לקחת אחריות

ashlaya

New member
ממש יומן חיים

נכון שעכבר כתום כותב יפה ומעניין אבל אי..לאחרונה לא אהבת את הרעיון שכתבו על טיולים למשל כי זה לא הנושא והאם קורות חייו שבהחלט מעניינים (אין ספק) הם כן קשורות ישירות להתמכרות האנטרנט? סליחה על שהעזתי להעיר את דעתי.....

e-magine

New member
שאלה קשה שאלת, אשליה

יש פנים לכאן ויש פנים לכאן.
קים דו שיח מתמיד בין מנהל לחברים בכל פורום. לפורום יש מבנה של קומות, היסוד הוא חופש הדיבור, עליו בנויה קומה של כללי התנהגות בפורומים עליו עוד קומה של כללי הפורום הספציפי ועליו מופעלים כלי הניהול. מנהל שלא יהיה קשוב לגולשים, ישאר לבד בפורום ויהיה לו מאד משעמם.
כלי הניהול הם מגוונים, יש הודעת מנהל, יש הודעות רגילות, שיכולות לכלול כמובן בקשה כזאת או אחרת, לכל החברים או לאחד מהם, יש יכולת הקפצה ושרשור. הכלים הנחמדים הם העלאת הודעה לטאגליין או למאמרים, הכלים היותר קשים הם כמובן המחיקה והחסימה בפורום.
ההבחנה בין עיקר לטפל ובין רלוונטי ולא רלוונטי היא לא תמיד קלה ולא תמיד ברורה. ישנם גם גולשים מתוחקמים שיודעים לתת להודעות לא רלוונטיות לבוש או תמפושת רלוונטית לכל פורום.
עכשיו לשאלה הספציפית שלך, אני אנסח אותה מחדש, ברשותך, שאלתך היא בעצם מדוע הערתי למאדאם באטרפליי על הודעה שעסקה בטיול ומדוע לא הערתי לעכבר כתום על הודעות שלו בקשר למה שעבר עליו בימים האחרונים? גל לכך התשובה היא בכמה מישורים. 1. לטעמי הודעה שהיא כולה עוסקת בטיול היא הודעה אוף טופיק. ציינתי כבר בעבר שאף שאינני מתלהב מהודעות אלה, אינני גוזר איסור מוחלט על העלאתם בפורום, אך אני מבקש שתי בקשות: א´ היא שהודעות כאלה יצוייניו באייקון
מה שמשום מה מאדאם מעולם לא עשתה. ב´ אני מבקש שהודעות כאלה לא אכן יהיו חריגות ולא הכלל, רוצה לומר, אם מישהו מרגיש שנורא רוצה לשתף אותנו בחוויה שעבר, גם אם לא קשורה, כגון ספר שקרא, סרת או הצגה שראה, טיול שבו השתתף, ערוכה שאכל, אני לא אמחק, אבל אם מישהו יבוא כל יום, או אפילו כל שבוע ויעשה לנו ביקורת סרטים ומחזות, או ביקורת מסעדות, או כדומה, אני כן אמחק. עניין של מידה. בדרך כלל אני מבקש ממאדאם לרסן את ההודעות האלה, אבל איך שהיא אומרת, מתפלק לה
לכן הערתי לה כדי שתזכור שבכל זאת יש כאן כללים. 2. לטעמי, ההודעות של עכבר כתום על מה שעובר עליו תוך כדי תקופת גמילה מרצון מסייברסקס, הן הודעות לא רק רלוונטיות, אלא גם חשובות לפורום. התמכרות לסייברסקס היא אחד מסוגי ההתמכרות לאינטרנט. גם אם ההודעות מכילות מידה מסויימת של אוף - טופיק, הן לגיטימיות בפורום, כי האוף - טופיק הזה, בעיניי הוא שולי. ברור שאם היה בא עכבר ומספר לנו על מה עובר עליו תוך ניסיון להיגמל למשל מסיגריות, וזה היה לא משהו חד פעמי אלא משהו רציף או קבוע, הייתי מבקש ממנו להפסיק, אך לא זה המצב. לדעתי חשוב לכל אחד מאיתנו (לפחות לי כמכור חשוב) לשמוע איך מישהו אחר מתמודד עם הבעיה שלו. יש לנו בפורום לא מעט עדויות של חברים המתארות את ההתמכרות, את תולדותיה, את ההשלכות שלה, את הסבל למכור ולמשפחה שלו, את הנזקים, ויש לנו גם קצת עדויות של כאלה שאומרים שנגמלו, אבל חסרות לנו עדויות על מה עובר תוך כדי. לכן העדות של עכבר לא רק שאיננה חורגת מהכללים, אלא שהיא אפילו דרושה ורצויה מאד.
כמובן אין לי בעיה אם דעתך שונה, כי אני לא יכול לצפות שכולם יחזיקו בכל עניין בדעתי או באותה דעה. מקווה שלפחות הבחרתי את עמדתי.

אי מצטערת שלא שמה סימון של אוף

טופיק או כמו שקוראים לזה אצלי בקלאסית עוף טרופי סתם פשוט שיכחה לא שמה לב בכלל לא משתמשת הרבה באייקונים רק לאחרונה התחלתי אז מקווה שאצליח לזכור ואם אשכח אל תחשוש להזכיר ולהעיר לי אני שכחנית ומפוזרת קצת

שיטה לעצלנים ../images/Emo32.gif

אני בתור עצלן מדופלם , אין לי כח לפתוח את המסך של האייקונים ולבחור. לכן אני כותב את הדברים בטקסט. אם תפתחו את החלון של האייקונים תראו מתחת לכל אייקון טקסט מוזר שבדרך כלל נראה כמו קו אנכי, כמה אותיות ועוד קו אנכי. אם לא בא לכם לפתוח את החלון של האייקונים אתם יכוחים לזכור את הטקסט של האייקונים החביבים עליכם ופשוט לכתוב אותם בתוך הטקסט. הטקסט של האאייקון של אופליין הוא א-ט בין קווים אנכיים. בהצלחה עכבר

ashlaya

New member
גם אני נהנת לקרא את מה שכותב

עכבר כתום... רק רציתי להבין ....

למעלה