לקחת הלוואה או לא?

tal5ab

New member
לקחת הלוואה או לא?

שלום לחברי הפורום המכובדים אני בהתלבטות חברתי ואני כנראה הןלכים לקנות רכב משותף וביחד הגענו לתקציב של כ30 - 40 אלף במחיר זה חשבתי על קליאו B חמודה אבל ההתלבטות היא כזאת יש לי אפשרות לקחת הלוואה ממקום העבודה עם תנאים יותר מעולים (כמעט 0 אחוז ריבית) ולהשתמש בכסף לקנייה של אוטו הרבה יותר חדש כמו איזו פוקוס 5 דלתות 2004-5 כלומר רכב שיראה פחות מוסך , יותר בטיחותי , יותר נוח וכו וכו אני אישית לא אוהב להיות בחוב (הלוואה = חוב מבחינתי) וגם האוטו יהיה יותר "יקר" מבחינת איבוד ערך , טיפולים ,ביטוח וכדומה הייתי שמח לקבל את דעתכם בנושא אהה וגם יצא למישהו לראות למכירה פוקוס 5 דלתות ידנית ? או פביה 16V ?

Rשף

New member
תערכו תקציב מסודר

תרשמו זה מול זה את ההוצאות החודשיות לכל אחד מהחלופות- החזר הלוואה ביטוח (בקשו הצעה מסוכן) הערכה לצריכת דלק, תיקונים... והשוו ליכולת החודשית שלכם נ.ב. אישית הייתי מזניח ירידת ערך בהשוואה הזו ומתחשב בה רק בסוף.

Smarek

New member
ככה תעלה לך ההלוואה בדיוק

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=706958

tal5ab

New member
לסיכום - לא לקנות בכלל רכב אהה

ומה עם אני לא רוצה לחיות בלי רכב? ליסינג?

wil

New member
הסיכום של המאמר ההוא זה שרכב זה דבר

יקר. וזה נכון. (במיוחד בישראל עם מיסים של כ-100% על רכב חדש ועל דלק) הקטע הוא שגם קשה מאוד להסתדר בישראל בלי רכב כי התחבורה הציבורית די מחורבנת. החיים קשים...

100% אהממ... אהממ.... ?

יותר בכוון 125% על הרכב, ומשהו כמו 100 פלוס אחוזים על הדלק. הלוואי והמיסים המשולבים על רכב - היו מגיעים לרק 100%, הלוואי.

ליתר דיוק, אחרי הורדת המיסוי

האחרונה זה 120% (ולא 125%) יחיא ההבדל הקטן

Smarek

New member
קנית רכב כן כדאי

מה שרציתי לומר שצריך לחשוב טוב. כדאי לקנות רכב כי תחבורה ציבורת יקרה יותר מרכב. אז ככה שלב ראשון אל תקח הלוואה. יש הוצאות על הרכב ועל ההלואה . ב] קנה רכב ישן שנחשב אמין. למשל אם ידוע שקכב עושה 300000 קמ על אותו מנוע וקנית רכב עם 10000 קמ אז נישאר לך עוד מה לנסוע. אבל מאוד רצוי רכב בגבול 60000 קמ עם מזגן קנה רכב שיש ממנו הרבה מאוד על הכביש זה מבטיח חלקי חילוף ישנים טובים וזולים. למשלי יונדאי אקסנט ואחרים. נפח מנוע עד 1600 כי דלק יקר. חשוב לקנות רכב בטוח החודש הראשון שעבר טסט ושהיה לו אישור מוסך למבחן 4 גזים ושאר אישורי טיפול וכדומה. בדוק שהטסט ממכון רישוי. יש כאלה שיש להם חברים במוסך ומוציאים טסט שלא תואם את מצב הגרוטאה. תזהר ממודלים יוקרתיים אל תחפש לעשות רושם. לא גיפ ולא 4 כפול 4 ולא גנטים עם צמיג בגודל נדיר ואיכות של מטוס שעולה כמו אוטו שלם. זכור רכב זה פח ברזל ןפלסטיק שמוביל אותך ממקום למקום וחשוב רק על יכולת ההובלה.

wil

New member
"פח ברזל ופלסטיק שמוביל אותך ממקום

למקום וחשוב רק על יכולת ההובלה"? אולי בשבילך. בשבילי, בנוסף ליכולת ההגעה ממקום למקום (שאכן היא המטרה העיקרית של רכב), יש גם אלמנט חשוב של הנאה ואני מודע לכך שאני משלם על כך בעלויות אחזקה, אמינות, ונוחות. אבל לפחות כשהכביש פנוי יש לי חיוך על הפנים

Smarek

New member
נוחיות ומחירה

רוב המכונאים והמוסכניכים נוסעים באוטו מנקר עיניים וכמובן נוח . אבל הם משלמים על הנוחות במקום העבודה בשמן לכלוך ללא מזגן. מזכיר לי בדיחה. מליונר מגיע לטאבה, רואה בדואי ם על החוף שואל של מי החוף. השיח אומר לו זה שלי. יפה אומר המליונר, בו נשקיע ניבנה מלון ואז תהיה גם אתה מליונר וכשתהיה מליונר תוכל לנוח על החוף . עונה לא השיח : ומה עכשיו אני לא נח? אז תבין שאתה משלם על הנוחות בזיעה במקום אחר. חשוב חכם .

wil

New member
תלוי בך

1. פוקוס 5 דלתות היא גדולה יותר מקליאו B, זו לא אותה קטגוריה בכלל. 2. וגם תצרוך קצת יותר דלק (אם כי בהשוואה ידני מול ידני ההבדל לא יהיה אטומי) 3. עלות ירידת ערך+ביטוח - גבוהה יותר ברכב היקר, אין ספק. 4. בטיחות - פה דווקא הפתעה - שני הדגמים הנ"ל קיבלו ציון מכובד של 4 כוכבים ויוציאו אותך כנראה בהליכה מתאונה דומה לתאונה המדגמית של נקאפ. 5. אמינות - הרכב החדש יותר יהיה יותר אמין, ולדעתי גם עלויות הטיפולים יהיו זולות יותר - ברכב בן 5-6 כבר מתחילים עם טיפולים קצת יותר יקרים (קלאץ', טיימינג) שברכב בן שנתיים עדיין לא נוגעים בהם. אגב פוקוס ידנית, ובמיוחד 5 דלתות, היא לא נפוצה כ"כ ודי מבוקשת. קח בחשבון. קליאו בי 1400 ידנית אין בעיה להשיג, יש הרבה.

tal5ab

New member
זה הפחד שלי

לקבל רכב בובה אבל מה לעשות הגיע הגיל שאפשר להתחיל וכל הטיפולים הגדולים יפלו עליי

wil

New member
תראה, אם הרכב מטופל באופן סביר

אז סביר שלא תפשוט את הרגל. גם החלפת קלאץ', טיפול טיימינג, החלפת בולמ"ז, צלחות בלמים וכו' הם לא סוף העולם ולא סביר שיפלו עליך כל הנ"ל בבת אחת. (אלא אם כן קנית גרוטאה מוזנחת שלא ראתה טיפול שנים)

falou

New member
השאלה היא לא ההלוואה

השאלה היא למה להשקיע יותר כסף במכונית גדולה יותר שאתה לא צריך. רכב גדול יותר יכול לתת לך יתרון אם אתה נוסע הרבה נסיעות ארוכות (בסיס גלגלים ארוך נותן נוחות נסיעה טובה יותר עם פחות קפיצות על ציר האורך) או אם אתה צריך את המרחב. אחרת אתה משלם יותר כסף על משהו שאתה לא ממש צריך. חבל. כלומר, אם להשקיע יותר כסף אני הייתי הולך על שנתון חדש יותר במקום רכב גדול יותר. אם זה ייתרגם בטוח לרכב אמין יותר, לך תדע... לגבי להיות "בחוב", אם זה מפריע לך פסיכולוגית פשוט תעמיס את עלות ההלוואה על העלות החודשית הממוצעת של רכב ותחליט אם רכב חדש יותר שווה לך עוד X ש"ח בחודש הוצאה. פוקוס ידנית - אולי יש בודדות בארץ.

למעלה