ומה עם כמות הסביבה?
פעם יצא לי להחליף כמה מילים מחויכות עם ח"כ דב חנין מחד"ש.
לא הצלחתי לנסח איזה משפט מחץ אך לו הייתי פוגש בו שוב הייתי אומר לו (שוב בחיוך): "לו היית דואג לכמות הסביבה (קריא לשמור על יש"ע והגולן בריבונותנו) כמו שאתה דואג לאיכות הסביבה הייתי מסוגל להצביע לך"
.
אכן הח"כ הזה נאמן סביבתי גדול (אגב הוא לא היחיד: לצידו גם ח"כ פלסנר מקדימה, ניצן הורוביץ ממרצ וגם 3 חכי"ם חרדיים: דוד אזולאי מש"ס וגפני ואורי מקלב מיהדות התורה), אך האם בשל כך יצביעו שוחרי הסביבה חד"ש?
מאידך, השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן עשה רבות וגדולות למען איכול הסביבה, יש אומרים אפילו יותר מכל קודמיו, ועדיין - איני מצפה מכל חובב טיולים ואיכות הסביבה שבשל כך ישים פתק "מחל" בקלפי.
יש לזכור שהכנסת איכות הסביבה למצע הבחירות אין דינה כדין לחימה בכנסת ובממשלה בעד רעיונות סביבתיים.
גם שוחרי טיולים יכולים לראות בצורה שונה רעיונות סביבתיים:
יש לי דוגמא! בעירי ראשל"צ ראש העיר הבטיח גדולות ונצורות בעניין איכות הסביבה. בין היתר הוא לקח שטח פתוח בשולי העיר שאמנם לא היה מתקרב למועמד להכרזה על שמורת טבע אך ככל שטח פתוח היו בו עצים, בחורף פרחו תורמוסי א"י, באביב חרציות וכד'. מה הוא עשה? הכריז על בניית פארק "ירוק" במקום ובו מדשאות, עצים, טיילות, מתקני משחק. האם זה למען איכות הסביבה? יש שיגידו שכן. הרי זו ריאה ירוקה ויישתלו שם דשאים וודאי פרחים מטופחים בידי טובי הגננים, עד עדיין
- זה בא במקום שטח טבעי (שפעם היה פרדס).