לקחת בת זוג לחופשה!

Nihilight

New member
לקחת בת זוג לחופשה!

שלום!
כבר מספר שנים שאני נוסע לחופשת סנובורד עם חברים
ורק לאחרונה הצלחתי לשכנע את בת זוגתי להצטרף אליי לחופשה, בלי חברים - יותר לכיוון הרומנטי...
היא, באופן כללי, לא אוהבת ספורט ומאמץ גופני יותר מדי - אבל הסכימה לנסות לעשות סקי.

השאלה שלי היא, לדעתכם, לאן כדאי לקחת אותה;
האם לקחת אותה לחופשה "זולה" באחד מהאתרים הקטנים כמו בולגריה או צ'כיה,
או לקחת אותה לחופשה "יוקרתית" הכל כלול, בסגנון קלאב-מד או לחילופין לארגן חבילה שכזו בעצמי.

בנוסף, האם לדעתכם כדאי לי להצטרף אליה להדרכה או לא?
כשאלך איתה, כנראה אקבל הדרכה על סקי שאינני יודע.
העניין הוא שאני חושב שבשורה התחתונה סקי וסנובורד דומים - וכמו שציינו פה באחד השרשורים, מה שמונע מאיתנו ללמוד הוא הפחד מהמדרון
והדיסוננס של להשען קדימה נגד האינסטינקטים שלנו, ולכן אני פוחד שאני אתקדם יותר מהר ממנה בהדרכה.

האם יש לכם ניסיון בלקחת את בן\בת הזוג לחופשה שכזו, ולנסות להדביק אותו בחיידק הנורא הזה של השלג?

איל שחר

New member
יש נסיון מוצלח. המלצתי, תוודא שיהיה לה נעים.

אם כלל החוויה תהייה חיובית, יגדל הסיכוי להמשך, גם אם היא לא תגלוש "שחורים" בסוף השבוע.
לכן, חשובה סביבה נעימה ורגועה (היא לא בפנימייה צבאית אתה יודע!). היא לא אמורה "להתכלב" בתנאים לא נוחים ואם יהיה לה קר או שתצטרכו לחתת רגליכם בלילה קר בהליכול לקניית מזון - תשלם ביוקר.
חשובים מסלולים נוחים.
אל, ואומר שוב, אל תנסה אתה ללמד אותה לגלוש. לא בהתחלה. זה מתכון בדוק לחיכוכים ולחצים.
לכו לעל קלאב לא יקר יחסית, עם מסלולים נוחים, אוכל סביר, חדרים חמימים וחדר אוכל נעים.

או, בקיצור. דבר עם מעוז.

orenwe1

New member
טעות חמורה

ובאמת לא מתחכם.
לא רק סקי, כל תחביבי הפנאי זקוקים להפרדה מסויימת בין בני הזוג לטובת שמירה על זוגיות בריאה...

זה נכון, אבל

לא כל מה שמתאים לך מתאים לכולם.
מי אמר שאין להם הפרדה בתחביבים?
נסיעה משותפת לחופשה, אפילו אם זו חופשת סקי, זה לא מכליל על כל תחביבי הפנאי באשר הם.
וגם: יש מי שהזוגיות שלהם דווקא מתחזקת מתחביבים משותפים.

בקיצור, אני הרבה פחות נחרצת ממך לגבי ההשפעה הזהה על כל זוג באשר הוא.

Nihilight

New member

הוצאת לי את המילים מהפה.

shac

New member
לשאלתך...

אין תשובה 'כללית', כי היא חברה שלך (ולא שלנו, ואני מניח שאתם מרוצים מהסידור הזה) אבל ננסה:

שנה שעברה טסתי עם החברה למאיירהופן. אני גולש סנובורד לא רע, היא התנסתה בסקי לראשונה - כמובן עם הדרכה.
האתר - הוא לא התגלה כבחירה טובה במיוחד. הוא מתאים לבינוניים ומעלה והאפשרויות של המתחילים ביותר קצת מוגבלות, אז לי הוא היה בסדר גמור, אבל מבחינתה כל מסלול שרציתי ללכת איתה להנות קצת אחרי ההדרכה - היה מפחיד ובצדק, הייתי צריך לקבל את זה גם כשהרגשתי ש'הנה, אני איתך והכל בסדר'. זה לא בסדר עבור מישהו שזאת הפעם הראשונה שלו והוא רואה שלט ורק מהצבע האדום נהיה לו פיק ברכיים.
היא לא 'פחדנית', היא דווקא מאוד התעקשה ללכת ולנסות הכל ולהצליח לבד - 'אל תעזור לי!' היה משפט המפתח בחופשה - אבל בהחלט היו רגעי 'דרמות' כמו שקראנו להם אחר כך באווירה טובה יותר על כוס יין חם... אז תיערך לזה. ואתה מכיר אותה הכי טוב, אם היא צריכה אותך שם בהדרכות בשביל לא להיות לבד, או שזה רק יפריע - אני יודע שאני הייתי מעדיף ללכת לבד להדרכה, ואחה"צ להיות ביחד. דברו על זה.

אתר - היום כשאני חושב על זה הייתי הולך לאתר הגדול באנדורה. האתר צריך להתאים לשניכם, ואנדורה (הגדול! לא ואל נורד) נשמע פיקס - היא תהנה מהדרכה טובה ומסלולים כחולים שמתאימים גם למתחילים, ואתה תהנה מהמרחב ומהגודל כשהיא בהדרכה, או אם יבוא לה סתם להיות בעיירה ולהסתובב לקניות וכו' (אנדורה בלי מכס קניונים שווים כל מיני כאלו) ואתה תמצה גם את הסנובורד כמו שאתה זוכר.

לא הייתי עובר לסקי אבל זה רק אני באופן אישי. אם בא לך לנסות ולותר על החופשה 'שלך' השנה - מגניב. זה יהפוך את שניכם לקצת שווים בגלישה, אם כי ברור שהשנים של הסנובורד יסייעו לך. לא נכנס לדיוני אם זה דומה או לא כי זה לא ממש משנה. אבל יש דווקא יתרון שתהיה על החסקה המוכרת לך, אם היא נופלת או משהו ואתה מרגיש יותר ביטחון ומסייע לה כשאתה יציב ויודע מה אתה עושה. אם אתה גולש טוב כמובן. זה מה שהיה אצלנו, גלשתי קצת לפניה או אחריה והרגשתי שאני יכול להגיע למרחב שלה בכל רגע נתון.

אגב - אם היא לא אוהבת ספורט ומאמץ גופני, אתה צריך למצוא אתר שגם יתאים במקרה של 'משבר' ופרישה ביום השני/שלישי אם היא סובלת ולו בסקי (אולי מהקור, או תפיסת שרירים, או הפחד, או לא יודע מה). סיכוי נמוך, אבל שוב - צריך שתחשבו על זה.

תזכור שאתה משקיע לשנים ארוכות :) - אם היא נתפסת לזה, תחשוב על הגלישות הכיפיות שתהנו מהם ביחד יום אחד... באותו קצב ובלי לחשוש עליה. זה לא יקרה השנה, אבל מתישהוא.

השאלה לגבי זול או יקר - הדבר היחיד שהייתי משקיע בו זה מלון טוב יותר (כי בכ"ז, זאת לא דירה לחבר'ה מהמילואים... כבד את החופשה הרומנטית שלכם ;)), ספא, ג'קוזי בערב, מקום עם חיי לילה סבירים ברמת המסעדות/פאבים, שיהיה נעים לצאת בערב. לא ססטרייר / sauz deux ומקומות שוממים, ולא דירה שצריך להתחיל לבשל בה בערב. שוב - יש זוגות שנהנים מזה מאוד, אז תלוי בכם, בתקציב ובהנאות.

לא הייתי בקלאב מד - אם בא לך לשלם הרבה ולהנות מהדרכה צמודה - יש מצב שזה משתלם. לא נשמע לי רומנטי כל הא-ג-דו הזה, כשאני בזוג אני מעדיף להיות בזוג בלבד, אבל כאמור - לא הייתי.

שורה תחתונה - תהנה. צפה לרגעים קצת מאתגרים... ולרגעים מדהימים עם נוף ואווירה שבאמת כיף להיות שם עם בת הזוג.

Nihilight

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת!

כמובן שאין תשובה 'כללית', וגם אינני מחפש תשובת קסם של לך לאתר הזה והמלון הזה כי זה הכי טוב לזוגות.
אני מחפש התייעצות ודיון עם הערות בונות לגבי האם זה כדאי לעשות את זה באופן כללי, ולשמוע מניסיון אחרים, איך לעשות את זה על הצד הטוב ביותר
את התשובות שאני מקבל אני לוקח בערבון מוגבל ומתאים אותם לסיטואציה (הסידור הזה שאנחנו מרוצים ממנו)

ברור שאקח לה הדרכה ושלא אנסה להדריך אותה בעצמי.
אבל תודה על ה- Heads up :)

קצת פחות נוח לדבר איתה על זה (האם היא רוצה שאהיה בהדרכה או לא) כי אני מעוניין לארגן לה את זה בהפתעה אבל אולי אבדוק את עניין ההדרכה בדרך עקיפה.

כן, חשבתי על עניין המשבר - ולכן חשבתי שמשבר שכזה יהיה יותר נוח להעביר דווקא בקלאב, הכל כלול וחבריו - בעיקר הבנתי שההדרכה שם היא לאורך כל היום, דבר שבחופשה רגילה מייקרת את החופשה פלאים.

בעולם אידאלי, החופשה הזו, הרומנטית, היא תהיה חופשה בנוסף לחופשה עם החבר'ה, ואז אני לא מוותר על החופשה שלי, ולכן, לא אכפת לי לנסות סקי :)

שוב, המון תודה על התשובות לכולם.

shac

New member
הפתעה - והיערכות

אני בטוח שקוראות הפורום קוראות את ענין ההפתעה שאתה מארגן לחברתך ומסתנן להם משהו כמו 'איזה חמוד! למה אותי לא הפתיעו בחופשת סקי?' והכל מגניב ומרגש. למה רק קוראות? הנה גם לי זלגה דמעה עכשיו. מצד שני יורד עליי גשם אז לך תדע.

לצד הפרקטי - יש המון היערכות לחופשת סקי, במיוחד ראשונה - אז אל תפתיע בלי:
שקנית לה למידותיה הטרומיות סט טרמי משובח - רצוי שניים. גרביים מתאימות. כפפות מתאימות. כובע פליז, חם צוואר, מעיל+מכנס גלישה לסקי. גוגלס. וכו' וכו'

אם לקחת אותה לקניות האלו והיא עדיין תהיה מופתעת בנתב"ג כשתבשר לא שלא, לא טסים לתאילנד אלא לאלפים, אז תשמע...

;)

אם זו היתה אני, הייתי שמחה אם היו אומרים לי - הפתעה! נוסעים לסקי עוד חודש, בואי לקנות ציוד...
ולא -
תכירי, מדרון, אההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה..

shac

New member
בעדיפות הבאה, אני מניח:

(שיחות אפשריות על סקאלת מערכת היחסים של הזוג. עם הבנק שלו).

א. אה ומותק? אל תכעסי, אבל קניתי לך ציוד. וביגוד. ואם צריך עוד משהו יש לי זיכוי של 5000 שקל בחנות סקי הקרובה למקום מגורייך. יושב עלייך פצצה הקולומביה עם הסופטשל החדש. וואו.

ב. אוקיי, אז לא נשאר הרבה מהתקציב אחרי שהזמנו חופשה. אבל בואי לקנות ציוד. יהיה כיף ונמדוד לך דברים שווים. נחמד הפליז הירוק בית חולים הזה, לא? מה עושה לך תחת, מותק את יודעת שזה סרבל נכון? טוב, אז לא. נמשיך לחפש.

ג. וואלק את , את החיים הרגת לי. כמו שהזהירו אותי בפורום של השלג. לא מספיק שעשיתי טעות לפני חצי שנה כשרק התחלנו ואמרתי לך שבסדר, השנה את יוצאת איתנו לסקי, עכשיו גם צריך ללוות אותך לקניון לקנות מעילים? לכי קני לך איזה חת'כת משהו לא יקר מדי מהקופון שיש על המקרר לשבע גרביים בחמישים שקל ותחזרי כשגמרת עם הבלאגנים שלך.

nirher

New member
חופשה עם בת זוג

המלצה שלי. אל תקח איתה סקי באותה קבוצה. תרשום אותה לקבוצת סקי למתחילים ואתה תגלוש ברמה שלך בסנובורד.
אל תשכח שזו חופשה זוגית ולכן מומלץ להשקיע באתר רומנטי (בשום אופן לא צרפת עם קוביות הבטון. חברה שלך ממילא לא תעריך את מרחבי הסקי הגדולים כי היא מתחילה)
אתר רומנטי זה עיירה שאפשר לטייל בה אחרי הסקי.
מומלץ מלון מפנק ובטח לא אגדודו או קלאב דומה.
המלצה שלי אוסטריה - המלונות בדרכ משפחתיים כמה עשרות חדרים ויש ספא מפנק. אתרים מומלצים סולדן , אישגיל .

שתי האגורות שלי

לא הייתי נוסעת לבולגריה או לצ'כיה. הניסיון שלי משם לא היה מוצלח, ואני מאוד שמחה שהחלטתי לנסות שוב שנה אחר כך.
אני גם לא הייתי בוחרת קלאב מד במקומך - זה לא בדיוק רומנטי, הקלאבים פחות מפנקים ממלונות באתרי סקי, ומעבר לכך, אני דווקא חושבת שעדיף לקחת הדרכה פרטית, ולא הדרכה קבוצתית בקלאב.

לדעתי - כדאי שתברר עלויות הדרכה פרטית, ולפי זה תבחר את האתר. אנדורה כנראה מתאים מאוד, אולי גם איטליה (פאסו טונאלה יחסית זול, ומתאים מאוד למתחילים לפי דעתי, אבל למתקדמים יותר משעמם, ואין ממש מה לעשות בעיירה, במקרה והיא לא תתלהב מהסקי). למה הדרכה פרטית? כי אני חושבת שככה היא גם תתקדם מהר יותר, לכן גם תהנה יותר - סיכוי טוב יותר שתידבק בחיידק

וכמובן - מצטרפת לדיעה הכללית, אל תצטרף אליה להדרכה. שעתיים ביום שתעשה הדרכה פרטית, ואחרי השיעור תפגשו לגלוש יחד, במסלולים שהיא בוחרת. זו אולי תהיה חופשה פחות אקסטרימית מבחינתך, אבל אם המזימה שלך תצליח, צפויות לכם בעתיד הרבה חופשות מהנות יחד

davesh

New member
אספר לך מקרה שהייתי עד לו ...

לא עם בת זוגי, אבל כצופה מהצד.
גם אני הייתי נוסע כל שנה עם חברים לחופשת סקי, ועד לאותה חופשה מדוברת חופשות הסקי היו רק בנים.
שנה אחת כמה מהחבר'ה החליטו לצרף את החברות. אני למזלי הייתי עדיין רווק
(אחחח ... The good ol' days).
נסענו לקלאב, אז יצא שהגברים הלכו לקבוצת המתקדמים, והבנות למתחילים.
כמובן שלבנות לקח זמן ללמוד, והגברים היו צריכים לשמוע כל הזמן את ההתבכיינויות שלהן על כמה קר וכמה זה קשה וכמה כואבות הנפילות
.
כמה מהבנות החליטו שסקי זה לא בשבילן, והפסיקו לגלוש אחרי יום-יומיים.
וכמובן, שכמו הפולניות טובות שהן היו, הן היו חייבות לעשות לגברים שלהן רגשות אשם. כל בוקר הן היו עושות פרצוף מסכן לחבר שבעצם אומר "אתה שוב מתכוון לצאת לגלוש ולהשאיר אותי פה לבד בקלאב כל היום?"
חלק מהגברים אכן נכנעו ללחצים וויתרו על יום גלישה כדי להישאר עם החברה.
אז רק אתה מכיר את ה"סחורה" שלך. אם היא מפונקת, או לא ספורטיבית במיוחד או "פולניה", לא הייתי ממליץ לך לצרף אותה לחופשה. היא סתם תדפוק לך את ההנאה.
ואם היא כן תצליח לגלוש, תהיה מוכן לזה שזה יימצא חן בעיניה והיא תרצה לסוע איתך כל שנה. כלומר זה יהיה הסוף לחופשות עם החבר'ה. מעכשיו תיסע רק עם האישה.

או שהיא תתחיל לנסוע כל שנה עם החברות

הסיפורים האנקדוטלים האלו לא מעידים על שום דבר מלבד על המקרים הספציפיים הללו.

nirher

New member
מאחל לו שהחברה תידבק בחיידק

אבל מה הקשר לסקי עם החברה. כמובן שנכנס פה עניין כספי אבל אפשר בהחלט לרקוד על שתי החתונות. לכל חופשה מאפיינים אחרים. כמו כל דבר בחיים זה עניין של סדרי עדיפויות. אני נוסע עם המשפחה לחופשת סקי שהפכה כבר למסורת וגם לחופשה עם החברים שהפכה למסורת עוד לפני זה.
אין בכלל מה להשוות לכל החופשות של בטן גב בקיץ. אחרי כל חופשה משפחתית עורכים סרט שנשאר למזכרת .
סקי זה ממזמן לא ספורט של גברים בלבד.

davesh

New member
לא קשור לספורט לגברים

יותר קשור למשהו שמוקדש רק לחבר'ה.
בעיקר שכבר נשואים ושיש ילדים, צריך לפעמים את הפסק זמן הזה מהחיים כדי לנקות את הראש.
מי שיכול להרשות לעצמו כמה חופשות בשנה (גם מבחינה כספית וגם מבחינת ימי חופשה מהעבודה) שייבושם לו.

איל שחר

New member
אני דווקה שמח לגלוש עם זוגתי ועם ילדים.

הרבה פעמים אני גולש בקבוצה שרמתה "נמוכה" מרמתי בשביל לגלוש עם אשתי. חוויות משותפות הם "דבק" מעולה.

איל שחר

New member
אם שאלת אז גם וגם

אילפנו אותם לגלישה ולצלילה מגיל צעיר השנה אנו ״גוררים״ לסקי בפעם הראשונה גם בן 25.
בכל מקרה, שווה לחלוק חוויות עם מי שאוהבים את אותן החוויות כמוך.
ולמזלי אין לי שום צורך ״להתנתק״ מהזוגית שלי בכדי לצרוך אלכוהול וכד׳
וכפי שסיפרתי כאן רבות, קלאב מד פשוט חוסך מינהלות כאשר יוצאים עם ילדים ואשה.

למעלה