לקיחת אחריות

מחפש9

New member
לקיחת אחריות

שלום כולם, כמה אנשים כתבו פה בזמן האחרון לגבי לקיחת אחריות. בשביל לחדד את הנקודה, ברצוני לשאול איך הייתם מיישמים את הנאמר במקרים הבאים: 1. אישה מוכה. 2. ילד או ילדה שגדלו במשפחה בה לא נהוג לדבר על דברים, והרגשה שהתא המשפחתי לא תומך ועובד כמו שאפשר. תחושה לא טובה של אחד במשפחה גורר את כולם למטה. 3. מישהו שמגלה על עצמו שהוא חסר אחריות. 4. כתבו פה על "ראל" (ראיתי גם בפורום אחר), אז התייחסות לנושא. 5. "דכאון רוחני", ומחשבות של "מה הטעם בכל זה". הנושא באמת מעניין אותי, ואשמח לתגובות ענייניות. תודה.

hilabarak

New member
מכיוון שאני הטוען העיקרי לרעיון

אנסה להבהיר. ראשית בשאלה שלך יש קצת בלבול יוצרות לדעתי ואני אבהיר. אחריות היא תשובה לשאלה שהאדם שואל. היא לא משהו שאפשר להעביר כמידע באופן סתמי לאדם. אם אישה מוכה תחפש תרופה למצב שלה, אחת התשובות העיקריות תהיה - "את חייבת לקחת אחריות, זה תנאי ראשון, משם נמשיך". אם האישה לא מאמינה ביכולתה לשנות את המציאות, או איננה רוצה לקחת אחריות, אז אין טעם לומר לה. כי אישה מוכה חייבת לאזור כוח לפחות ללכת למקלט לנשים מוכות, אם היא לא רוצה לקחת פיקוד על המצב היא תישאר בבית. אני מדגיש שאינני טוען שהאישה אחראית על המכות, אלא יכולה לקחת אחריות ולשנות את המצב, כך שהיא לא תהיה בקירבת המכה.זה אותו הדבר עם כל סיטואציה ביקום, אדם שהוא חסר אחריות או אדם בדיכאון או סתם אדם שמכור לקריירה או אדם שגדל בבית בו אין דיון על נושא זה או אחר, וכולי. רק מרגע שהמצב נראה לך לא תקין ואתה רוצה לשנות, אפשר לענות לך "ראשית קח אחריות, אל תתלה את האשם בסביבה, אלא תתחיל להבין שלא משנה מה היה בעבר או מי עומד מולך בהווה. תמיד אפשר לשנות משהו. ואפילו שינוי של 2% לעומת המצב הקיים הוא טוב יותר מכלום. אין כמעט סיטואציה בעולם שאי אפשר להיטיב את המצב ב2% לפחות". עד שהאדם לא שואל "איך אני יכול לשפר את מצבי ?" לאמירה שדנה באחריות אין משמעות. כשהעלתי כאן את הנושא, היתה לי הנחה ברורה שאנשים שטורחים לקרוא ולענות בפורום מסוג זה, מחפשים תשובות. לכן זרקתי תשובה בלי שהיתה שאלה, כי הנחתי שהאנשים בעצם הימצאם כאן, שואלים "איך אני יכול להיטיב את איכות חיי?". עכשיו אם מישהו אומר "אוקיי, אני מחפש איך לשפר את מצבי.הבנתי שעליי לקחת אחריות. איך עושים זאת ?". התשובה תהיה , מידע, וניתוח, ומוכנות לנסות, ועוד מידע, ועוד ניסיון להבין ושוב מוכנות לנסות (כמובן סבלנות בשביל כל זה). אדם לא יכול לקחת אחריות מלאה על חייו ללא הבנת עצמו, הסביבה, החיים עצמם וכולי. כי אחריות דורשת הבנה, איזו פעולה שאתה עושה פוגעת בך ואיזו משרתת אותך ? ללא הבנה של כל הסביבה ועצמך, איך תדע מה הפעולה הנכונה לך ? והבנה נובעת משילוב של מידע וניתוח והתנסות. כתבתי ספר שלם בדיוק על הנושא שפרטיו מצ"ב, אתה יכול לנסות לראות בחנות אם הוא מדבר אלייך, או לפנות קודם לאתר. יש בכלל עוד הרבה ספרים (אם שלי לא תפס אותך). אם הנושא מעניין פשוט תקרא ותתחיל להבין את החיים על ההיבטים השונים שלהם וכך אפשר לקחת אחריות. לגבי "ראל" הדיעה האישית שלי שאלו פשוט אנשים שהידע או ההבנה שלהם לא רחבים מידי. עד כה הם נשמעים כחוזרים על רעיונות של שינוי שאני מכיר כבר מגיל 20 (לפני 14 שנה, הרי לפני שהמפלגה קמה, הרעיונות רצו כמה שנים בציבור). אבל אולי השיווק שלהם דפוק והם לא מצליחים להעביר מה בדיוק חדשני במסר שלהם.

אוהבתת

New member
היי מחפש....

בחיים שום דבר לא ממש מוגדר... ולא תמיד יש "שם" להכל.. לפעמים אתה לא ממש יודע לקרוא לדברים בשמם.. או כי אתה מפחד, או כי אתה לא יודע .. בגדול הייתי אומרת ש"זרקת" שאלות שאמורות להכניס את הקורא למקום של.."וואו.. מה הוא רוצה עכשיו"? אני יכולה להתיחס לכל אחד מהנקודות שעליהם דיברת... מה שכן, אתה חייב להבין אני לא ממש יודעת מה היה כאן לפני.. ועל מה בדיוק דיברו כשאמרו.."לקחת אחריות"... בגדול אחריות אדם יכול לקחת רק על מה שהוא יכול... על מה שיש ביכולתו להשפיע, לשנות, או להיכנס כשהוא יודע לצאת... לא בכל דבר אתה יכול לקחת אחריות... אבל אם להתיחס לנשים מוכות.. זה "לקחת אחריות".. להגיד די! זה לקחת אחריות על החיים שלך... זה או למות.. או למות.. וזה עניין של זמן.. ככל שתבין/תביני שיש לך כוח כך גם תוכלי להנות מזה! ובנוגע לדיכאון.... אומרים כי "זה שנמצא בעמק... לא רואה את מעבר להרים" שוב.... להתעורר... לקום.. "לקחת"... להנות ממה שאפשר כאן ועכשיו.. כי המחר לא בטוח! שוב... בן אדם לוקח אחריות.. רק!! על מה שביכולתו... לעולם לא יוכל לקחת אחריות על מה שלא ביכולתו לשנות.. או הפוך....

מחפש9

New member
תודה רבה על התגובות

השאלה היתה בעצם, איך לוקחים אחריות. אפשר להגיד שלקיחת אחריות זה יותר שינוי תודעתי/תפיסתי מכל דבר אחר. להחליף לא יכול/רוצה/בעיה שלי/בא לי בתפיסה שאומרת יש לי את האפשרות (כח) לשנות מצב קיים. לשפר את מצב קיים. ולכן, יש לי גם את המחוייבות (לעצמי בעיקר, וגם לחברה) לשנות את המצב. השאלה היא איך מביאים לשינוי הזה בנו ובאחרים. האם על ידי "פשוט לעשות את זה" - להחליט שמעכשיו דברים ישתנו וזהו, או על ידי תהליך מובנה של שיקום תחושת בטחון עצמי, ערך עצמי, יכולת להתמודד מול אנשים ומול מצבים מלחיצים, אמון באנשים ובעצמינו (המונחים קצת חופפים אבל הרעיון ברור), החלפת הרגלים הורסים בהרגלים בונים, תחושת מימוש ומיצוי עצמי. יכול להיות שאלה שתי דרכים שמתאימות לשני סוגי אנשים שונים. שמעתי שהרבה נשים מוכות חוזרות למערכת יחסים אלימה, אם עם בן הזוג המקורי או אחר. (מישהו זרק את המספר 95%, לא בדקתי). להגיד די, ללכת למקלט לנשים מוכות... נראה לי שזה לא מספיק. הרבה פעמים, גם כשרוצים לקחת אחריות, ולעשות שינוי בחיים, פשוט לא יודעים מאיפה להתחיל. התייחסתי באמת לדברים שאנשים כתבו, אך רק כ"קרש קפיצה" או נקודת מוצא לשאלה - איך לוקחים אחריות. איך עושים שינוי משמעותי בחיים. במאמר מוסגר אוסיף כי מישהו הזכיר את הספר "להעביר את זה הלאה" כרעיון להתחלת פתרון (שינוי). אני לא בטוח מה אני חושב על זה, למרות שהרעיו של הספר מוצא חן בעיני. חג שמח

hilabarak

New member
יש אימרה ביהדות שאומרת

"הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים" (אלוהים יכול לעשות הכל חוץ מלתת לך אמונה). אני הייתי מכליל את הסיסמא הזו גם על "אחריות", אפילו אלוהים לא ייתן אחריות, לאדם שלא מרגיש אחריות. אם הצלחת בעצמך להגיע למצב שבו אתה אחראי על כל היבט בחייך, אולי תשמש דוגמא לאחרים. אבל זה לא משהו שאפשר להעביר, גם ככה זה מספיק קשה לעשות בעצמך. כל התורות הרוחניות הרציניות ממקדות את האדם בעצמו, כי אדם אחד שמגיע לדרגה גבוהה כמו בודהא או גנדי (המנהיג ההודי), מאיר את הדרך למילארדים אחרים. אם תצליח לעשות בעצמך את השינוי, אחרים כבר יבואו בזמן שלהם ובדרך שלהם, אתה לעולם לא תוכל להשפיע (לפחות מההתנסות שלי והדיעה שלי). זהו אחד הלקחים הראשונים שלומדים כשיוצאים למסע רוחני. אדם בקושי יכול לשנות עצמו, אין טעם לבזבז אנרגייה על לשנות את הזולת. כשאדם מצליח למקד עצמו בשיוני עצמו, הוא מאיר דרך לזולת.

למעלה