לקנות Zooloretto ?

tamlav1

New member
לקנות Zooloretto ?

אני מתלבטת אם לקנות את Zooloretto.
הבן שלי בן 6 ומשחק איתי הרבה. מת על Blue moon city ועל Jaipur.
לא התלהב מ Incan Gold.

קניתי לאחרונה את O Zoo Le Mio והאמת היא שהילדים אוהבים אבל אני פחות (למרות שקניתי את זה ליום ההולדת שלי).
Zooloretto נראה נחמד אבל אני מפחדת שהוא קצת קל מידי בשבילינו. לא שיש לי בעיה עם משחקים קלים, אבל אני מפחדת שזה ישעמם.
אולי ללכת על Lost Cities: The Board Game ?
מה דעתכם?
רעיונות?

sonde

New member
לא עומד במבחן הזמן

אצלנו לא נוגעים ב- ZOOLORETTO ולא עזרו התוספות.
בנוסף מדובר פה על ילד בן 6 שמשחק משחק של בני 10 +....
אני ממליץ ללכת על אחד מאלה:
משחקים מגיל 8+
Key Largo - השחקנים מנסים להרוויח הכי הרבה כסף על ידי לקיחת סיכונים בצלילה לספינות טבועות, השכרת ספינתם לתיירים... מאוד אהוב אצלנו, לא תלוי שפה 3-5 שחקנים.
Jamica - מרוץ שודדי ים עם מנגנון מרתק וגרפיקה מדהימה. 2-6 שחקנים (אני חושש שחסר כרגע במלאי...)
Dominion - הרבה קלפים רבה כיף. 2-4 שחקנים. הרבה תוספות שניתן להוסיף אחר כך, מחלוקת לגבי התלוי שפה..

משחקים מגיל 10+
Kingsburg - אצלנו מאוד אוהבים וכאשר נמאס אפשר לקנות את התוספת שמוסיפה המון. 2-5 שחקנים בגרסת הבסיס לא תלוי שפה.

ויש בטח עוד...

ycyclop

New member
בניגוד לקודמי אצלינו הולך לא רע

הקטן (8) מאוד אוהב, וגם אנחנו בהחלט נהנים לחזור למשחק מידי פעם. ביחוד כאשר רוצים משחק של פחות משעה שכולם מכירים טוב ומהיר

tamlav1

New member
מה דעתכם על Lost Cities: The Board Game?

קראתי כאן ביקורות טובות על משחק הקלפים Lost Cities אבל לא בא לי משחק קלפים.

Pentax

New member
משחק נחמד מאוד

אני חושב ש- zooloretto הוא משחק חביב מאוד. לא הייתי אומר שהוא קל מידי לילד בן 6 (גם לי יש ילד בן 8 שמשחק משחקים שמיועדים לבני 12+).
אם בכל זאת את חוששת מקלות המשחק את יכולה לחשוב על Aquaretto מאותה סדרה, שהוא יותר מורכב מאחיו Zooloretto.
עוד אפשרות למשחק חביב שבן שלי מת עליו זה Asara שהוצע עכשיו למכירה בפורום.
Lost Cities משחק קלפים הוא משחק מומלץ מאוד לשניים. Lost Cities: The Board Game - לדעתי פחות מוצלח.
אם את רוצה ללכת על הסגנון הזה נראה לי שעדיף Keltis עם תוספת של לוח חדש שמשנה לגמרי את המשחק.
בהצלחה!

Gameologist

New member
שאלה טקטית...

ב-Incan Gold ניצבת בפני השחקן בכל תור דילמה אחת עם שתי אפשרויות בלבד.
לדעתי זה מה שגורם למשחק לשעמם די מהר. אין בו מרחב.

ב-Zooloretto יש יותר דילמות ובסה"כ הרבה יותר אפשרויות בכל תור. אבל... המשחק לכל אורכו הוא זהה בסופו של דבר. גם בו אין ממש מרחב. אין בנייה של סיפור.
אני עדיין חושב שהוא משחק נחמד לשלוף מדי פעם. אבל לדעתי משחקים מהסוג הזה עובדים לאורך זמן רק אם אוהבים את המנגנון המרכזי שלהם.

אם אתם בקטע של קניציה, לדעתי Samurai שווה (מאוד) בדיקה.

למעלה