אם יסתבר ששיקרתי. והרי זה פלא: אין התנצלות של אנונימי או של אף אחד אחר.
בכל מקרה, אני חושב שאתה צודק ואני אציע לועד לקיים דיון בנושא לבירור כל העובדות. אני אעמוד על כך שהנושא יתברר ולא אתן להשתיקו שוב. בדיון תהיה אפשרות לכל מי שיש טענות נגדו – להתגונן, ולכל חבר אגודה – לבוא ולטעון ולשאול שאלות. לא משפט שדה אלא בירור מעמיק. אני מציע שאתה תצטרף לבירור כמשקיף ומנהל הבירור, ביחד עם ועדת ביקורת, והיועץ המשפטי של האגודה.
אני אבקש מהיועץ המשפטי של האגודה לבדוק אפשרות שיהיו שני פרוטוקולים: אחד מלא והשני ללא העובדות הקשות על התנהגות חברי ועד. הפרוטוקול ללא הכביסה המלוכלכת יפורסם בכל מקום לרבות כאן בפורום, ואילו הפרוטוקול המלא יהיה נגיש רק לחברי האגודה. שפעם אחת ולתמיד יתברר מה שחלק (לדעתי חלק קטן) מהציבור רוצה לדעת.
חשוב לי להסביר לציבור (למרות שרובו מבין זאת) את הסכנה שבכיבוס כביסה מלוכלכת בחוץ: כשאני יושב עם חברי כנסת, עם מנהל ובכירי רת"א, עם מנכ"ל ובכירי רש"ת, עם מנכ"ל משרד התחבורה ואחרים, אני מייצג גוף שנתפס (כיום) כמכובד ושלא ניתן להתעלם ממנו. זה לא היה קל להגיע למעמד הזה, עמלתי על כך קשה. בתחילת הקדנציה הקודמת נאלצתי מעט להתמודד עם השאלה: "מה שמעתי/קראתי על מה שקורה אצלכם באגודה?" זה משמיט את הקרקע מתחת רגליי. לכן התנגדתי נחרצות אז, ולכן אני מתנגד היום, להוצאת הכביסה המלוכלכת החוצה. אפשר הכל לברר בפנים בבית. אני, כמו רוב הציבור, מבינים שהמטרה העיקרית היא הצלת וקידום התעופה ולא כסא בוועד.
ולכן בישיבה הראשונה של הועד אעלה את ההצעה הזאת ונקבע תאריך וכללים לביצוע הבירור.
שיהיה לנו הצלחה בבג"ץ, וחג שמח
שי