לקחת את הזמן...

maccabist 1

New member
לקחת את הזמן...

אני חושב שצריכים להפוך את השידוכים והדייטים שלנו למשהו קצת יותר רגוע, פחות לחץ. בחור ובחורה מגיעים לפגישה ויודעים שמקובל שתוך 5-7 פגישות כבר לדעת אם הם רוצים אחד את השני. זה מלחיץ, פוגם בכושר השיפוט לדעתי. לא יקרה כלום אם יגיעו לפגישה רביעית וחמישית ויורידו, מה יש? למה בחורה שמגיעה איתי לפגישה רביעית כבר מתחילה לדבר עם "נו" (שלנו, אנחנו - היא ואני) ואז זה נחשב ש'שברתי לה את הלב'. אצלי בדר"כ, כשאני רואה שזה הולך לכיוון רציני אני משתדל להבהיר את זה, והיו כמה שלקחו זאת בהבנה. מה דעתכם?? נפתח על זה אוהל??

maccabist 1

New member
תירוץ דחוק

הכמה פגישות האלו לא יוזיזו לכאן או לכאן. בהחלט יש אנשים שיסגרו אחרי כמה פגישות בודדות. אבל הקיבוע הזה שפגישה רביעית זה כבר חצי חתונה מפריעה לי מאוד. אנחנו צריכים לבדוק דברים יותר לעומק ובנחת, ללא לחץ.

maccabist 1

New member
עדיף שיכאב עכשיו כמה ימים ולא אחרי זה...

למרות שהכל תלוי בגישה לדעתי.

שםאנילא

New member
אתה באמת חושב שאם תמשוך זמן תגלה מי נמצא

אתה באמת חושב שאם תמשוך זמן תגלה מי נמצא מולך יותר טוב??? טעות אחי היקר...מיסודה... לעולם לא תכיר את אשתך עד המות...שכן היא משתנה מרגע לרגע ונתונה למצבי רוח וגורמים נוספים... היא אפילו מושפעת מהירח ועוד דברים שבטבע וזה מעבר לזה שהיא המקל של הקב"ה בשבילך כדי לכוין אותך... אז כדאי שתישאר במסגרת של פגישות מועטות ולא תתבדה שכן מי שמושך פגישות זה בעוכרו היות והוא רק ייכנס לספיקות ותו לא...

maccabist 1

New member
פיספסת את הנקודה

לא דיברתי על להכיר אותה יותר טוב. אפילו בתוך חצי שנה לא אכיר אותה. דיברתי על לקחת טיפה יותר זמן בפגישות כדי להגיע להחלטה והרגשה טובה שאתם מתאימים. אנחנו רק משתדלים, רוב רובו של השידוך הוא משמים. וזה ממש לא משיכת פגישות, כוונתי היא שכל הציבור יתרגל לצאת קצת יותר מהרגיל כדי להגיע להחלטה (לא הרגשה) בצורה שקולה וחכמה. די לקיבעון ...

שםאנילא

New member
תקרא שוב את תשובתי הקודמת...אתה תיכנס יותר

לספיקות...כל זמן נוסף יביא יותר ספיקות אצל אחרים פשוט התאוה או "המשיכה" גורמת להם להתחתן ואז פתאום הבועה מתפוצצת... יש כאלו שיוכלו להתמודד ויש כאלו שיקרסו

maccabist 1

New member
ספיקות תמיד יהיו

אני חושב שהרבה שידוכים שיכלו להיעשות נפלו רק מלחץ של הבחור או הבחורה שלא יכלו להחליט,ומאידך הרבה שידוכים התבטלו (זה נפוץ בזמן האחרון...) רק כי הם קרסו אחרי שלא בדקו טוב,וכל זה נובע מחוסר בפגישות. בהחלט ישנם כאלו שיסתפקו בכמה פגישות בודדות(אנשים שהרגש שלהם חזק יותר בדר"כ...), ויתאהבו ויחיו חיים מאושרים . אך לעומת זאת ישנם גם אנשים שזקוקים ליותר זמן. אני מדבר על כולה בין 3-5 פגישות יתר על מה שנהוג ומקובל כיום וגם כמובן פחות לחץ מכיוונים שונים (שדכן,הורים וכו` ). ומיסטר ` שם אני לא` הקיבעון והתירוצים שאתה מביא מזכיר לי את אותו רב שיש לו תשובות מוכנות על הכל,תהיה מקורי קצת אחי... (מצטער שאני דוגרי מידי...)

שםאנילא

New member
התפקיד של השדכן העיקרי שייך להקב"ה בלבד ולא

התפקיד של השדכן העיקרי שייך להקב"ה בלבד ולא בגלל שאתה מחליט אם זה יהיה 4 או יותר פגישות חכמים לימדו אותנו שכמה שיותר שתיפגש עם האשה יהיו יותר ספיקות וגם יתווספו רגשות ולכן ישנה מוסכמה כלשהיא בנושא... אם אתה רוצה להיות מקורי ולהמשיך יותר פגישות אז תעשה רק אל תאמר שלא ידעת... ביהדות אין מקוריות אם אינך יודע הכל ניתן כבר מלפני דורות ואיני מחדש שום דבר... עד לפני 2 דורות גם אנשים לא הכירו אלא התחתנו אך ורק דרך סגירה בין ההורים ועוד מגיל קטן... ולא שמענו תלונות על זה עד הדור המעאפן של היום...שנהיה כביכול יותר עצמאי... במקרה אני בא ממקום פתוח שנקרא דתי ואני יודע טוב מאוד מה עדיף...זה יותר קשה אבל אחר כך יותר קל... אתה פשוט רוצה יותר לבסס את הקשר על רגש וזה מה שאמרתי כבר שזה יהא בעוכרך...כי אז תהיה עיור בכל החלטה שתעשה... זה בנוסף לזה שאינך יכול להכיר את האישה לפני החתונה וגם לאחר החתונה...אז למה לבזבז זמן? בשביל רגש? לך תהיה חילוני יהיה לך ימבה רגש לפני החתונה... הגיע הזמן שאנשים כאן יפסיקו להביא מקורות מהסרטים ויחיו בסרט שהחיים שלהם יהיו כמו בסרטים...זה חלום...ציטוט שלך "ויתאהבו ויחיו חיים מאושרים"... במציאות התוספת שאתה מבקש פוגמת ולא מוסיפה כלום מעבר לחששות יתר ולספיקות נוספות...

maccabist 1

New member
הגעתי למחשב ב"ה ואשתדל להגיב על הכל בצורה עני

*אני לא יודע מאיפה המקור לדבריך אלו אני מצטט : "חכמים לימדו אותנו שכמה שיותר שתיפגש עם האשה יהיו יותר ספיקות " - לא זכור לי שחכמים אמרו כזה דבר בקשר לשידוכים אשמח אם תאיר את עיני. * בודאי שהקב"ה מחליט על השידוך שלך ולא אתה, רק שעניין ההשתדלות ומציאת האבידה נמצאת בידך ואתה זה שצריך לחפש ולמצוא את החן באישה . ודאי ואין עוררים שחייבת להיות מציאת חן בשידוך( לא רגש!!) כך שמעתי מהרב וולבה זצ"ל ומציאת חן הינה גם חיצונית וגם באופיה של הבחורה. * פעם גם היו נוסעים על סוס ועגלה אחי אז בא לך לחזור לזה?? מה שמתאים לפעם ודאי לא מתאים להיום. הדורות השתנו. וגם האנשים, הם יותר חושבים, יותר יודעים ויותר מסתפקים. אני לא אוהב את ההשוואה לפעם ולו רק בגלל ש...בינינו גם אתה מבין שהדורות אחרים. *אני גם מכיר את העולם הדתי טוב מאוד ומקרוב מאוד. אני לא מסכים עם הדרך שלהם(לצאת כמה חודשים - עד כמה שנים) ולו רק בגלל האיסורים שאפשר לעבור. אני ממש לא מדבר על רגש. הדגשתי את זה כאן כמה פעמים. אני מדבר על בדיקה ראויה וללא לחץ. אל תכניס לי בבקשה מילים לפה. קצת התגמשות . * בנוגע למה שאמרת על סרטים וכו' ורגש לפני חתונה..אני לא חושב שאני צריך להתייחס, טעית קצת אחי, אבל לא נורא זה קורה לכולם. * בקשר למקוריות שלך, אין כוונתי שתחדש דברים שאינם כתובים, ח"ו. רק ביקשתי קצת פחות ציטוטים... ויותר את דעתך האישית . כי אדם שאין לו דעה בסיסית לדברים גם זכות הבחירה שלו אינה אמיתית אלא מלאכותית. לסיכום : אני קבלתי כאן רק על הקיבוע שקיים בדרך שלנו לא על השיטה עצמה, בהחלט פגישות מרובות על ריק אין להן מקום אצלנו, כי לא זאת המטרה. פגישות נוספות עם תוכן ובירורים האחד על השני פנים מול פנים בהחלט יכולות להועיל. שוב, למי שצריך את זה. מה שהתחדש לי מהשרשור הזה הוא שהרוב כן מסתדרים עם הפגישות שמקובלות כיום. החכמתי!

עיינתי

ואני לא שוללת את הגישה שלך,היא דווקא נראת לי בריאה מאוד. אך מבחינה טכנית זה מעיק!5 פגישות ולהוריד....ה' ישמור שלא נגיע לזה!! שיהיה בהצלחה!!ו"לשם אני לא " ביום אחר אקרא את שלך ...

maccabist 1

New member
שוב,זה עניין של גישה.

אני דיברתי על המאקרו ולא על המיקרו.אם היה הרגל ליותר פגישות אז לא היית אומרת "ה` ישמור,להוריד אחרי 5 פגישות??" ,וזה בדיוק מה שמטריד אותי,לא רוצה לשבור לבחורות את הלב רק בגלל שככה אני ומאמין שעוד רבים וטובות...

למעלה