לקראת הבחירות

סבאסולו

New member
עמותות

באופן כללי, לפעמים עמותות פותחות חברות מסיבות של מיסוי, וזה מקובל לגמרי. אין לי שום מידע על המקרה שלנו.

לכתוב ולטעון אתה יודע היטב אבל הכל מתמצה לכך ש....

אני מניח כי כל הפעילות שלך מתבססת על כך שהיית אמור להתמנות למנכ"ל החברה
והנחת שהפעילות שלה תהיה ריווחית תאפשר לך למשוך שכר גבוהה ובונוסים
וזה אמור היה להיות בסגנון של "שלח לחמך"
כל השאר ממש לא לעניין
וגם לא ברור לי כמו לרבים אחרים אם התהליך של הקמת חברה בע"מ למטרות הנ"ל הינה בסמכות הוועד
ללא אישור האסיפה הכללית
לטעמי גם פעילות היו"ר בנושא נגועה בחשד שהיה מתמנה ליו"ר החברה ומושך שכר וכד'

תגובה לדברי סם

הדברים של סם ראויים לתגובתי והיא תינתן בהקדם.
אני לא חושב שזאת הבמה לנהל את הדיון ששייך להתנהלות של ועד האגודה עם ומול סם.
התגובה שלי תינתן לחברי האגודה בלבד באמצעות מייל או על ידי הצבה באתר באיזור מוגבל לחברים.
בהזדמנות זו אני רוצה לאחל לחברי הפורום חג פסח שמח וכמובן שנזכה לחגוג חגים רבים בהרצליה

תגובה שלי לדברים של סם מופיעה באתר האגודה

הקריאה מתאפשרת לחברים בלבד לאחר כניסה בתחתית העמוד הראשי עם שם משתמש וסיסמא.
חג שמח
נתן

פופר שי

New member
האגודה, סם אלימלך והבחירות

שלום לכולם
שוב אני מפר את הבטחתי לעצמי ולכם ומגיב – אבל אני חש שזה חשוב.
אני מבטיח לא להגיב עוד בנושא.

קראתי בעיון את מה שכתב סם אלימלך, ובלי להתייחס לפרטים קטנים ולא חשובים – אני מסכים איתו בכל.
נתן שרון כתב לפני כמה דקות שהוא יכתוב באיזור שרק חברי אגודה יכולים לקרוא – זאת גישה מכובדת וראויה. אני מקווה שחברי האגודה יגידו אין צורך, גם כך זה עבר כבר את המידה הראויה של התעסקות, רדו מזה וזהו.

חברים, אני אכתוב על כך בהרחבה בימים הקרובים, אולם בקצרה: אתמול הגוף העליון של האגודה, האסיפה הכללית, אמרה את דברה: בצורה מכובדת ויפה, אמרה האגודה לא להכפשות מלחמות יהודים ורצח אופי, וכן לחתירה משותפת למטרות הקריטיות של כולנו. אני גאה באגודה וגאה בחברים.
אני מבקש מהרוב האחראי והמפרגן להוקיע את המיעוט הזניח שמעדיף להסיט את תשומת הלב להכפשות ומלחמות. כך עשתה האגודה אתמול וכך היא תמשיך. אני מבין מדוע אותו מיעוט פועל כמו שהוא פועל. הם לא טפשים. אבל חברי האגודה לא נופלים בפח. אני לא אומר על כך ולו מילה אחת ולא אסכים למלחמות וליבוי האש. האגודה הוכיחה שזאת לא דרכנו .
חברי האגודה מבינים היטב שגם אם כאלו שמנסים לחרחר מלחמות וחלקם מסתתרים ופוחדים להגיד את דברי ההבל שלהם בשמם, גם אם הם יצליחו – זה לא מבטיח את ההצלחה בבג"ץ, את שמירת הרצליה ואפילו את עתיד התעופה.

אני רוצה להשיב לסם אלימלך למשפט הסיום שלו: אני גאה להיות חבר של סם. למען הסר ספק אני לא שותף שלו ואין ביננו שום קשר עסקי, אבל אשמח מאד אם יהיה ואהיה גאה בכך. אני לא שופט אדם על פי האינטרנט והתקשורת. אם אאמין לכל מה שנכתב אז אנחנו חבורת מליונרים שמשתעשעים בצעצועים היקרים שלנו וגוזלים אדמות זולות מהזוגות הצעירים. עליי אישית נכתב לא פעם בעיתונות שאני מהנדס מים ומחשבים ולא עזר שביקשתי שוב ושוב לתקן כי איני מהנדס מים.
לא סם מושלם ובוודאי לא אני. אף אחד לא חף מטעויות. אבל סם הוא אחד מקומץ קטן מאד של אנשים שתרמו מזמנם וממרצם לטובת האגודה והתעופה, באהבה במסירות אין קץ ובהקרבה אישית. בתמורה מקבלים לעיתים רפש ורצח אופי, בעיקר מכאלו שלא עשו כלום, לפחות לא שום דבר חיובי. אני שמח שהציבור מבין את זה ונוהג באחריות ובכבוד.

אני מודיע שהאגודה תמשיך במשימות האדירות שעומדות לפתחנו, באמצעות אנשים טובים כמו סם, שעושים הכל בהתנדבות ובאהבה. אני מקווה שננצח, נשמור על הרצליה ועל התעופה, נחוקק חוק לשמירה על תשתיות לאומיות חיוניות בתחום התעופה, ונדע להודות ולפרגן למי שאיתנו ולא לשפוך עליו רפש, אם זה חבר אגודה שתורם או אישיות בכירה שנלחמת עבורנו ובאה לכבד אותנו – אנו לא נירה בשליח ולא בחברים שלנו. אני שוב חוזר – אני גאה להיות חבר אגודה, גאה להיות חבר של סם וגאה מאד להיות בצוות שבחרתם כדי להמשיך ולהוביל את האגודה. הוועד החדש שנבחר כולל אנשים מצוינים ובחרתם נכון.

חג שמח לכולנו, בהצלחה בבג"ץ, ממשיכים להתפלל ולקוות.

שי

"אנשים טובים כמו סם, שעושים הכל בהתנדבות ובאהבה"

זה קצת תמוהה לכתוב משפט כזה לאחר שסם החליט שהוא התמנה כ"מנהל שכיר" של ת.מ.י
ודרש סכומי כסף מכובדים מהקופה המדולדלת של האגודה

כמי שעמד אתמול בראש ועדת הבחירות לועד האגודה

אינני יכול להשתחרר מההרגשה הלא נוחה, בלשון המעטה, שלוותה אותי אמש במהלך הבחירות, וביתר שאת היום למקרא פירסומים אלה בפורום, החל מהפוסט של סם אלימלך בראש העמוד. אמנם תפקידי היה טכני לגמרי, אולם בגלל הרקע רב השנים שלי באגודה לא יכולתי להשתחרר מהמחשבה שהרוב המכריע מהחברים שטרחו ובאו לבחור אינו יודע או מודע לדבר וחצי דבר על מה שהתרחש בשנה האחרונה ושתואר כאן. מבלי לנקוט עמדה לצד מי מהמעורבים, כיון שאין בידי מספיק מידע (כמו לרוב החברים, להבנתי), אני חושב ששהנושא היה חייב לעבור בירור נוקב ודיון לפני ההצבעה לאחר שכל החומר מונח בפני החברים.
וחוץ מהכל, מתוך כ-450 חברים בעלי זכות בחירה הופיעו והצביעו רק 66 - פחות מ-15%! וזאת דווקא בזמנים הקריטים האלה. ממש מדכא...

פופר שי

New member
בירור מעמיק של הנושא

אשר שלום,

בפגישה שביקשת להיפגש עימי מספר ימים לפני הבחירות, אמרתי לך שבהתאם לבקשה הצודקת של מספר חברי אגודה, לא אתחמק מאף שאלה ואענה עליהן אחת לאחת, כולל ההכרח לחשוף אמיתות מטרידות על התנהגות חברי ועד, דבר שאיני מוכן ולא אעשה במקום שכל העולם יכול לקרוא.
לפני האסיפה ביקשת אתה ויו"ר ועדת ביקורת,שלא אעלה את הדברים. אמרתי שהבטחתי ואם אישאל - אענה ולא אתחמק. שהאסיפה זכאית לקבל תשובות, ושאין סכנה לכיבוס כביסה מלוכלכת בפורום העליון של האגודה.

הציבור בחר, ולטעמי בחכמה רבה, שאין לו ענין בכך. למרות שנשאלתי הרבה שאלות, כולן נגעו לעתיד, לעתיד הרצליה, עתיד התעופה, שילוב צעירים באגודה ותכניות הועד. אף שאלה לא בעניינים אחרים. למרות הצורך הפנימי שלי להגיב על השקרים וההכפשות - שמחתי שהציבור מגלה חכמה בגרות וכבוד.
כידוע לך הבטחתי כאן שבאסיפה אענה על כל שאלה ולא אתחמק. כל חבר אגודה שזה מציק לו - יכל לבוא ולשאול. אני בטוח שאתה כמו מרבית חברי האגודה, מבין מדוע זה לא קרה.

אגב, שים לב לדינמיקה המטרידה. אנונימי פחדן שופך ים של רפש, בלי יכולת לנאשמים אפילו להתגונן. חלק מהציבור חושב "אין עשן בלי אש". הגיוני. כאשר ה"נאשמים" אומרים את האמת – הפחדן וחבורתו מתעלמים ממנה. דוגמא אחת: בהאשמות הכבדות נאמר שסם אלימלך הוא שותפו של שי פופר ושיש לנו עסקים משותפים. כמובן שבכל השיחות הבהרתי שאין זה כך. אבל שיחות קשה להוכיח. סם אלימלך בפוסט שלו כתב זאת בפירוש, בשמו, הוא יכול להיתבע על זה ששיקר אם יתגלה שזאת אמת. אני החלטתי לענות וכתבתי כאן בשמי שזה שקר וכזב. אני יכול להיתבע אם יסתבר ששיקרתי. והרי זה פלא: אין התנצלות של אנונימי או של אף אחד אחר.

בכל מקרה, אני חושב שאתה צודק ואני אציע לועד לקיים דיון בנושא לבירור כל העובדות. אני אעמוד על כך שהנושא יתברר ולא אתן להשתיקו שוב. בדיון תהיה אפשרות לכל מי שיש טענות נגדו – להתגונן, ולכל חבר אגודה – לבוא ולטעון ולשאול שאלות. לא משפט שדה אלא בירור מעמיק. אני מציע שאתה תצטרף לבירור כמשקיף ומנהל הבירור, ביחד עם ועדת ביקורת, והיועץ המשפטי של האגודה.
אני אבקש מהיועץ המשפטי של האגודה לבדוק אפשרות שיהיו שני פרוטוקולים: אחד מלא והשני ללא העובדות הקשות על התנהגות חברי ועד. הפרוטוקול ללא הכביסה המלוכלכת יפורסם בכל מקום לרבות כאן בפורום, ואילו הפרוטוקול המלא יהיה נגיש רק לחברי האגודה. שפעם אחת ולתמיד יתברר מה שחלק (לדעתי חלק קטן) מהציבור רוצה לדעת.
חשוב לי להסביר לציבור (למרות שרובו מבין זאת) את הסכנה שבכיבוס כביסה מלוכלכת בחוץ: כשאני יושב עם חברי כנסת, עם מנהל ובכירי רת"א, עם מנכ"ל ובכירי רש"ת, עם מנכ"ל משרד התחבורה ואחרים, אני מייצג גוף שנתפס (כיום) כמכובד ושלא ניתן להתעלם ממנו. זה לא היה קל להגיע למעמד הזה, עמלתי על כך קשה. בתחילת הקדנציה הקודמת נאלצתי מעט להתמודד עם השאלה: "מה שמעתי/קראתי על מה שקורה אצלכם באגודה?" זה משמיט את הקרקע מתחת רגליי. לכן התנגדתי נחרצות אז, ולכן אני מתנגד היום, להוצאת הכביסה המלוכלכת החוצה. אפשר הכל לברר בפנים בבית. אני, כמו רוב הציבור, מבינים שהמטרה העיקרית היא הצלת וקידום התעופה ולא כסא בוועד.
ולכן בישיבה הראשונה של הועד אעלה את ההצעה הזאת ונקבע תאריך וכללים לביצוע הבירור.

שיהיה לנו הצלחה בבג"ץ, וחג שמח

שי

טעון או לא , זה עדיין אקדח. אז מה היה לנו פה:

אחד סם , איש נחמד ורב פעלים ששולח "אקדח" לוועד האגודה והיושב בראשה,
אחד יו"ר האגודה גם הוא איש נחמד ורב פעלים.
השני מתפטר ,(וגם דואג להיבחר מחדש)אבל לא שוכח להחמיא לראשון ולספר שהוא חבר.
החמצתי כאן משהו? אני סתם לא מבין כלום? או שסתם יש ריח של פגר סרוח אצלי בשכונה ,
ולכן מריח לי רע? או שזה מהמצות......

למעלה