לקנות או להמתין?

גלית355

New member
לקנות או להמתין?

אנחנו מעוניינים לרכוש דירה ראשונה באיזור השרון המבוקש. המחירים מאוד גבוהים! שאלת מליון הדולר- לקנות עכשיו או להמתין לרפורמות של כחלון? בינתיים אנו גרים בשכירות. ונוכל לרכוש דירה/בית בלי משכנתא

ככל שנפח הרפורמה יגדל (מחיר מטרה בכמויות, ועוד) כך זה ישפיע

כלל שוק הנדלן.
זו דעתי האישית.
סבורה שצעדיו יביאו להוזלות בכל מגזר הנדלן רק בעוד כשנה ומעלה.

אני אחזור על משנתי בשבילך שוב

אם אנשים הולכים לרכוש דירה לתקופה ארוכה שעולה על 7/8/9 ויותר שנים, אין משמעות מה יעשו או לא יעשו ברפורמות המתקרבות, אף אחד בעולם הזה לא יידע להעריך עבורך האם יהיו ירידות מחירים או עליות, אי אפשר לצפות מאחר ואנו חיים באזור כזה ששום דבר בו לא יציב. במהלך השנים האלה הממשלה תתחלף 2-3 פעמים, בתקוה שלא יותר..
&nbsp
אם את מחפשת לרכוש דירה למגורים לאורך זמן באמת שאת לא צריכה להכנס לפינה של יעלה או יירד מאחר ואז את לא תגיעי לשלב של רכישת דירה ותיהי כל הזמן בשלב הספקולציות וניתוחי שוק..
&nbsp
מה שכן מאחר וההלוואות היום זולות (בטח יותר זולות מאשר יהיו בעוד 3-4-5 שנים) אולי כדאי לך לחשוב על לרכוש דירה עם משכנתא קטנה, זה גם מחיל על הדירה ביטוח דירה באופן אוטמטי . אל בזבזי את ה"זכות" להלוואה בריבית נמוכה לצורך רכישת דירה למגורים בתנאים של היום. תחשבו על זה.
&nbsp
&nbsp

dat nigga daz

New member
תמשיך לחכות נראה לאן תגיע....

מה אתה כבר חושב שכחלון יעשה ?
ראיתי את התכניות שלו.. לא יזיזו בכלום... ובינינו, בתור כלכלן, אני אומר לך שהתכנית של מע"מ 0 של יאיר לפיד הייתה התכנית הטובה ביותר להורדת מחירי הדיור (שאגב, כחלון אמר שזו תכנית גרועה, רק מראה עד כמה הוא "מבין"), שאם היא הייתה עוברת היה פה שינוי. אבל זה לא עבר, וראית מה קרה מאז - מחירי הדיור טיפסו ב- 10% שנה שעברה, ועוד 6% ברבעון הראשון של 2015.

התכניות של כחלון הן אקמול לחולה סרטן, ונניח שגם היה מחליט ללכת על תכנית טובה כמו מע"מ 0 (שמי שלא מבין עד כמה היא טובה, אני מוכן להסביר אחר כך) - נניח שהוא מחליט ללכת על זה - אתה מודע שהקואלציה 61 ?? מספיק ח"כ אחד בשביל להפיל הכל, לשלוח את כולנו לבחירות עוד שנה, ולגרום לכל היושבים על הגדר לרוץ בחזרה אל השוק.

ונניח שבסוף תהיה ירידה, ייקח לפחות שנתיים שלוש ואז מה ? כמה אתה חושב יירד? 10% ? בלחץ.
תמשיך את החוסר ודאות שלך ושל משפחתך ? זאת דירה למגורים, לא להשקעה !!

זה שווה את זה ?! מילא אם היית גר עם ההורים, אלא ש- כל הזמן הזה אתה הולך להמשיך לשלם כסף על שכירות.

אתה יכול לפרט על יתרונותיה של תוכנית מעמ אפס ?

אני יודע שמדובר על פיקוח מחירים, פיקוח איכות הבניה, ועל מחירונים של השמאי הממשלתי לכל גוש/חלקה.
כמו כן ברור שצעירים ידירו את הביקוש שלהם משוק היד השניה, ויתרכזו בשוק היד הראשונה.

תוכל לפרט יותר?

dat nigga daz

New member
תכנית מע"מ 0 - יאיר לפיד

התכנית אמורה לעזור לזוגות צעירים עם ילד אחד מחוסרי דיור (ומעולם לא הייתה להם דירה) - לא למשקיעי נדל"ן, לא לצרפתים מחו"ל, ואפילו לא למשפרי דיור שכבר הספיקו להנות מעליית מחירים קיצונית בשנים האחרונות. כלומר - תכנית לנזקקים באמת.

הדירות מתומחרות במחיר למ"ר מקסימלי שנקבע על ידי השמאי הממשלתי בשנת 2013 לכל אזור, כלומר - הקבלן לא יכול לדחוף את המע"מ לכיס - המחיר מוגבל, אחרת הדירה לא תחשב שהטבת מע"מ. לקבלן לא אכפת למי למכור - הרי גם ככה הוא מקבל את המחיר ללא המע"מ. משקיעים לא התחרו בשוק זה, שכן לא שווה כלכלית.
ולא מקבלים פחות תמורת המחיר - יש פיקוח על איכות הבנייה (לא מרפסות גינדי בחדרה), על טיב החומרים, על סטנדרט מסוים - הכל כמו שצריך.

בוא ניקח דוגמא, ונראה איך היא משפיעה :
חבר שלי רכש בפרויקט במרכז הארץ במהלך 2013 (לא אומר איפה, שלא יגידו לי פרסום) ב-1,330,000.
בחוזה - הופיע גם המחיר לפני מע"מ... אם אני זוכר נכון בערך 1,100,000.
זוג צעיר מקבל דירת 4 חדרים, נהדרת -לא פחות מנהדרת, גדולה, במחיר כזה בדיחה. באמת בדיחה.

תגיד לי תומר, אתה יודע מה מוכרים היום ב- 1,100,000 - אם אתה לא יודע אני אגיד לך, אני קונה דירות כאלו - מוכרים לך במרכז דירות 2.5 חדרים, מגעילות, רקובות, כאלו שאין מצב שאתה רוצה להסתובב שם בלי נעליים.
עם מע"מ 0 - הדירה המתוארת לעיל. במצב כזה כל זוג צעיר, אפילו עם הון עצמי של 200K ושכר משותף עלוב של 10K, יעשה את המאמץ ויבחר - בצדק - לקנות דירה חדשה.

מה זה היה עושה לדירות האלו הישנות ?? - אני אגיד לך - היה מוריד אותם ל- 600-700K בלחץ.
מה זה היה עושה בפריפריה ? אוי ואבוי, אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

לא סתם ביבי שם רגל בשניה האחרונה, הכלכלן הראשי באוצר נבהל וברח וכולם צעקו נגד.
גם כחלון צעק. המבין הגדול.

התכנית לא יצאה לפועל וכולם רואים מה התוצאות - המחירים עלו מאז ביותר מ- 10%, אישית ? אני מופתע שזה עלה כל כך מעט.
לדעתי, עם כמה שכולם צוחקים על לפיד שהוא טיפש חסר בגרות, התכנית שלו הייתה הטובה ביותר.

החיסרון היחיד של התכנית - היא מצריכה בנייה, בנייה, בנייה.
מצד שני, הוא לא תחם את התכנית בזמן (בתור התחלה דיבר על 7 שנים), כך שגם אם זה היה לוקח כמה שנים - הציפיות לירידות והקפאת שוק יד 2, היו גורמות לירידות כבר עכשיו.

המחירים עלו 3.8% במהלך 12 חודשים אחרונים

ולא 10%. זה לפי הלמ"ס.
המחירים לא זינקו יותר מזה כי בזמן ההמתנה לחוק מע"מ אפס מלאי הדירות שלא נמכרו (שמוחזק אצל הקבלנים) עלה בחדות מ 23,000 ל 27,500
כך שכל הקונים שהסתערו אח"כ על השוק בסך הכל רכשו מתוך העודפים האלו והחזירו את המלאי לרמתו הקודמת

dat nigga daz

New member
ממש לא נכון.. קרוב ל- 15%....

רק ברבעון הראשון השנה המחירים עלו ב- 6%.

וזה לא משנה כמה דירות היו במלאי, משנה כמה אנשים התנפלו עליהם - וזה מה שגרם לעליית המחירים.
הייתה כתבה גדולה גם בערוץ 2 על זה, המחירים יום אחרי ההודעה שמע"מ 0 לא ייצא - 1,550,000 במקום 1,490,000 - יום אחרי !
ומאז המגמה רק ממשיכה כלפי מעלה. כחלון אולי יצליח לעצור לזמן קצר, אבל לאחר מכן ימשיכו העליות,
וכפי שניתן לראות - העליות הגדולות מתרחשות מיד לאחר קיפאון, ניתן היה לראות זאת לאחר המחאה החברתית בקיץ 2011, גם אחרי ביטול חוק מע"מ 0, וגם עכשיו כשמחכים לרפורמות של כחלון.

נראה לי שהלמ"ס יותר מדויק מאשר ערוץ 2...

אבל אם יש לך גרף אז תן קישור או תעלה תמונה

dat nigga daz

New member
להיפך...

ערוץ 2 אומר לנו את האמת של מה שקורה במדינה.
הלמ"ס מנוהלת בחסות המדינה ומבוססת על נוסחאות מסוימות כדי להראות מה שהיא רוצה,
שים לב כמה פעמים בשנים האחרונות מדד המחירים לצרכן יורד, בעוד שיוקר המחיה רק עולה ועולה.

אני לא אעלה קישורים כדי לא לפרסם אתרים,
אבל חיפוש קטן בגוגל כמו : "חיכיתים למע"מ 0% - הפסדתם", "מחירי הדירות עלו ב- 6% ברבעון הראשון של 2015",
צריך לתת לך תוצאות.

חיפשתי ולא מצאתי. לא 6% ברבעון. אולי 6% בשנה בערים מסוימות.

בגרף של מדלן: מחיר עסקה ממוצע במחוז תל אביב, לדירות 4 חדרים
שים לב לקו הכחול דווקא, שמראה את המחירים ברמה הכלל ארצית.
הוא ירד מ 1.287 ל 1.248 בחצי השנה האחרונה.
עם זאת אסור לקפוץ למסקנות - יש לזכור שמדובר על מחיר עסקה ממוצע ולא על מדד מחירים עם ניכוי איכות כמו שעושה הלמ"ס.
ובכל זאת, ברמה הארצית לפחות, יש תמהיל עסקאות שקשה להשפיע עליו (שיווק של פרויקט אחד, אפילו של מאות דירות, לא משפיע כמעט ברמה הכלל ארצית).

אגב, רואים יפה שתי ירידות מחירים, בעיקר בקו הסגול זה בולט:
אחת באמצע 2006, כשריבית בנק ישראל עלתה ל 5.5% ולמרות שהמחירים היו ברמה יותר ברת השגה מהיום, הם נכנסו לירידות בכל זאת
השניה בתחילת 2011, כשפישר הקפיץ את הריבית לכמעט 3% ובגלל רמת המחירים הגבוהה זה הספיק כדי להפחית ביקוש דראסטית.

מבחינה כלכלית נטו, בדרך כלל משתלם יותר לשכור מאשר לרכוש

וזאת ללא קשר למגמת המחירים.
כיוון שלא סיפקת שום מידע נוסף, אין גם אפשרות להתייחסות נוספת.
בהצלחה.

dat nigga daz

New member
אתם חייבים דחוף להפסיק עם הסיסמאות השגויות האלו...

"יותר משתלם לשכור מאשר לקנות" - מוכן להראות לך שב- 95% מהנכסים בארץ, זה לא נכון בכלל.

"השכירות צריכה לכסות את המשכנתא" - אין קשר בין המשכנתא שאתה משלם לשכירות שאתה מקבל - כדי לומר על טיב ההשקעה.

"להשקעה עדיף דירה יד 2 מאשר דירה מקבלן" - רק לפעמים נכון, ותלוי מה המחיר מקבלן ומה המחיר מיד 2.

כמה טוב להיות צעיר יפה בריא ועשיר שיודע הכל

כפי שאמר טל"ש
the older i grt' the fastest i was

hajby hajby
קבל.. בשבילך
יהי זיכרו

מי זה "אתם" ?

אתה מגיב אלי אז ראוי להתייחס למה שכתבתי ולא למה ש"הם" כתבו.
מצחיק לתת ביקורת על סיסמאות תוך שימוש בסיסמאות בלבד.
&nbsp
לפחות אחת "הסיסמאות" שכתבת מנוגדת לחלוטין לדרך מחשבתי.
&nbsp
אשמח להדגמה איך ב- 95% משתלם לקנות ולא לשכור וזאת בסביבה של
עליית מחירים מתונה ורגילה ולא על פי החריג של השנים האחרונות.
&nbsp

למעלה