לקחת סיכון

Q ביט

New member
ולכן...

אין זה יעד ...אלא רק הדרך. זוגיות איננה משימה,אלא יותר הוויה משלימה.היא כשלעצמה לא תעשה אותך מאושר,לעומת זאת היותך מאושר מגדילה את סיכויך לזוגיות טובה.זו איננה סתם התפלפלות של מילים אלא ראיה אחרת לגמרי של הדברים.

ophra

New member
ופה אני דווקא מסכימה ../images/Emo45.gif

לאבחנה בין יעד לשאיפה לאמירה (שכטבעה של הכללה, היא לא תמיד נכונה
) שהרבה פעמים, לאחר שהשגנו את היעד אנחנו מרגישים מרוקנים וחסרי מוטיבציה ומאבדים מהר עניין באותו יעד שהשגנו אפילו ההגדרה המילונית שהביאה רד מחזקת אצלי את התחושה הזו שהאבחנה נכונה השאלה האמיתית היא.... מהי השאיפה? שאיפה למה? לא "להשיג" בן זוג מסכימה... כל אחד והשאיפות שלו כוללות ורחבות ככל שיהיו - כך ייטב עפ
(משייטת לה בין שאיפות שונות ומגוונות)

Q ביט

New member
השאיפה הינה...

להיות אדם שלם עם עצמו,שאושרו הפנימי מקרין סביב, אדם נעים,שטוב להיות לידו.טבעית לגמרי.ללא הצורך בשינוים,מאמץ או עבודה.אדם שכל אחד היה רוצה כבן זוג...ומשם השמים הם הגבול...

ophra

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ואפשר להוסיף? ../images/Emo13.gif

להיות אדם צומח ומתפתח שנהנה ללמוד מהסביבה כמה שיותר שיוצר ומשתתף ששייך לסביבה שבה הוא חי ומקיים איתה זרימה בלתי פוסקת של הפריה הדדית מותר לפנטז ולחלום... לא?
עפ
("אל האינסוף! ומעבר לו..." באז-שנות-אור. צעצוע של סיפור)

האלי

New member
ואני

שבחרתי ללכת בשביל צדדי, שתמיד בעצם הלכתי בצידי הדרך הראשית. אני יודע שלא משנה באיזו דרך תבחרי ללכת, בסופן של כל הדרכים נמצא אותו היעד. תמיד ובכל דרך אנחנו הולכים אל עצמנו. וגם אם פוגשים בשותף לדרך, שאיתו אנחנו עוברים כברת דרך עדיין הדרך היא הדרך שלנו, והשותף הוא רק שותף. אז למה הפחד להסתכן? לא יודע... בעצם כן יודע. זה הפחד מלגעת במקום שבו נמצא הכאב הקמאי הכי עמוק כאב הכשלון. הכשלון כשהוא חובר אל הבדידות יכול להרוס את הנשמה, יכול להכניס אותנו לתוך ביצורים שלפעמים נדמה ששום דבר בעולם לא יוציא אותנו מהם. אבל עדיין, הפחד הוא רק פחד. וגם הכשלון וגם הבדידות, הם שדים שגרים במרתף הם שואבים חלק גדול מכוחם מהחושך של המרתף. כשמוציאים אותם לאור, גם שני השדים האלו מאבדים חלק גדול מכוחם. שלך, האלי.

רגשת אותי האלי,

גם "תמיד ובכל דרך אנחנו הולכים אל עצמנו" גם שדי הכשלון והבדידות ששואבים את כוחם מהחושך, וואו... יערית פה חלקה אותנו הבקר לקטגוריות והיתה לה שם קטגורית רגישות וחכמה נדמה לי, אני מצרפת אותך לשם... תודה, ו
לחיי הוצאת השדים ממרתפים אפלים, פייה (שנוסעת מחר לסדנא של שלשה ימים, וכבר התמקדה על שד מאוד ספציפי שתנסה להביא אל האור...)

כתבתי כאן פעם

כותבת שוב לקחת סיכון להדחיק - פירושו לקחת סיכון שמא תראה טיפש להציג - את דעותיך ומחשבותיך בפני אנשים - זה לקחת סיכון שמא תאבד אותם להפגין - חוזק הוא להסתכן בגילו חולשה לעשות- הוא להסתכן בכשלון לאהוב הסכנה הגדולה ביותר הקיימת לו לאדם היא לא לקחת סיכון בכלל. מי שאינו לוקח סיכון בכלל, לא משיג דבר. אין לו חבר. אולי הוא מונע מעצמו כאב, צער ופגיעה. אולם הוא מכר את החופש ואת היושר הפנימי שלו. הוא הפך עצמו לעבד מרצון , הכבול בשלשלאות הנקראת ב ט ח ו ן. הוא הפך עצמו לאסיר הסגור מאחורי סורג ובריח הנקרא פ ח ד . רק אדם המוכן לקחת סיכון, מבלי לדעת את התוצאות מראש , הינו אדם ח ו פ ש י !!!

Q ביט

New member
בענינים של הלב...

נראה לי,שלא לקחת סיכון זה הסיכון הגדול ביותר...

לקחת סיכון

מאמרו של ד"ר ויין ראר...
לקחת סיכון ========== לצחוק פירושו לקחת סיכון שמא תראה טיפש. להציב את דעותיך ומחשבותיך בפני אנשים - זה לקחת סיכון שמא תאבד אותם. לחשוף את רגשותיך והאני הפנימי שלך הוא לסכן מעורבות רגשית. לגלות חוזק הוא לסכן לגלות חולשה. לעשות הוא לסכן כשלון. לאהוב הוא לקחת סיכון שאולי לא יאהבו אותך בחזרה. הסכנה הגדולה ביותר הקיימת לו לאדם - הוא לא לקחת סיכון בכלל ! מי שאינו לוקח סיכון בכלל - לא משיג דבר. אין לו דבר ! הוא אולי מונע מעצמו כאב, צער ופגיעה, אולם הוא מכר את החופש ואת היושרה הפנימית שלו. הוא הפך עצמו לעבד מרצון, הכבול בשלשלאות, הנקראות "בטחון", הוא הפך עצמו לאסיר, הסגור מאחורי סורג ובריח, הנקרא - פחד ! רק אדם המוכן לקחת סיכון - מבלי לדעת את התוצאות מראש - הינו אדם חופשי.

אהבה בלי סיכוי../images/Emo23.gif

כמה פעמים אומר: אם לא לוקחים סיכון גם לא יהיה סיכוי מתוך שירה של שרית חדד/ אהבה בלי סיכוי בוא תיקח עלי סיכון גם אם שנינו נפגע או שנגמור בדירת שיכון או שיהיה משוגע...

michaly44

New member
לקחת סיכון....

לוקחים סיכון בכל דבר בחיים. באהבה, הסיכון שונה כי יש את הפחד מתב שבור. בלי סיכון אין כלום...אחרת פשוט לא מנסים.. אז תמיד יש את הספק..אז לא נחייה????????

*יערית

New member
הסיכונים האלו....

תמיד גרמו לי לנפילה...או לצמיחה.. אבל אף פעם לא עצרתי אותם..אף פעם לא מנעתי אותם, אולי שקלתי לפני...אבל זה משהו באופי שלי לא כ"כ אוהבת זאת...אבל לפעמים זה בילתי נשלט! וזה קשור...כמעט בכל דבר בחיים שלי! מקווה שבעתיד אני ארגע מזה...ואולי אפעל ממקום אחר.

NO YA

New member
משהו שהגיע אלי במייל...תהנו

לקחת סיכון "אדם שעושה דברים עושה שגיאות, אך הוא אינו עושה את השגיאה הגדולה מכולן - אי עשייה". מי שרוצה להצליח חייב לקחת סיכונים לפעמים. לצחוק זה להסתכן שיחשבו שאתם שוטים. לבכות זה להסתכן שיחשבו שאתם רגשניים. לאהוב זה להסתכן בכך שלא יחזירו לכם אהבה. להתקרב לאדם זה להסתכן במעורבות רגשית. לגלות רגשות זה להסתכן בחשיפה עצמית. לבטא רעיונות בפני קהל זה להסתכן לאבד אותם. לחיות זה להסתכן במוות. לקוות זה להסתכן בייאוש. ולנסות זה להסתכן בכישלון. אם אינכם נכנסים למגרש לא תוכלו לנצח. לכן, הרימו את שפופרת הטלפון ובצעו את השיחה שכל כך מפחידה אתכם... הגישו את ההצעה שלכם... הזמינו אותו/ה לקפה... כי אם אתם עושים פחות מזה, אינכם חלק מהמשחק - אתם רק צופים מהצד.

blonda3

New member
נגעת לליבי../images/Emo24.gif

כי בדיוק בשאלות האלו אני מתלבטת בימים ובתקופה האחרונה-בהאם ואיך לקחת סיכונים בגלל הפחד להפגע. תודה.

למעלה