לקראת הבחירות...

אלהלה

New member
בחירות בגן../images/Emo20.gif

לצערי השנה יש לי גן של די הרבה צעירים ורק 3 בוגרים ולכן אני לא אערוך בחירות. אבל יש לי קלפי אמיתי וכל מה שיש בתוכו כולל המתקן עם המסמרים, הפתקים, ומה שיש בקלפי - שמרו לי מהבחירות הקודמות
כך שמי שגרה בישוב קטן ושם לא מחזירים את הארגז והתכולה שתשמור לה - שווה ממש. בהצלחה למי שכן עורך בגן בחירות - מתוך נסיון - חוויה נחמדה מאוד, אגב הקישור לא עובד

דובדבן 1

New member
בחירה של שיר או משחק

אני עורכת בגן בחירות אך ללא לילד. אני מוצאת בכל פעם שהנושא רלוונטי מבחינת הסביבה נושא אחר. סיפור שאותו נספר. אנו מכינים כרטיסים המביעים את הנושא. למשל ציור של מטריה לשיר מטריות. לעומת ציור של עץ המסמל שיר מתאים כי הבחירות קרובות לטו´ בשבט. אנו מכינם פרגוד מפינת הרופא. ותיבה מתיבת הדואר של ראש השנה. בסוף הבחירות מוציאים את הקופסא ועושים ספירת קולות ובכיף שרים את השיר או מספרים את הסיפור הנבחר.

אלהלה

New member
יפה מאוד../images/Emo20.gif

קניתי את הרעיון, אתם בוחרים כל יום מחדש? או פעם אחת וזהו

בדקי שוב את הקישור ../images/Emo104.gif

אצלי הוא עובד. הוא בדיוק מדבר על זה שיש בגן אפשרויות בחירה שונות.

דובדבן 1

New member
בחירות כנושא מזדמן ולא יומי.

אני משתמשת כשזה מתאים לי. למשל השנה הצטברו יותר מידי תיקים בפינת בובות עשינו הצבעה אילו תיקים להשאיר. רק תיקים שעברו את "אחוז החסימה"-שהיו להם יותר משלושה בוחרים נשארו ושאר התיקים יצאו לחצר הגרוטאות. בשנה שעברה עשינו אותו תהליך עם הבובות. במקרה הזה הקלפי לא היה חסוי . אלא, כל ילד קיבל כרטיס ושם אותו על החפץ שמוצא חן בעיניו. עשינו ספירת קולות ובחרנו ב-10 הבובות והחיות שישארו על מיטת הבובות. גם לי עלה הקישור. לא אהבתי את תהליך הבחירות בין קבוצות ילדים. אם איזו הרגשה יוצאת הקבוצה המפסידה בבחירות? האם ילד גן לא יבחר רק בקבוצה שלו? האם ילד גן בשל נפשית להפסד.-לעלבון? מה דעתכן?

טלגל

New member
אהבתי וקניתי את רעיון הבחירה

בצעצועים- אצלי אני נוהגת לעשות הצבעות דמוקרטיות- למשל כשרוצים לשמוע קלטת או לבחור איזה סיפור אספר, אני נוהגת לעשות הצבעה, ולומר להם שהרוב קובע. האם גיל שלוש פלוס זה גיל צעיר מדי לבחירות? נראה לי שכן נכון?

gili111

New member
בחירות דמוקרטיות

גם אצלי יש בחירות מידי פעם כשצריך להחליט על משהו שאני מוכנה לתת לילדים חופש בחירה. בהתחלה הייתי צריכה להסביר שהם שומעים היטב את ההצעות לבחירה , ואז מותר להם להצביע רק פעם אחת. אחרי פעם פעמיים כולם למדו לבחור- בחירות דמוקרטיות. מאז הם מחליטים על קלטת שיצפו בה, מזון מסויים, נושא נבחר ועוד...

לינה1

New member
../images/Emo8.gifגם אני נוהגת כך

ומחליטים החלטות על פי הרב. הילדים מאוד אוהבים את עינין הבחירות. שלום לכולם לינה

בחירה של קבוצה -

גם אני לא אוהבת את הרעיון. בכלל מנסה להימנע מהמושג "מפסיד" או "נפסל". בגילאים צעירים במיוחד אני נמנעת ממשחקים בהם ילדים צריכים לצאת מהמשחק. בהצבעה אני גם משתמשת הרבה כדי לבחור סיפור או משחק. אבל לא יצא לי להשתמש ברעיון של ה"בחירות החשאיות". נראה לי נחמד.

למעלה