לקותי watch and learn

אסף דר

New member
לקותי watch and learn

מצטער על העיכוב היה לי בעיה במחשב. הקובץ המצורף הוא חלק נבחר מדף צלילת רענון של ההתאחדות הישראלית (למען הסר ספק , יצא מאוגדן מדריך של ההתאחדות הישראלית לצלילה) בקשר ל - "ואנא סלח לי על שאני לא מקבל את דברתך בענין אלא מבקש ציטוט מדויק" ,אני כותב דברים רק כאשר אני בטוח ואם אני לא בטוח אני מציין זאת. כאשר אתה כותב כזה דבר עלי זה אומר אחד מהשניים : 1) אני שקרן (ואני לא הגיב על זה) 2) אני לא יודע לקרוא (למדתי לקרוא מזמן ואין לי בעיה עם הבנת הנקרא) לאחר עיון בקובץ המצורף נותר לאנשים להחליט מי ממציא דברים ומטעה אחרים ולאיזה מדריכים (כולל מד"ר) יש בעיה בהבנת הנקרא

קותי

New member
אסף, ראיתי את הדף

זאת פעם ראשונה שאני רואה דף כזה. זאת פעם ראשונה שאני רואה דף עם פורמט כזה. עכשיו אני עוד יותר נבוך כי אתמול בערב קיבלתי תשובה נוספת (לתיבת המסרים שלי בפורום) ממישהו שבדק את האוגדן הנמצא במועדון שלו (חבר בפורום) והוא אישר את מה שאני אמרתי קודם (שאין איזכור של טבלאות בנוהל צלילת ריענון של ההתאחדות הישראלית לצלילה גם באוגדן שלהם). זה אומר אחד מהשניים: 1. שאוגדן המדריך שאתה מדבר עליו לא נמצא במספר מועדונים המסמיכים לפי ההתאחדות הישראלית לצלילה היום, אבל הוא קיים וניתן למדריכים בשלב זה או אחר בשנים האחרונות. 2. שמה שאתה מציג הוא לא של ההתאחדות הישראלית לצלילה אלא של ארגון אחר. אני לא יודע מה מהשניים נכון. מכיוון שאני לא חושב שאתה שקרן אני מקבל את דברתך בענין. ממתי אוגדן המדריך הזה? מה הוא כולל? האם קיבלת אותו במסגרת קורס המדריכים שלך? האם אתה יודע מי כתב את אוגדן ההדרכה מחדש? (את הקודם שכתב גידי שמיר).

אסף דר

New member
שלוש נקודות חשובות...

1.ללא שום קשר למה כתוב שצריך ולמה שלא כתוב , אם אתה מבצע רענון לצולל ובגלל שכביכול לא חייבים ללמד טבלאות אתה לא מלמד טבלאות אז מזל שאתה כבר לא מדריך פעיל. כל מדריך עם קצת אחריות ילמד טבלאות בלי קשר לאם כתוב שצריך או לא. 2.אם לא ראית אף פעם את הדף הזה ובמועדון שבדקת לא היה רשום באוגדן שצריך לבצע חזרה על טבלאות,אז כנראה שגם במועדון בו אתה קשור לא טורחים (מסיבה כלשהיא) להתעדכן בנהלי ההתאחדות הישראלית לצלילה. במועדון בו בדקתי (דרך אגב כבר לפני מספר חודשים כאשר רציתי להתעדכן אחרי זמן מה שלא עבדתי ע"פ ההתאחדות הישראלית) היה את הנוהל הנ"ל וכמובן שהיה באוגדן של ההתהחדות ההישראלית (אתה מוזמן לבוא לראות)

קותי

New member
אתה מתעקש להפוך את זה להתנצחות

אישית ואני דוקא יותר מעוניין במה שאפשר ללמוד מהענין. 1. אתה מלמד טבלאות בריענון? מה אתה עושה עם כל אלה שצוללים עם מחשב ולפי מחשב? מה יש ללמד? הצולל מגיע לצלילת ריענון וכמובן שזו צלילה ראשונה ביום. הוא אומר לך שהוא צולל לפי המחשב שלו, אתה תתעקש "לדחוף" לו טבלאות? קודם כל צלילה ראשונה לפי טבלה היא כלום. פשוט מסתכלים על מקסימום זמן לעומק מסוים. וגם תתעקש לדחוף לו חישוב של צלילה חוזרת לפי טבלאות כאשר ברור שאם הוא עשה צלילה ראשונה לפי מחשב, הצלילה השניה לא ניתנת לחישוב לפי טבלאות. מה אז? זה בדיוק הענין עם כל הנושא של ריענון. אי אפשר לקבוע כללים חד משמעיים לגבי הריענון והוא צריך להיעשות לפי הידע והיכולת של המרוענן, והסגנון בו הוא צולל. זו בדיוק היתה הפילוסופיה שעמדה לפני המד"ר שכתב את נוהל הריענון שאני מכיר. לא לקבוע נוהל חד משמעי מכיון שזה לא חכם (ציטוט מדבריו). 2. תרשה לי רגע להעלות שאלה קטנה לגבי האוגדן והנוהל. בתולדות ההתאחדות הישראלית לצלילה היו כמה רגעים (לא מרהיבים לדעתי) שבהם הקברניטים באותו זמן עשו איזה שהם הסכמים עם ארגונים זרים. בהתחלה עם NAUI ואחר כך עם SSI. בתקופות ההן נתנו תעודות דו צדדיות מטעם ההתאחדות עם NAUI אן SSI בצד השני. האם יכול להיות שהנהלים שהצגת הם מאחת התקופות ההן? כי אם כן, לדעתי הם לא תופסים היום מכיון שהיום ההתאחדות חזרה להסמיך CMAS וגם עשתה הסכם עם BSAC אבל היא כבר לא מסמיכה NAUI וגם לא SSI. יתכן שזו הסיבה שבמועדון הגדול ביותר המסמיך התאחדות אין את המסמך שאתה מדבר עליו וגם לא במועדון שהבכיר בו הוא המד"ר הנוכחי של ההתאחדות. האם המועדון בו בדקת ומצאת את המסמך הזה מסמיכים היום התאחדות או משהו אחר במקרה? נ.ב. הבטחת שלוש נקודות והיו רק שתיים

אסף דר

New member
אם זו הייתה התנצחות היו שלוש נקודות

1.אני מלמד טבלאות ברענון ואם יש לצולל מחשב אני מסביר לו יותר בפרוטרוט על המחשב הספציפי שלו. לימוד הטבלאות הוא לא רק לצלילה הנוכחית היא גם להזכיר לו לעתיד כיצד להשתמש בהן. מה יקרה לאותו צולל שלך שיסע לצלול והמחשב שלו יתקלקל ? או אולי הוא יצלול עם בן זוג שאין לו מחשב ? (לתזכורת , רק אם לשני בני הזוג יש מחשב אפשר לכנן צלילה לפיו) נכון שצריך שיהיה מקום לשיקול דעת המדריך לגבי היקף הרענון לפי יכולת הצולל,אבל צריך מינימום מסוים ואין מה לעשות , טבלאות צלילה זה דבר חשוב מכדי לחפף בו. 2. אני לא יודע מי לדעתך המועדון שהסמיך הכי הרבה חניכים של ההתאחדות אבל לפי דעתי (יכול להיות שאני טועה) זה לא המועדון שבדקת מאחר שאיפה שאני בדקתי (לדעתי מסמיך הכי הרבה התאחדות) יש את הנוהל הנ"ל. והמועדון הזה הסמיך רק התאחדות פרט למספר קטן של חודשים שהסמיך התאחדות אחרת (לא SSI , PADI או NAUI) ושוב אומר שהדף הנ"ל הוצא מאוגדן ההתאחדות 3. אל תשכח שאתה מדריך ואנשים שקוראים את הודעותיך מתייחסים אליהן בהתאם. "קודם כל צלילה ראשונה לפי טבלה היא כלום" - יכולה להיות קביעה מסוכנת

קותי

New member
אתה צודק אסף, הנוהל המעודכן הוא

זה שאתה הצגת. כרגע קיבלתי בתיבת המסרים שלי בפורום תיקון מזה שבדק את הנושא במועדון שלו, והוא התנצל על הטעות ומסר לי שהנוהל המעודכן הוא זה שהצגת. מסתבר שבנוהל המעודכן אכן יש הנחיה לעבור על הטבלאות. זה רק הופך את הנוהל למטופש יותר בעיני. אתה מבין, אני בוחן את הנהלים מנקודת מבט של אדם חושב ולא של עגל מלומד. אם נוהל נראה לי טפשי (ואני לא נכנס כרגע בכלל לעצם היותה של צלילת הריענון - חובה) אני מצהיר את זה וגם מוכן להגן על ההיגיון העומד מאחורי מה שאני אומר. אם צולל צולל עם מחשב, והוא בא אליך לצלילת ריענון, ואתה מבלבל לו את המוח עם טבלאות, אתה עושה את מלאכתך פלסתר (בוא נתעלם רגע מהעובדה שאתה חייב לעבוד לפי הנוהל שזו אחת הסיבות שאני לא פעיל). בוא נניח שהוא רוצה לתכנן צלילה ליתוש. הוא מתכנן לרדת לעומק של 30 מטר, לשהות שם 8 דקות, לעלות לאורך המדרון לעומק של 15 מטר בעוד 4 דקות (עליה איטית), ולשחות דרומה אל השמורה ולשהות בעומק שבין 15 מטר ל- 10 מטר במשך 28 דקות נוספות ואז לצאת לכיוון החוף (וכמובן לעשות חניה של 3 דקות בין 3-5 מטר). צלילה ראשונה כזו אסורה לפי טבלאות מכיוון שעליו לחשב את כל זמן הצלילה לפי עומק המקסימום ו 43 דקות ב- 30 מטר זה אסור בתכלית האיסור (עם אויר דחוס). אז לעשות לצולל מחשב חזרה על טבלאות זאת שטות ומחטיא את המטרה. אני מבין שהמשפט "צלילה ראשונה לפי טבלה היא כלום" הטריד אותך (כמו גם את ניב ויתכן שעוד כמה). זה היה משפט קצר שהיה מיועד אליך ולא לשאר הקוראים, ניסיתי שלא להאריך בענין. משמעותו שבצלילה ראשונה כל מה שהצולל צריך לעשות זה להסתכל על הטבלה, בעומק שהוא עומד לצלול אליו ולראות מה מקסימום הזמן לעומק זה. אין שם שום חישובים של קבוצת צלילה חוזרת בסוף הצלילה, קבוצת צלילה חוזרת לאחר הSURFACE INTERVAL והזמן המותר לצלילה הבאה (כמו בצלילה השניה ואילך).

ניב ד

New member
קותי סלח לי מאד

אבל מי שקורא את ההודעות שלך ולא מכיר אותך חושב שאתה איזה חרטטן (ציטוט ממדריך קורא פסיבי של הפורום: מי זה האידיוט הזה קותי שמקשקש על הרענונים?). מכיון שאני כן מכיר אותך ודוקא כבנאדם רציני (למחצה...) אני חייב להגיד שגם אני מתפלא מאד על הויכוח הזה עם אסף. מה זתומרת צלילה ראשונה לפי טבלה היא כלום? צלילה בכלל היא כלום - סתם ללבוש ציוד מתאים ולרדת למים. איזה מן שטויות אלה? ומה הכוונה שאי אפשר לקבוע כללים חד-משמעיים לגבי רענון??? כמובן שאפשר, צריך ולהבנתי גם יש כללים כאלה. והכללים אכן מדברים על מעבר (זריז) על תיאוריית הטבלאות. לדעתי, מי שלא מבין טבלאות גם לא מבין איך עובד מחשב צלילה ומה משמעותו. הרענון צריך להעשות לפי הסגנון בו בנאדם צולל??? סגנון פולני או מרוקאי? נו באמת. אני ממש מתפלא על האמירות האחרונות שלך ומייחס אותן לשעמום מתקדם בעבודה... אני חושב שנסחפת פה קצת בויכוח, למרות שיתכן ואתה צודק לגבי מה היה בנוהל או לא היה בנוהל - אני לא יודע ולא נכנס לזה בכלל.

קותי

New member
ניב, אתה מתפרץ לדלת פתוחה

קודם כל, זה שמדריך קורא פסיבי של הפורום חושב שאני אידיוט - זו זכותו המלאה. מבחינתי זה מצביע על רמת האינטליגנציה שלו
לגבי המשפט "צלילה ראשונה לפי טבלה ..." קרא את תשובתי לאסף. אני לא אמרתי שאי אפשר לקבוע כללים חד משמעיים לגבי ריענון. עובדה - קבעו. אמרתי שזה טפשי. ריענון לדעתי, צריך להיעשות לפי בקשת צולל שמרגיש צורך בכך, לפי אילו שהם קוים מנחים כלליים, וצריך להיות מותאם לפי מה שהמדריך רואה בזמן הריענון (מותאם לנקודות החולשה של הצולל). כך היתה נעשית צלילת ריענון בתקופה שאני עבדתי כמדריך. אז היא גם לא היתה חובה והיתה מתבצעת לפי בקשת הצולל או לפי החלטת מנהל המועדון. הנוהל שאני ציטטתי היה נוהל די כללי (אם תקרא שוב את מה שכתבתי תראה שהיה כתוב בו: "יש לחזור על תרגילים בסיסיים ... ". שים לב: תרגילים בסיסיים. לא כל התרגילים הבסיסיים. השאירו הרבה דברים לשיקול דעתו של המדריך. וזו היתה כוונת מי שכתב את הנוהל. תאמין לי. דיברתי איתו. אז מה קרה? קרו שני דברים: 1. הדרישות בחלק מקורסי המדריכים ירדו, הוסמכו יותר מדי מדריכים שחלקם עמדו ברמה שלא היתה מתקבלת בעבר, וקובעי המדיניות שידעו את זה התחילו לפחד להשאיר דברים לשיקול דעתם של אלו. 2. הרשות לצלילה הפכה להיות רשות ממלכתית והרבה מהוראות השעה שהיא הוציאה היו למטרת כסת"ח ולא עם יותר מדי הגיון. עכשיו זה נשמע לך יותר הגיוני?

קותי

New member
אה, ניב, עוד דבר קטן

אם כבר נכנסת לענין, שים לב למשהו מעניין. כל נסיון שלי לדון ברמה האינטלקטואלית באשר לחיוניות של צלילת ריענון כחובה נתקל בתגובות כמו זו של DECOMPRESSION באשכול הזה ושל אריק כרם באשכול הקודם. הטיעונים היחידים ששמעתי היו שזה חובה עכשיו והנוהל אומר ככה. אני די מאוכזב מרמת הדיון - כולל המדריך הפסיבי שדיברת עליו
אתה מבין, כשמדריכים מדברים עם צוללים שאינם מדריכים הם תמיד יכולים להגיד: "תראה, אתה לא יודע מספיק לכן קבל מה שאני אומר לך". כשהם מדברים איתי, הטיעון המבריק הזה לא מחזיק מי יודע מים
ולכן הם יורדים לרמת טיעונים של: "... אתה מדריך, שים לב מה שאתה אומר, יש פה צוללים שקוראים את מה שאתה אומר ו ..." אני נגד ציות עיור. אני בעד מחשבה עצמאית. אני מכבד את זכותו של כל אחד לחשוב אחרת ממני, ואת זכותו לחשוב שאני אידיוט. אני מצפה מכל אחד לכבד את זכותי לחשוב אחרת ממנו. אני נהנה לקרוא טיעונים אינטליגנטים גם אם הם נוגדים את דעתי. בדיון הזה עדיין לא שמעתי כאלה ואני ממתין. יש לי תקוה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
קותי, אתה סובל מבעיית הפרדה קלה

כונתי היא כמובן להפרדה בין התזה שלך לגבי נחיצות חוק הצלילה ומיסוד הספורט הזה בשורה של נוהלים מגבילים בעלי תוקף חוקי ובין הדיון לגופם של הנהלים ואופן ביצועם(אגב לגבי החוק עצמו דעתי כדעתך אבל זה לא רלוונטי להמשך). לא ברור לי מדוע יצא קצפך על ריענון השימוש בטבלאות, נראה לי הגיוני שצולל שלא צלל תקופה ארוכה ישאר מאוזן במים אולם בו בזמן יתקשה לחשב קבוצת צלילה חוזרת, האם בגלל זה הוא צריך לחזור על הקורס מההתחלה ? קראתי את רשימת התייוג בנוהל שצרף אסף ולדעתי אכן מדובר על הנקודות היותר חשובות שעליהן יש להקפיד, כמובן שעל המדריך המרענן לאמוד את כושרו של המרוענן ולתת דגשים בנקודות החלשות שלו כלומר הסעיפים הנזכרים הם מינימום ולא מקסימום. במידה והמדריך מתרשם כי הצולל לא הגיע לרמה מינימלית זכותו ואף חובתו לדרוש ממנו לעבור ריענון נוסף ואף הדרכה מקיפה יותר עד הגעה לרמת המינימום הנדרשת מצולל, אין לזה קשר עם חוק או נוהל, זה הגיוני לפי כל קנה מידה. בשנתיים האחרונות ליויתי שני חברים שעברו צלילות ריענון, האחד צולל ותיק מאד שלא צלל מספר שנים, נדרש בסוף הצלילה לעבור ריענון נוסף(נחש באיזה מועדון) וחזר אח"כ לכושר מלא. המקרה השני הוא של צוללת שעברה קורס ולא צללה אחריו מספר שנים, תענוג לצלול איתה היום. שניהם אגב היו נושרים מהריענון על פי האלגוריתם הספרטני שצרפת. לעניות דעתי נוהלי ורמת ההדרכה הם בדיוק הדברים שהרשות צריכה להתמקד בהם כלומר לדאוג שהצוללים יקבלו את ההדרכה הטובה ביותר ולא יוסמכו לפני שהגיעו לרמה הנדרשת. התנהגותו הפרטנית של הצולל לאחר הסמכתו צריכה להשאר כמו בכל ספורט אחר באחריותו הבלעדית ואני האחרון שאחפש שעוד מישהו יכנס לי לורידים. אם ננסה לדון בנוהל הריענון או בכל נוהל אחר מתוך נקודת מוצא בסיסית שהנוהל עצמו מיותר הרי ממילא מיותר גם כל סעיף וסעיף בו. דיון כזה לא יובל לשום תוצאה שכן המסקנה כבר הוסקה מראש. מאחר ואיני צולל כה ותיק קשה לי להתייחס לטענתך בדבר רמת ההדרכה כיום יחסית לעבר אולם אם אתה צודק אז על אחת כמה וכמה שיש לקבוע נוהלים ברורים ומדדים לביצוע ולא להשאיר דברים כה מהותיים לשיקול דעתו (הלקויה ?) של המדריך. אגב אם גרמתי לך לאכזבה מהרמה האינטלקטואלית של טיעוני יש לי לכך לפחות שתי נסיבות מקלות: א. השעה ב. הדע"ק (דֵער עָרָאבּישֶע קוֹפּ) ו ב ב ח י " נ

קותי

New member
לבעלי בעית הפרדה אסור לצלול

ונדמה לי שאין לי בעית הפרדה - אבל כמובן שיכול להיות שאני טועה. בהנחה שתקנת הריענון קיימת, נראה לי שחובת המעבר על הטבלאות היא מיותרת (כחובה) ונחוצה אם הצולל צולל לפי טבלאות, ונראה שיש לו בעיה עם זה. אם הצולל צולל לפי מחשב, מיותר לחלוטין לעבור איתו על הטבלאות מכיוון שהוא לא עושה שימוש בזה. מי שטוען שצולל מוכרח לדעת לחשב צלילה וצלילה חוזרת לפי טבלאות גם אם הוא צולל לפי מחשב כי "מה יקרה אם לא יהיה לו מחשב?" מנותק לחלוטין ממה שקורה בעולם הצלילה (האמיתי - לא זה בקורסים). בצלילותי במקומות שונים, נתקלתי בהרבה צוללים שלא צוללים בלי מחשב. אם מתקלקל להם אחד הם משתמשים בשני שלהם
צוללים כאלה צוללים צלילות שאין בינן לבין צלילות טבלה כלום (MULTILEVEL ויותר משתיים ביום) וכל נסיון לרענן להם טבלאות הוא מטופש. ואם יתקלקל להם המחשב אחרי מספר צלילות והם ינסו להמשיך לפי טבלאות - זה יהיה אסון. אתה מבין, מה שציינת לגבי רמת ההדרכה וחובתה של הרשות, הוא בסיס הבעיה לדעתי. אם רמת ההסמכה היתה טובה, כל נושא הריענון היה מיותר. הצוללים המגיעים לריענון ולא מסוגלים לנקות מסיכה, סביר ביותר להניח שהתקשו בניקוי מסיכה בקורס. צוללים כאלה לא היו צריכים להיות מוסמכים מראש ואז הבעיה היתה נפתרת. ריענון יכול וצריך להיות משהו שצולל מוסמך בוחר לעשות אותו כי לא צלל הרבה זמן והוא לא מרגיש לגמרי בטוח. צולל מוסמך שקול לבעל רשיון נהיגה. האם אתה רואה מצב שבו חברת השכרה דורשת מנהג שלא מציג לוגבוק עם נהיגות בחצי שנה האחרונה, נהיגת ריענון בחברת מורה לנהיגה? ונהג מקבל ליד כלי הרג עם פוטנציאל הרס גדול בהרבה מצולל . כמובן שלא התאכזבתי מרמת טיעוניך מכיוון שהיו שם טיעונים, מה שקשה לי להגיד על חלק מהתגובות הקודמות

hockeye

New member
מיומנו של מדריך פאסיבי

רק נחת הנץ ועוד טרם הבריש נוצותיו, עלו קולות תגרה בסמטאות הפורום. והנץ, חובב תגרות הוא. אמנם, נושא התגרה קצת הפריע - צלילת רענון או משהו. והנה, הפלא ופלא, אין לו לנץ כל דעה מורכבת ומנומקת באשר לתכניה של צלילת רענון. קורה. אבל בגלל טכניקליטי פעוטה שכזו ימנע הנץ מחילופי מהלומות מילוליות? צלילת רענון אינה העניין, מכובדיי. הנץ, אמנם, מדריך פאסיבי הוא, לדאבון הלב ולשמחת היונה, אך מעודכן היטב בשינויי נהלים וכיוצא באלה. חברים בצמרת, יו נואו. ובכן, צודק אסף דר לגבי הנוהל, החדש יחסית. אך צודק גם קותי, המדריך הפאסיבי (זה הופך אותו לפחות מדריך? לפחות מנוסה?), לגבי סיבות עדכון הנוהל, גם אם המעדכנים ישבעו כשידם על כפתור הדרישה שאין זה כך. וכל כך למה? אני לא יודע, קותי, אם לא סומכים על המדריכים. אני יודע שלא סומכים על הנורמה. גם על הסטנדרטים לא. בניגוד למה שמקובל לחשוב, אני לא משוכנע שהמדריכים של פעם היו טובים מאלה של היום. הנץ, ששיבה זרקה בנוצותיו, יכול לספר לך על הסמכת קרובים ומקורבים, הסמכות "בתוך המועדון", הסמכות מדריכים ע"פ הופעה והתנהגות ולא ע"פ הישגים ועוד פנינים. שלא לדבר על כך שמדריכים מס´ 1 - 64 לא ממש עשו קורס מדריכים. ראיון קצר , תעודה ולמים. אבל היו הרבה פחות מועדונים ומדריכים, כולם ידעו הכל, והיתה נורמה מסויימת, שאף אחד לא העז לחרוג ממנה. ובנורמות ששלטו, באמת לא היה צורך בנוהלים מפורטים מדי, כי היה ברור לכולם איך צריך לעשות צלילת רענון. מי שלא עבר את הרענון, קיבל השלמות ונשלח לצ´ק דייב, צלילת מבחן, שבסיומה הוחלט האם יצלול עצמאית, בליווי מדריך למס´ צלילות, או יחזור על חלק מהקורס. תמיד הוצעו לצולל אלטרנטיבות, כמו מדריך צמוד וכו´. אז מה בכל זאת נשתנה? החמדנות אכלה פה כל חלקה טובה ובדרך טרפה גם את הנורמות. קורסים קוצרו, צלילות קוצצו, מדריכים הוסמכו ע"י מד"רים אינסטנט, שבקושי הדריכו שנתיים והמכונה להנפקת צוללים עובדת במלוא הקיטור. הועדה המקצועית המייעצת לרשות הצלילה, למשל, בה מככבים נציגי החמדנות הנבחרים, אישרה להסמיך צולל לאחר קורס של יומיים. וכאן לא חשוב למה בדיוק מסמיכים, חשובה הסיבה - שוב החמדנות. ואל יראה שום מדריך פעיל עלבון במה שנכתב כאן. הדרכה, כבר ניג´ס כאן הנץ בעבר, היא עניין אינדבידואלי. מי שמתאים להדרכה, יהפוך למדריך טוב גם אם תהליך הכשרתו היה לקוי - בתנאי שיפעל לפי נורמות מסוימות. ואבוי, כדי לפעול ע"פ נורמות ראויות אלו יש צורך לחלצן קודם מכרסה התופחת של החמדנות. הנץ מנדב בשמחה את מקורו. הוקאי.

אינדיגו

New member
"נץ המדון....."

חוץ מכושר כתיבה משובץ דימויים ומטאפורות בעל חן ראוי לציון , ניסיתי להבין ממך כמדריך (אפילו פסיבי) את הפואנטה , ומשום מה נוצר בי הרושם שלא העברת את דעתך המלומדת כנדרש. אתה כדמות השלישי שאמור לבוא ולהכריע ביניהם , נשארת "צף" , ועמדתך לא ברורה ונהירה לי מספיק. אודה לך אם תבהיר דעתך בנדון.

hockeye

New member
אינדיגו יקירי...

הלא ציינתי מלכתחילה שאין לי דעה מנומקת בנושא. אני מדור אחר, ונהגתי לעבוד בעיקר ע"פ האינסטינקטים (משמע - "להרגיש" את הצולל) בנושא הרענון. לגבי הויכוח בנושא הטבלאות, מחשב וכו´ ברענון - כנ"ל. לפני היות המחשב הקפדנו לודא ברענון שהצולל שולט בתכנון ע"פ טבלאות. אם לא שלט, קיבל רענון בנושא. לאחר בוא המחשב המשכנו, כי רוב הצוללים לקו בהסתמכות יתר על המחשב ולא ממש הבינו את עקרון פעולתו. מן הסתם, מי שהגיע אז לרענון בד"כ לא היה מצויד במחשב. כיום ממש אין לי דעה נחרצת בנושא. הייתי שמח לו צוללים היו שולטים עדיין ברזי הטבלה. אני מאמין שזו הדרך הבטוחה להימנע מתאונות. אבל קשה לי להתווכח עם מצדדי המחשב בהתייחס להתקדמות הטכנולוגיה. הפואנטה שניסיתי - כנראה שלא בהצלחה יתרה - להדגיש היא, שלו היו בענף סטנדרטים גבוהים ומחייבים של הדרכה, היה הויכוח מיותר מלכתחילה, כי כל מדריך היה מזהה את הנושאים בהם זקוק הצולל לרענון ופועל בהתאם. עד כאן התשובה. אך בעתיד נא להקפיד:הנץ אינו "צף" - מכסימום דואה. הנץ אמנם נראה לפעמים כ"נץ המדון", אך מעדיף להיות "נץ המדונה", או כל בלה דונה. הוקאי.

tal

New member
ברוכים הבאים לפעוטון הפורום../images/Emo39.gif

אסף דר

New member
כמו תמיד קותי צודק

זה מדהים קותי צודק גם כאשר הוא טועה. הרי זה לא הוא טעה זה ה"מד´ר" הטעה אותו ומיהר להתנצל על כך. הרי קותי אומר (ציטוט) "אני נגד ציות עיור. אני בעד מחשבה עצמאית" ומחשבה העצמאית היתה לשאול את המד´ר ושהוא יבדוק. ועכשיו ברצינות כרגיל קותי מביא דוגמא נדירה ומשליך ממנה על כל עולם הצלילה. את הטענה הלא אינטילגנטית שמה יעשה בן אדם שמחשב שלו הפסיק לפעול הוא פוסל ברגע ואומר שזה לא כך במציאות. ה א ו מ נ ם ?????? אני מכיר מספיק צוללים ולמרות שלחלקם אין בעיה של תקציב לרובם יש רק מחשב אחד. מעטים הם האנשים שיש להם שני מחשבים והם בד"כ עוסקים בצלילה. ואחרי הכל אנו מדברים על רענון. רוב מי שיש לו מחשב (ששייך לו ולא שהוא השאיל מחבר)הוא צולל קבוע שבאופן נדיר צריך רענון. ובטח מי שיש לו שני מחשבים הוא לא מהאנשים שצריכים רענון מאחר ואנשים הלו צוללים הרבה. למרות כל הטענות על חוסר אינטליגנציה של חלק מהאנשים מאחר והם לא מסבירים את דעתם (או לפחות כך קותי חושב) לא ראיתי אותך מנמק את טענותיך פרט לפעמים שאתה מביא דוגמה קטנה ומשליך ממנה על הכלל. אז בשבילך הנה ההסבר (שבטוח תחליט שהוא לא אינטליגנטי אבל ...) כל ולל חייב לדעת להשתמש בטבלה מאחר ויכול להיות מצב שהוא יצטרך להשתמש בה (ואני לא הכנס שוב לכל המקרים שבעל מחשב יצטרך טבלה) ,ומאחר שזה הדבר שאנשים שוכחים הכי מהר הוא חייב להיות ברענון. בנוסף כמו כל דבר בחיים צריך לשקול יתרונות/חסרונות: יתרונות - למרות שיש לצולל מחשב הוא עדיין יידע לעבוד על הטבלה למקרה שיצטרך אותה. חסרונות - הרענון יימשך עוד 10 דקות. כמובן שקותי צודק ,חסרונם של ה 10 דקות הוא קריטי וכנראה שנסבול מאובדן דקות יקרות הלו. והנקודה האחרונה "זה היה משפט קצר שהיה מיועד אליך ולא לשאר הקוראים" זהו משפט שקול ל " השארתי אקדח טעון ברחוב סואן ליד גן ילדים, אבל הוא היה מיועד לשוטר שיעבור שם"

קותי

New member
אסף אסף, אתה מאכזב אותי

קודם כל אני שמח שהאשכול הזה לא קופץ יותר למעלה כי אם הוא היה קופץ, אני לא הייתי עונה לך כי אני חושב שהענין מוצה מבחינת התוכן. אבל מכיוון שהעסק נמצא עכשיו בחצר האחורית, ואפשר להתכתש בלי להפריע לכולם אז בוא נבדוק רגע את מה שכתבת: "הרי הוא לא טעה, זה המד"ר הטעה אותו ... " תגיד, אתה זוכר על מה היה מדובר? היה מדובר על זה שלי לא היה את הנוהל המעודכן. את הנוהל שלי בדקתי. אז איך אתה רוצה שאני אבדוק נוהל שאין לי חוץ מאשר לשאול מישהו שיש לו? אתה באמת לא מבין את זה או שאולי סמכת על תשומת ליבם הקצרה של הקוראים האחרים שיתרשמו שעשיתי כאן מעשה נורא של ציות עיוור? לגבי הטענות בענין הטבלאות והמחשב. תגיד? לא הבנת שכל מה שאמרתי הוא שצריך לדעתי לעשות את הרענון לפי הצולל ולא לפי הנוהל? הדוגמא היתה רק דוגמא כדי להמחיש לך מצבים שבהם הנוהל לא מתאים לצולל ספציפי. האם באמת לא הבנת או ששוב בחרת בדרך דמגוגית? וכמובן התעלית על עצמך במשפט האחרון שלך. היה צריך לשים אותו במילון כהמחשה לערך דמגוגיה. להגיד "... טבלאות בצלילה ראשונה זה שום דבר ..." זה שווה ערך ל" ... השארתי אקדח טעון ברחוב סואן ליד גן ילדים אבל הוא היה מיועד לשוטר ..." . נו באמת. אבל ברצינות, אני באמת מאמין שהמשפט הזה מייצג את מה שאתה ועוד מדריכים כמוך חושבים על ציבור הצוללים. אני מאמין לך שאתה באמת חושב שציבור הצוללים המוסמכים משול לילדים בגן ילדים וצריך גננת שתשמור עליו. וכאן באמת טמונה הבעיה האמיתית. כל הגישה המחייבת צלילות ריענון חובה, בדיקות לוגבוקים וכדומה מתחילה מאנשים כמוך וכמו חבריך. אנשים המנותקים לחלוטין מעולם הצלילה. אנשים שלא יודעים בכלל מי זה ציבור הצוללים. אנשים שבילו את כל זמנם בעולם הצלילה בהדרכת צלילה וסביב המועדונים. הצולל הממוצע הוא לא הצולל המגיע למועדון באילת פעם בשנה שנתיים, מבקש לשכור ציוד ולא זוכר באיזה כיוון מרכיבים את הווסת. הצולל הממוצע הוא לא הצולל המגיע למועדון באילת ולא זוכר בדיוק איך מחברים את האינפלייטור למאזן ושאת הרוכסן של השורטי השכור סוגרים אחרי שמכניסים את הרגל למכנס ולשני השרוולים. אבל מאיפה שתדע את זה? יצאת מספר פעמים לצלילות של כיף עם קבוצת חברים צוללים קבועה (לא אסף, ספארי עם צוללים של פסח או צלילה מודרכת שהובלת לא נחשב) שבה חלק מצוללי שני הכוכבים מיומנים יותר מעוזרי המדריך שבחבורה? יצאת פעם לצלילות עם צוללי דיג (מהחוף או בסירה מצ´וקמקת, ולא אסף, להוציא סירה מהמועדון כמשיט עבור צוללי הדיג לא נחשב)? ישבת פעם על דלפק של מועדון שכוח אל בציפיה לבן זוג מזדמן (לא אסף, לשבת על הדלפק ולחכות לאינטרו לא נחשב)? יצאת פעם למסעות צלילה במקומות אקזוטיים וצללת שם מבלי לנפנף בתעודת המדריך שלך, תוך הסתכלות על סוגי הצוללים השונים המגיעים למקומות כאלה? תרשה לי להניח שלא. ואני מניח שלא בגלל הגישה שלך לצוללים מוסמכים. ואם כן עשית חלק מהדברים שציינתי למעלה והגישה שלך לא השתנתה, לבי לבי לך. כנראה שאתה חסר את יכולת הלמידה וההשתנות.

decompresion

New member
מר דר היקר

ימים רבים לא קראתי את הפורום וכבר אתה שוחט מדריכים. מי שלימד אותי לעשות רענון.(בחור עם שיער ארוך וטלטלים שחורים) לימד אותי לא להקשיב למדריכים שאומרים דברים לא הגיוניים. למה אתה טורח ללמד מדריכים אם אין הם רוצים ללמוד.

למעלה