לקנות קאטאנה ביפן

לקנות קאטאנה ביפן

הי כולם. חברים שלי נוסעים ליפן ומוכנים להביא לי קאטאנה, בתנאי שאני אגיד להם בדיוק מה אני רוצה (ברמת הלינק למוצר ספציפי) . הם נתנו לי שלושה אתרים לממכר קאטאנות, ביפנית כמובן, ודורשים שאני אעשה את המחקר הדרוש. אז.... למה כדאי לשים לב? מה הם הפרמטרים המבדילים בין חרב טובה לאימונים, לבין חתיכת פלסטיק חסרת תועלת מחד, והחרב האישית של מוסאשי מאידך? כמו כן, האם יש משהו שהחברים שלי צריכים לדעת על המכס הישראלי ואיך להסתדר איתו? וכמה עולה ין בימינו?

חרבות ביפן

שלום מיתר ומספר דברים לגבי חרבות ביפן חרבות טובות "אמיתיות " מוגבלות בהוצאה מיפן ויש מיספר מאוד מוגבל שמותר להוציא וצריך להוציא לכך ניירת ( לא מסובך - אבל כדאי לידאוג שיהיה את הניירת אחרת המכס היפני "יעצור"את החרב ויגביל הוצאתה ולמעשה תפסידי את הכסף שהשקעת) אישית ממליץ לקנות חרב לאיידו ולא חרב "אמיתית " ויש חרבות שמיוצרות בסין או על ידי מכונה ( ולא עבודת יד) וניתן להשיג במחיר של חרב טובה ויציבה ( מאוזנת ) זהה במישקל לחרב "אמיתית ( רק בנויה ממתכת שלא ניתן להשחיז וממולץ להתאמן רק עם חרב כזו מישום שיש רשימה ארוכה של "מאבדי איברים " שהיתאמנו וניפצעו מחרב "אמיתית ) והמחיר נע מ 400 $ לחרב ממש טובה לחרבות של עד 2000 $ שהן מפוארות ואישית ולא ממליץ עליהן לאימון. חשוב שהידית תיהיה מורכבת מעור כריש ולא להשקיע ב"טסובה " יקרה ממליץ לך לדבר עם אלי מעמותת הקנדו ומרקו ישמח לקשר אותך ( הוא קנה חרב דרך חבר של אייל וויס ושלי בניו יורק ב 7000 $ ושוב אישית אנ חושב שעשה טעות למרות שהחבר קנה סירה חדשה ובאמת אחלה סירה ...אז תודה לאלי...יצאנו לדוג והיה מעולה...באמת זה נכס החרב אבל מיצטער - אין כמו הסירה ! ) אייל וויס שיכול לייצר חרב בעצמו ויש לו ידע מעולה בנושא (054) 397-3097 04-639-2002 וכמובן עדי גוב ארי שגם להבנתי מייצר חרבות וסכינים וניתן לאתרו דרך אנשי אייקידו יושינקאן; כמובן שהמכס הישראלי יעצור את החרב גם ולרוב יחרים אותה וצריך ממש להיאבק בהם על מנת להכניס חרב אבל אם הם מביאים את החרב במיטען אין בעיה (מניסיון -- הכנסתי לישראל מעל 50 חרבות עד היום ) וכדי לעקוף את המכס כדאי להצטרף לעמותת אספני הנשק ואז אין בעיה להכניס חרבות עוד אפשרות תיפני למגזין "עולם הקנדו" ותימסרי ד"ש לעורך אלכס או להאמיש ששניהם חברים טובים שלי ושל מר אייל וויס והם ישמחו לעזור ברכישה , ייעוץ והפנייה לחניות כולל באנגלית ואלכס מתרגם ספרים ביפנית ובוגר PHD וכולם שם בוגרי אוניברסיטת הבודו הבינלאומית בקאטסורה והם ישמחו לעזור חינם אין כסף !! עוד אפשרות רוני מ "דו - קרב " שוב מניסיון הוא רציני ויוצא "הכי זול " לרוב ולבסוף אשמח להמשיך לעזור במסרים ותרגישי חופשי לכל שאלה או עזרה בנושא כי לא בטוח שאני רוצה ל"הציף " לפורום עם מידע שאולי לא יעניין לכולם עולם הקנדו

ש מים

New member
אבי, אהבתי את הפרופורציות שלך! ../images/Emo8.gif

("החיים" לעומת הא.ל).

Ryuha

New member
עוד מספר נקודות.

בנוסף לנקודות החשובות שציין אבי. ראשית אולי הדבר הכי חשוב. אורך החרב. חשוב מאוד שאורך החרב יהיה מותאם בדיוק לגובה שלך (אחרת תהיה לך בעיה רצינית עם שליפה והחזרה של החרב - ובנוסף אימון עם חרב לא מתאימה עלולה לגרום למספר בעיות בריאותיות). בלינק המצורף תוכלי למצוא (בתחתית העמוד - comparative height ) טבלה להתאמת אורך הלהב לגובה הניחוש שלי הוא שאת זקוקה למשהו בין 2.35 לבין 2.40 shaku
ממליץ לך לחפש חרב איאייטו קלה יחסית (בסביבות 800 גרם) על מנת למנוע עומס מיותר על הפרקים. בניגוד לחרבות לקישוט או חרבות "חיות". חרבות איאיידו מיועדות לאימונים אינטנסיביים, כך שאין חשש שהלהב יעוף מהמקום לפתע או שתחתכי את עצמך בטעות ( זהירות גם חרבות איאיידו עלולות לחתוך ולדקור את המשתמש - מנסיון אישי
) במקומות איכותיים ניתן לבחור כמעט את כל חלקי החרב הנלווים, סאיה, סגיאו, מנוקי, צובה וכו'. - זה רק עניין של טעם אישי. כמו כן ניתן לבחור את צבע הצוקה (ידית) וצבע הסאיה (נדן). טיפ קטן...עדיף לבחור ידית בצבע כהה משום שצוקה בהירה מתכסה מהר מאוד בלכלוך וזיעה והופכת מהר מאוד למשהו די דוחה. צוקה בצבע שחור או חום או כחול כהה תשאר יפה תמיד. באופן כללי עדיף סגיאו ממשי על מנת שלא יסתבך ויפרם - אך סגיאו ממשי כמובן הוא יקר יותר. באופן עקרוני לא אמורה להיות לך בעיה להכניס חרב איאיידו לארץ (חרב חותכת קרוב לוודאי תוחרם!) בכל מקרה ממליץ לך בחום להתייעץ עם אנשי העמותה לקנדו, במיוחד עם יוסי לוריה ויורם ויסברוד. תתחדשי...

Tonjin

New member
מצטער לקלקל את החגיגה, אבל קחי

בחשבון שהיחס שאני קבלתי כשפניתי לחברי העמותה לקנדו היה לא פחות ממתנשא ומזעזע, הייתי מביא את הקישור לדיון הספציפי בפורום שלהם (בו שאלתי אם יש מנסיונם משהו שכדאי לדעת לפני שקונים בוגו ונענתי ע"י מרקו במילים אלו ממש "מי זה כבודו ומה בכלל לו ולבוגו" כשהסברתי שאני גר ביפן, מתאמן בקנדו ורוצה לקנות בוגו חדש ננזפתי שאני לא מציג את עצמי כיאות ושכנראה לא למדתי כלום "מדרך החרב" אם אני מתנהג ככה"... עכשיו - זה לא שאני לא יודע להיות מעצבן כשאני רוצה, אבל אני גם יודע להיות נחמד לפעמים ובאותו מקרה הייתי סופר-מנומס ואדיב ולכן שאלתי בסבלנות מה זה "ככה" ומה עשיתי לא בסדר כדי שאוכל להמנע מזה בעתיד - תשובה מעולם לא הגיעה...) אבל מאיזושי סיבה עלומה הוא נמחק... (לפחות לא לפני ששלחתי קישורים אליו למספר דמויות מוכרות כאן בפורום כדי לברר אם באמת עשיתי או אמרתי משהו שךא במקום, התשובה אגב הייתה "לא") מאייל וויס אגב, קבלתי ממש כאן בפורום הזה (או הקלאסי, אני לא זוכר כרגע וזה לא ממש משנה) תשובה מקסימה, אדיבה, מלומדת ומועילה - אבל זה בטח לא מפתיע אף אחד.. בכל מקרה, במה שקשור ליבוא חרבות וכלי-משחית אחרים לארץ הייתי ממליץ בחום להתייעץ דווקא עם גיא ויובל שבכל המגעים שלי איתם היו אדיבים, מקצועיים מאד ונחמדים מאד.. נ.ב דולר אחד כיום הוא 114.36 יין, יורו אחד הוא 145.9 יין ושקל שווה 26.04 יין.. במידה והחברים שלך נתקעים בחנות וצריכים תרגום (או על כל צרה אחרת שלא תבוא) הם תמיד יכולים לבקש מהמוכר שיתקשר אלי לתרגום (פרוצדורה די מקובלת אצל תיירים ביפן, אם כי ברור שלא כולם מתקשרים אלי
), אם זה נראה לך רלוונטי, פני במסרים לטלפון...

קלקול החגיגה

שלום TONJIN הצטערתי לשמוע על מה שסיפרת ראשית ,למרות שלא ראיתי את התכתובת עליה אתה מדבר ולמרות שאני מכיר את מרקו לא מעט שנים ולא נדבק לי לאופי שלו אני כמזכיר העמותה מתנצל אם נפגעת אני מבטיח שאבצע בירור בענין . בכל מקרה במידה ואתה מגיע לארץ הייתי שמח אם היית מגיע לאימון איתנו ,אין לי ספק שנוכל כולנו להנות מנסיונך ביפן להתראות יורם ויסברוד

Tonjin

New member
ראשית אני מתנצל שלא הזכרתי גם את

שמך כמי שהיה נחמד ונדיב עם אינפורמצייה בעבר (לא יודע אם אתה זוכר אבל היו לנו בזמנו שיג-ושיח קצר במסרים, לא בקשר לבוגו), נזכרתי בזה רק לאחר ששלחתי את ההודעה וחשבתי שהייתי צריך להזכיר גם את זה ולו רק למען ההגינות... אני חייב להודות שגם אני הופתעתי מהיחס, עד כדי כך ששאלתי (פחות או יותר בדיסקרטיות) מכרים משותפים אם זו תגובה רגילה או שבכל-זאת מדובר באי-הבנה, ההתרשמות הסופית שלי הייתה שבכל זאת היה מדובר כנראה באיזשהו קצר בתקשורת,ולכן No hard feelings (מצידי לפחות..) אני אשמח כמובן לבוא לאימון כאשר אהיה בארץ, למרות שלא חושב שאוכל לתרום שום דבר מהצד המקצועי, קנדו היא לא האמנות ה"ראשית" שלי כאן ולמרות שאני מתאמן בצורה יחסית איטנסיבית אני לא עושה את זה מספיק זמן ואני עדיין ממש, אבל ממש בתחילת הדרך... אבל להתאמן זה תמיד טוב וחוץ מקנדו הייתי שמח מאד לצפות גם באימוני הג'ודו, האיאיידו והאייקידו שלכם ששמעתי עליהם רק דברים טובים.. תודה רבה על היחס והתשובה העניינית

לגבי יורם...

יפה כתבת טונג'. אגב, יורם אינו צריך מליצי יושר: לא ברמה האישית ולא ברמה המקצועית אבל אם צריך - אפשר לפנות לסחבק.

קניית קאטנה

שלום מיתר אני מבין מהמייל שלך שאת מעונינת בIAITO דהיינו חרב אימון כמה נקודות שצריך לדעת ראשית מה גובהך ( אם תעבירי לי מסר אוכל להציע לך איזו אורך צריכה להיות החרב החרב לא צריכה להיות כבדה מידי על מנת שתוכלי לעבוד זמן רב ללא הרגשה שאת כבר לא מסוגלת להרים את החרב . וכן לחפש חרב שמאוזנת כמה שיותר לגבי חברים שקונים זו מעט בעיה כי הם בעצם צריכים להחליט עבורך האם החרב נוחה או לא ,יפה ומוצאת חן בענייך , במידה ואת סומכת עליהם יש בטוקיו חנות מאד סימפטית שמתמחה בIAITO החנות נמצאת ממול לתחנת הרכבת התחתית שנקראת SUIDO BASHI על הרחוב שמוביל לקודוקאן ( לא ממש בקודוקאן עצמו שם יש גם חנות אך לא מומלצת ) ,ממול לרכבת ישנן שתי חנויות אחת קטנטונת והשניה גדולה יותר ( הגדולה יותר לדעתי מקצועית יותר ) שם יש מבחר גדול מאד של חרבות אימון החל מ200$ והלאה ,אני אישית הייתי מתחיל בסביבות ה350-400$ כי בדרך כלל הזולות הם לא מאוזנות והמשקל נוטה הרבה יותר ממה שצריך קדימה . מצד שני את יכולה לקנות באינטרנט יש לא מעט אתרים אני יכול להמליץ על NISHIJIN http://japanesesword.net/eng/index.html מנסיון של לא מעט חרבות שקנו תלמידים שלנו הם טובים יותר מטוזנדו ( למרות שיש קשר הדוק בניהן ) ןטובים יותר מSWORD STORE ועוד כמה אחרים לגבי הכנסת הIAITO לארץ -אין כל בעיה בתנאי שאינה חותכת במידה ותצטרכי עוד עזרה אנא פני אלי במסרים ואשמח בהצלחה יורם

למעלה