מכיוון שאני הטוען העיקרי לרעיון
אנסה להבהיר. ראשית בשאלה שלך יש קצת בלבול יוצרות לדעתי ואני אבהיר. אחריות היא תשובה לשאלה שהאדם שואל. היא לא משהו שאפשר להעביר כמידע באופן סתמי לאדם. אם אישה מוכה תחפש תרופה למצב שלה, אחת התשובות העיקריות תהיה - "את חייבת לקחת אחריות, זה תנאי ראשון, משם נמשיך". אם האישה לא מאמינה ביכולתה לשנות את המציאות, או איננה רוצה לקחת אחריות, אז אין טעם לומר לה. כי אישה מוכה חייבת לאזור כוח לפחות ללכת למקלט לנשים מוכות, אם היא לא רוצה לקחת פיקוד על המצב היא תישאר בבית. אני מדגיש שאינני טוען שהאישה אחראית על המכות, אלא יכולה לקחת אחריות ולשנות את המצב, כך שהיא לא תהיה בקירבת המכה.זה אותו הדבר עם כל סיטואציה ביקום, אדם שהוא חסר אחריות או אדם בדיכאון או סתם אדם שמכור לקריירה או אדם שגדל בבית בו אין דיון על נושא זה או אחר, וכולי. רק מרגע שהמצב נראה לך לא תקין ואתה רוצה לשנות, אפשר לענות לך "ראשית קח אחריות, אל תתלה את האשם בסביבה, אלא תתחיל להבין שלא משנה מה היה בעבר או מי עומד מולך בהווה. תמיד אפשר לשנות משהו. ואפילו שינוי של 2% לעומת המצב הקיים הוא טוב יותר מכלום. אין כמעט סיטואציה בעולם שאי אפשר להיטיב את המצב ב2% לפחות". עד שהאדם לא שואל "איך אני יכול לשפר את מצבי ?" לאמירה שדנה באחריות אין משמעות. כשהעלתי כאן את הנושא, היתה לי הנחה ברורה שאנשים שטורחים לקרוא ולענות בפורום מסוג זה, מחפשים תשובות. לכן זרקתי תשובה בלי שהיתה שאלה, כי הנחתי שהאנשים בעצם הימצאם כאן, שואלים "איך אני יכול להיטיב את איכות חיי?". עכשיו אם מישהו אומר "אוקיי, אני מחפש איך לשפר את מצבי.הבנתי שעליי לקחת אחריות. איך עושים זאת ?". התשובה תהיה , מידע, וניתוח, ומוכנות לנסות, ועוד מידע, ועוד ניסיון להבין ושוב מוכנות לנסות (כמובן סבלנות בשביל כל זה). אדם לא יכול לקחת אחריות מלאה על חייו ללא הבנת עצמו, הסביבה, החיים עצמם וכולי. כי אחריות דורשת הבנה, איזו פעולה שאתה עושה פוגעת בך ואיזו משרתת אותך ? ללא הבנה של כל הסביבה ועצמך, איך תדע מה הפעולה הנכונה לך ? והבנה נובעת משילוב של מידע וניתוח והתנסות. כתבתי ספר שלם בדיוק על הנושא שפרטיו מצ"ב, אתה יכול לנסות לראות בחנות אם הוא מדבר אלייך, או לפנות קודם לאתר. יש בכלל עוד הרבה ספרים (אם שלי לא תפס אותך). אם הנושא מעניין פשוט תקרא ותתחיל להבין את החיים על ההיבטים השונים שלהם וכך אפשר לקחת אחריות. לגבי "ראל" הדיעה האישית שלי שאלו פשוט אנשים שהידע או ההבנה שלהם לא רחבים מידי. עד כה הם נשמעים כחוזרים על רעיונות של שינוי שאני מכיר כבר מגיל 20 (לפני 14 שנה, הרי לפני שהמפלגה קמה, הרעיונות רצו כמה שנים בציבור). אבל אולי השיווק שלהם דפוק והם לא מצליחים להעביר מה בדיוק חדשני במסר שלהם.