לקיחת Owner ship בשרת 2000 -

notbird

New member
לקיחת Owner ship בשרת 2000 -

לכאורה נראית פעולה פשוטה , אך העניין הוא כזה - ראשית מדובר בשרת 2000 sp 4 . כאשר אני עומד על קובץ\ספרייה --> מאפיינים --> security --> advanced --> אני מגיע לחלון ההרשאות הנראה כדלהלן - permission | audit | owner תחת Permissions - אני רואה את המשתמשים admistrator + user1 - ל-user1 יש הרשאת full control כולל אפשרות take ownership . ובכל זאת כאשר אני מסתכל ב-owner tab אני יכול לראות משתמש יחיד - domain\administrator ולא את המשתמש user1 . [החלון מחולק ל-2 change owner to - שם אנו אמורים לראות את כל המשתמשים להם צריכה האפשרות לקחת Owner ship . owner of item - ה-owner הנוכחי . ]. המטרה היא כמו שהבנתם הינה לקחת את ה-Owner ship מממשתמש administrator ולהעביר אותה ל-user1 . בחלק מהמדריכים שהסתכלתי רשום שצריך ללחוץ על כפתור change owner ולבחור את המשתמש הרצוי . אין כזה button תחת ה-owner כי עם רק כאמור את הם המשתמש administrator . לסיכום - מדוע לא רואים את משתמש user1 תחת ה-owner tab למרות שכן יש לו הרשאת take owner ship. איך ניתן להעביר את ה-owner למשתמש user1 . תודה :)

notbird

New member
זה בדיוק העניין -->

click the user that you would like to take ownership in the Change owner to box, and then click Apply אני לא רואה את המשתמש שאליו אני רוצה להעביר את ה-ownership . תחת permissions יש למשתמש full control כולל take ownership , אך כאשר אני מגיע ל-ownership tab אין לי אפשרות לבחור במשתמש הזה שיהיה ה-owner . תודה .

notbird

New member
ייתכן והעניין הוא כזה -

דווקא ב-help של מערכת ההפעלה עצמה windows 2000 כתוב הדבר הבא : adminsitrator יוכל תמיד לקחת ownership לכל קובץ , ואף לתת הרשאות לקיחת ownership למשתמשים אחרים . אך - הוא אינו יכול בעצמו להעביר את ה-ownership ( מחשש שהוא יעביר אחריות למשתמשים אחרים ) . המשתמש שיש לו את הרשאת ה-take ownership צריך לקחת את ה-ownership בעצמו . שוב - administrator לא יכול בצורה יזומה להעביר Ownership למשתמש אחר , אלא רק לתת לו הרשאה לקחת Ownership ואז אותו המשתמש צריך לקחת בצורה יזומה את ה-ownership . אם מישהו מכיר דרך אחרת להעברת ownership מ-administrator למשתמשים אחרים ( אם יש ) אשמח לשמוע . תודה

למה שלא תעשה LOGIN עם User1

ואיתו תיקח את ה OwnerShip? (ברר שיש לו את ההראשות המתאימות לכך לפני..)

antidot

New member
------>

שינוי OWNER לחשבון שונה מהחשבן איתו אתה logged in זמין דרך GUI רק ב2003. אתה יכול לגשת לשיתוף משרת 2003 ולבצע את השינוי או להשתמש בכלי שורת פקודה כגון setacl או, לחילופין, תגש לקובץ עם חשבון user1 ותקח בעלות.

למעלה