"לקחת את החוק לידיים"

ommerl

New member
"לקחת את החוק לידיים"

נתקלתי בכתבה ישנה שבה אדם מבוגר היכה ילד שאיים על ביתו. לא ברור אם לילד היה סכין או לא.

תגובת המשטרה הייתה שהם לוקחים את המקרה ברצינות רבה כיוון שגם אם הילד איים, האזרח לא צריך לקחת את החוק לידיים.

האם מבחינת החוק על האזרחים להפקיר את ביטחונם לחלוטין עד להגעת הניידת כדי לא לקחת את החוק לידיים? ואם לילד יש סכין? האם סכין בידיים של ילד פחות מסוכנת מסכין בידיים של מבוגר? כל אחד יכל להרוג עם סכין ואף ניידת לא תגיע לפני שהסכין ינעץ בבשר.

מה יהיה כאשר מבוגר ירצח אישה ברחוב לאזנייהם השומעות של השכנים? הרי זה כבר קרה בארה"ב וטלטל את עולם הפסיכולוגיה החברתית!
מערכת שתוקפת את מי שמגן על עצמו או על מי שלא יכל להגן על עצמו בגלל שהוא לוקח את החוק לידיים מייצרת מקרים נוספים מסוג זה!

אם אצטרך להציל את עצמי או מישהו אחר ממוות, השפלה, או מכות, אני לא אחכה לניידת.

שבוע טוב לכולם.

אני חושבת שהנושא הזה יחסית ברור

לפחות ברמת החקיקה. ביישום, מן הסתם יש הרבה תחום אפור.
לפי החוק, מותר לך לנקוט פעולה שהיא הגנה עצמית או הגנה על אחר, אבל בתנאי שתשתמש בכוח סביר. נגיד אתה בטח מסכים שזה לא הגיוני שאם מישהו מוריד לך סטירה, אתה מוציא רובה אוטומטי ויורה בו מחסנית שלמה, נכון? זה לא הגנה עצמית.
ביישום של החוק יש בעייתיות, כי השופטים על פי רוב לא בדיוק מבינים במה זה כרוך הגנה עצמית, וכמה קשה לשפוט מהו כוח סביר בזמן שאתה מותקף, או פוחד שאתה עומד להיות מותקף.
אבל החוק די הגיוני, בסך הכול. ואשר לאנשים שמתעלמים מקריאות לעזרה, יש בעיקרון חוק "לא תעמוד על דם רעך", כך שגם בזה אי אפשר לבוא בטענות למחוקק.

ommerl

New member
זה בדיוק מה שמפריע לי

איך אפשר לקבוע מהוא כוח סביר?

אם ילד בן 11 יתקוף אותי באגרופים לא סביר שאני אגיב לו בכוח בכלל. אבל אם יש לו סכין ביד, זה יכל להראות מכוער מאוד. כולם יגידו שהוא רק ילד. מעטים מבינים שגם ילד בן 11 עם סכין יכל להיות מסוכן מאוד.

למעלה