לקחת ילדים לסידורים

דבורי

New member
לקחת ילדים לסידורים

אני רוצה להודות להצעה (מליאת+) לתת לאביחי זמן לבד איתי ע"י לקחיתו איתי לסידורים. אני חשבתי ש"זמן איכות" צריך להיות לקחת אותו למקום המיועד לו, ולא הייתי חושבת על כך. אתמול אביחי שוב לא רצה ללכת לגן, ואני הייתי צריכה ללכת למשרד הפנים לבקש תעודת זהות חדשה (הקודמת נגנבה כשהתיק שלי נגנב על כל תכולתו, שלא תדעו..). לקחתי את אביחי איתי, וכך העברנו בכיף שלשת רבעי שעה של המתנה בתור בקריאת סיפורים, אכילת ביסלי, וסתם דיבורים. היה מצויין! עוד במכונית הוא אמר לי שלא כל יום הוא לא רוצה ללכת לגן, ומחר הוא ילך, ואכן הבוקר הוא הלך ברצון. הנחיתה בבית אחר-כך היתה קצת קשה לו - חזרנו לשני תינוקות שרצו מיד לינוק, והוא, כנראה במקום להוציא כעס עליהם, הכה את המטפלת. לאחר שדרשתי (וקיבלתי) שיבקש סליחה, הוא רצה שאני אביא לו פרוסת עוגה, ושאעשה את זה "בלי שום תינוק על הידיים". בכל אופן, למרות הסצינה הזאת, בהמשך הערב והבוקר הוא היה רגוע והלך לגן בלי בעיות.

לאה_מ

New member
תודה על העדכון ../images/Emo13.gif

נשמע שאביחי מתמודד להפליא עם התאומים שבבית. כל הכבוד לו
ולגבי "זמן איכות" - אני ממש לא אוהבת את המושג הזה. לדעתי הוא נועד לאפשר להורים להרגיש יותר טוב עם השהות הקצרה מדי שלהם עם הילדים. הילדים בהחלט יכולים וצריכים להשתלב בחיי היומיום של המשפחה, גם כאשר אלה כוללים (מדרך הטבע) עריכת קניות, ביקור במוסך או בבנק, קיפול כביסה, שטיפת רצפה וכיוצ"ב. אם הילדים שלי הולכים איתי לסופר, ואחר כך עוזרים לי להכין ארוחת ערב, ומדברים איתי בזמן שאני מקפלת כביסה - אז מה? את הזמן הזה איתם צריך "לא לספור" כי לא היינו במשחקיה, שבה הם התעניינו הרבה יותר במתקנים מאשר בשיחה איתי? נשמע שעליתם על דרך המלך. שיהיה בהצלחה בהמשך.

zimes

New member
אביחי לא שונה בהרבה ממני...

כשאני חוזרת הביתה (עם הילדים או הילדים מחכים לי) אני ממש מתבאסת אם במקום פיפי-מים-להוריד בגדים אני חייבת להתישב להניק. אני פותרת את זה ע"י התכוננות. אני יודעת שאני אתישב להניק. אני נכנסת לשירותים במקום האחרון בו אני נמצאת (ולא מתאפקת עד הבית), שותה/אוכלת בדרך, אם אני עם בעלי - אני יורדת ראשונה, מתפשטת, מתישבת, ואז מקבלת את היונקים לחצי שעה. לגבי אביחי - לפני שחוזרים הביתה, את מזכירה לו שכשתגיעו הביתה את בטח תצטרכי מיד להניק. אפשר לשאול אותו מה הוא רוצה, ודבר ראשון לבקש מהמטפלת שתדאג לו, אפשר לקחת מראש אוכל לדרך, אפשר... העיקר, להתכונן, ולרכך את הנחיתה.

למעלה