לקורווין היקר

a_kinor

New member
לקורווין היקר

קראתי את המאמר שצירפת (נדמה לי שזה היית אתה) לגבי המחקר על תופעת ה-OCD מאוד מאוד הזדהתי עם המאמר . יש לי שאלה קצת בורה אך בכל זאת אשאל: המשפט שהכי דיבר אליי , פשוט השאיר אותי בפה פעור, הוא המשפט שטען: "סובלי ההפרעה מאמינים כי אם מגיעה מחשבה , הרי היא נכונה או מרמזת על קטסטרופה העתידה לבוא" כלומר יש לה בסיס , למרות שהיא הכי לא הגיונית בעולם. האנשים הסובלים מההפרעה נמצאים במונולוג תמידי ואובססיבי לגבי הספק האם אכן יש משהו מאחורי המחשבה (כן גם אני נמנה על הסובלים מכך אך זה בפעם אחרת) שאלתי ה´בורה´ היא זו האם באמת יתכן שהמחשבה היא שטותית חסרת בסיס ושפשוט נתפסתי אליה באופן אובססיבי???? אני חושב על כך קרוב לת ש ע - ע ש ר שעות ביום והיא מפריעה לי לתיפקודי היום-יומי האם יתכן ש"סתם" נתפסתי אליה וזאת פשוט הפרעה נפשית שלא מתבססת על דבר אמיתי והגיוני? חשוב לציין שניסיתי לבדוק את הבעייה ולבחון את השאלה והבנתי שהיא לא נכונה לגבי אך עדיין , כמובן , ובאופן שנוגד כל הגיון המחשבה חוזרת ,גם לאחר בדיקת הבעיה והגעה למסקנה באופן רציונאלי לחלוטין!! שהיא אינה נכונה סליחה על הבלאגן וחוסר הסדר במכתב אך פשוט קשה מאוד להסביר דברים אלו אשמח מאוד לשמוע התייחסות מכל חברי הפורום הנהדר הזה!!! נ.ב. לצערי לא היה באפשרותי להקשיב לתוכנית הרדיו . חבל!!!!

קורווין

New member
מה שאתה מתאר, הוא הוא ה-OCD!

כן! בוודאי שלמחשבה הזו אין בסיס הגיוני! אם היתה למחשבה הצדקה, אז זה לא היה OCD! אדם שחרד שהוא עומד למות כל רגע ונמצא באותו רגע בשדה מלחמה וסביבו שורקים כדורים, לא יאובחן כחולה, אלא כריאלי! את המחקר שאתה מדבר עליו כתבתי אני עצמי... מה שעלול להזכיר לך נשכחות, אבל לא נכנס לזה עכשיו... יש הטוענים (בחלק הקוגניטיבי וגם בביולוגי וההתנהגותי) שגירוי פנימי שלילי גורם לאדם לנסות ולייחס לו גורם חיצוני וכך מתחילה האובססיה, האדם משייך לתחושה הנובעת, נניח, מבעיות עיכול או הפרעה עצבית, גורם חיצוני ומתחיל להמנע מאותו גורם חיצוני בהתאם להנחה השגוייה שלו. הוא לומד להמנע מהגורם החיצוני ומרכיב טקסים שלמים (שנלמדו בטעות, ממש כמו הגורם עצמו) סביבו. מה דעתך? מתאים לך?

a_kinor

New member
בהמשך לתגובתך הנדיבה

קודם כל שמחתי שהתייחסת לבעייתי ועל כך נתונה לך תודתי ההתעסקות התמידית עם המחשבה והמחשבה של "האם אני סובל מההפרעה המפורסמת או שמא המחשבה אכן מבוססת על משהו וכמובן הרצון\צורך הבלתי נשלט לנסות ולבדוק ולבדוק ולבדוק...... שוב ושוב כל כך מעייף כל כך קשה.... הבעייה אובחנה אצלי גם על ידי גורם מקצועי אשר אליו פניתי כאשר הבנתי שאני סובל מבעיה והגיע הזמן לטפל בעצמי. אשמח לשמוע עוד התייחסות שלך למקרה ועוד דוגמאות ונושאים בהם נתקלים הסובלים מהבעיה בתקווה ש"תקלע" למקרה שלי כי אני מרגיש נוח לציינו בפרהסיה כי "נבוך אנוכי" זהו לא נושא אשר קל לדבר עליו מחכה לתשובה ממך או\ו מחברי הפורום היקרים

.YUD

New member
היי כינור

(זה פרפרזה על ה"גיטרה" של רועי?) כמו שכתבתי בעבר ביואל ז"ל, הדבר שהכי הכי מפריע לי בהפרעה המעצבנת המשותפת לכולנו, הוא שהיא פשוט לא מתיישבת עם האופי והאישיות שלי (כמו שאני רואה את עצמי): אני מנסה להיות בן אדם רציונלי ועקבי ומאמינה בסיבה ובתוצאה (זאת אחת הבעיות, שהסיבה והתוצאה התגלגלו לאיזה פינה משונה של שכר ועונש) וכל הטקסים, האמונות והפחדים של האוסידי לא מתאימים לי לכאן! כאילו, יש פה שתי "יודיות": אחת רציונלית, שכלתנית, בזה לאמונות טפלות של אנשים אחרים (כן כן..) וכן הלאה, והשניה, השניה היא ההפך הגמור... כל הזמן חוששת שמא היא לא עברה את סף הדלת ברגל הנכונה...
וזאת, כפי שפעם הסבירו לי, זאת מהות האוסידי. אולי גם אצלך זה ככה?

a_kinor

New member
לא בדיוק אבל בערך בים בם בום

בעייתי אינה זהה לבעייתך היא קצת שונה אך אינני בשל עדיין בשביל לפרסמה בפורום כאשר ארגיש חזק מספיק לשתף אתכם,אני מבטיח לשתף אך כרגע אני קצת נבוך עדיין כי זו לא בעייה פשוטה לא שאני חס וחלילה רומז שבעייה של מישהו מחברי הפורום פשוטה קצת קשה לי כרגע לשתף אנא הבינו אותי

.YUD

New member
כאן נמחקה הודעה

כאן נמחקה הודעה על ידי הנהלת הפורומים

סיזי

New member
רעיון מצויין!!!! YUD !!!

אולי באמת אפשר להשתמש באפשרות הזאת למטה לכל מיני טאגים שהיו בפורום האב.

למעלה