לקום ולעזוב...........

לקום ולעזוב...........

6 שנים במקום העבודה הנוכחי, 6 שנים מגיעה כל בוקר לחדר עבודה שוקק חיים, מתנהלת מול חברים חריגים, מקסימים, עצובים,שמחים,חולים בעיקר, חלקם חדשים ומוצאת את עצמי מלווה אותם עד הרגע שהם מחייכים את חיוך האושר האמיתי הראשון שלהם, כמו תינוק שגילה את עצמו. יש מטרה למקום העבודה בו אני נמצאת, יש מטרה מקודשת. והיום עובר, גם שבוע חלף, עוד חודש נעלם לו שנה מתעטפת לה בצעיף, ואני רואה איך הם "גדלים" הופכים להיות כאחד האדם (כמעט). והמקום הזה, עם כל היופי הזה, הופך להיות כרוני, עבורי, עבורם עבור שאר הצוות. ועם הזמן דברים משתנים, חלקם כבר ממש "בוגרים" ומעיזים לצאת ולעבוד בשוק החופשי (לא פשוט עבורם, אבל מצליחים) ויום יום אני מגיעה למקום בו הכרוניות שולטת, טוב זה אופי המקום, לא מתלוננת. אז לזה יש חזיונוח, והשני שומע קולות,והשלישי פוחד פחד מוות שרודפים אחריו, והרביעי בדכאון, וככה זה 6 שנים, אחד הולך שניים באים. ואין קידום, ואין משכורת שמכבדת את עצמה, וכבר אין משהו שגורם לי לקום בשמחה מהמיטה ולרוץ לעבודה, הפכתי גם אני לכרונית,ובשנה האחרונה היתה עזיבה גדולה של אנשי צוות אחרים. כבר שנה מתלבטת, לעזוב, להישאר? חושבת על האבטלה בחוץ, וחושבת שאני צריכה להגיד תודה שלפחות יש לי מקום עבודה, אבל בת'כלס, מה שחשוב לי כעת, זה מה שנכנס לבנק בתחילת החודש, הרי המצב המשפחתי שלי שונה בשנה וחצי האחרונות, אני בכוחות עצמי עבור ילדיי. את האמפטיה צריכה לשים בצד כרגע, ולחשוב ריאלי, על הקיום היומיומי שלי ושל ילדיי. וגם אם יש לי כבר את המעמד שלי שם, ובשנים האחרונות, עקב מאורעות מצערים ובשנה וחצי האחרונים עם הליך הגירושין שלי,נאלצתי להעדר לא פעם, או לאחר, או להגיע לעבודה עם דמעות בעינים, תמיד היה מי שיבין אותי, תמיד היה מי שיחבק אותי ויתן לי את הדעה המקצועית, כן, אז אני יכולה ללכת ולבוא מתי שבא לי,אפילו שהבוסית מחמיצה פנים, זה צ'ופר לא קטן בעולם העבודה. יודעת שבמקום עבודה אחר, לא תהיה את ההבנה הזאת, זה שווה לי? ומתבוננת במטופלים, אוהבת אותם, אחד אחד, חייבת להם המון מהידע שלי על החיים, על הבריאות, על איך להגיד להם תודה על מה שאני למדתי מהם. יש להם חוכמת חיים והם לא מודעים לה ומסתכלת על תדפיס חשבון הבנק שלי ואומרת: זהו????
ובחודשים האחרונים מתגבשת אצלי החלטה לעזוב את מקום העבודה, למרות שעדיין כלום לא מחכה לי בחוץ. אבל יודעת ש-2 הידים שלי יודעות ומוכנות לעבוד בכל דבר שיש,בלי להתפנק, כי גם יודעת שצריכה להכניס משכורת גבוהה יותר, אין ברירה. כן, חלק יגידו,איזה טעות את הולכת לעשות חלק יגידו תעשי מה שההגיון אומר ורק אני עדיין בספקות, לא חששות, אלא ספקות האם נכון לי לעזוב? האם החלטה נכונה? האם היא נבונה? ואיך יראו החיים שלי בלי לראות את החברים כל יום? זאת מחשבה שמייסרת אותי על אמת, קשה לי לוותר עליהם, אוהבת אותם בכל ליבי, כל אחד מהם עולם ומלואו ואף יותר. אז עכשיו אני עוד כאן, כי אין לי חשק ללכת "לשם", אין לי מוטיבציה, מרגישה שחוקה לגמרי, אבל אני חייבת. ויודעת שלא יעברו עוד ימים רבים, ואודיע על התפטרות ומה שנשאר זה לסמן את האיקסים בלוח השנה עד להחלטה על ההודעה ועכשיו לעבודה..............
(תרתי משמע) פר??? מתה מפחד מההחלטה הזאת.

רות 2

New member
אם את

מתמודדת עם ..ספקות אל תמהרי להחיליט ......... ואפשראולי לנסות לרקוד על 2 חתונות מבחינ מקצועית.. לחפש במגביל לנסות במגביל ולא למהר לעזוב?...

Rinattt

New member
דיברנו על זה אתמול אז לדעתי...

תעשי מה שמרגיש לך לנכון, ותדעי שאם את באמת רוצה מקום עבודה טוב יותר, אז את תשיגי אותה, כי כשישנו רצון ישנה גם דרך... בכל אשר תחליטי... מאחלת לך המוני הצלחות...
סומכת עלייך

לפעמים יש לנו החלטות שגויות

אפילו הדבר הכי טוב שיש לנו (ואם זה מקום עבודה טוב) נראה במצבים אחרים בחיים כמקום הכי לא טוב עבורנו. חושבת שאם כל מה שאת עוברת ומתמודדת בשנה זו ועדין. אין כמו לשמור על השקט הנפשי לפחות בנושא העבודה ולהמשיך לעבוד עד שיעבור זעם.

Rinattt

New member
וליפעמים גם...

אם לא ניקח סיכון אם גם מה שנקרא נמשיך "לבלוע צפרדעים" (זוכרת את המשל על הצפרדע נכון?) אז לפעמים גם אף פעם לא נתקדם... ולא נדע לאן אנחנו יכולים להגיע... החיים זה סיכון אחד גדול, אבל אם נפחד תמיד נשאר אומללים, אם לא טוב, ואם באמת חושבים שאפשר יותר אז כדאי לקום ולהעיז. ושוב חושבת שהמשפט "כשישנו הרצון ישנה גם דרך" הוא מדהים, כי כשיש את הרצון אז כבר חצי דרך נעשתה, מה שנותר להפעיל את המוח ולמצוא את הדרך... להצלחה...

יערית

New member
לקחת סיכונים?

מאד יפה כקלישאה,אבל המציאות לפעמים מכתיבה אחרת, מהמקום של סופי ובמקומה ,לא הייתי לוקחת שום סיכון בתקופה הקרובה מבחינה כלכלית. העיתוי לסיכון מאד חשוב.

Rinattt

New member
כמו שציינתי יערית...

דיברתי עם סופי על הנושא, ואם את מכירה אותה את בטח יודעת שכל צעד שלה מחושב, והיא לא תעשה שטויות, בפרט כשמדובר בפרנסת הבית שלה. לכן הצעתי מה שהצעתי... יותר נכון תמכתי במה שלא תחליט!

Rinattt

New member
אההה שכחתי משו...

אני עבדתי עד לא מזמן גם בחברת כוח אדם, שם למדתי שמי שלא לוקח סיכונים לא מתקדם לשום מקום, לפי קורות חיים אפשר לדעת המון על בן אדם, ולפי מבדקים אפשר קצת יותר (הרבה יותר) ומרק שאלות פשוטות, וראיתי איך אנשים לוקחים סיכונים ומתקדמים בחיים... יודעת שקצת קשה בפרט כשאין בן זוג תומך נפשית וכלכלית ועם הילדים והבית, אבל בהחלט... אפשרי! צריך רק לרצות ולעשות...

מצוטטת

New member
לא!!!לא!!!לא!!!

לא הייתי עוזבת בלי תחליף, שחיקה זה משו יחסי! מוטיבציה זה יופי, נראה אותך מסבירה זאת למנהל הבנק שלך .... לא כי זה למרות הכל המשו הבטוח כרגע שיש בחייך<ע"פ מה שאת משתפת כאן> לא, כי כרגע יש לך ברירה אחרת "עבודה שחורה" היא אינה בושה היא רק ברירת מחדל אם אין ברירה! יש עוד כמה לאווים.... אבל הכוון של הפואנטה ברור לך...

יערית

New member
שת'געת?

כשהכל לא בטוח מסביב,כשאין לך יציבות/עוגן,שלווה,כשאת עסוקה בכל כך הרבה רבדים קשים ורגישים,כשלפעמים את רוצה לטפס על הקירות מרוב תיסכול וכעס-הדבר היחיד שעומד מנגד עיניי שבטוח לך ויציב בחייך ,זה מקור הפרנסה! {מה שלא מובן מאליו בכלל,אבל כרגע עושה רושם שכך זה אצלך} אני לא הייתימעבירה את חיי טלטלה בנוסף ליתר הטלטלות,במיקרה הפרטי שלי ,מישהו "דאג" לי לטלטלה נוספת,4 חודשים בבית עם עבודות מזדמנות,וחששתי לאחוז בחבלי הייאוש האמיני לי, לחיות מכלום זה קשה!תודה לאל נפתחה דלת,מקווה שזה יסתדר לי
אל תמהרי סופיה-ההסבה יכולה לחכות אחרי שהשקט יחזור למעונך.

cookie13

New member
מסכימה עם מצו! לא!

קודם תמצאי לך עבודה אחרת, אחר כך תעזבי.

לפני שאת קמה ומתפטרת,מיצאי קודם

מקום עבודה שבו השכר והתנאים הסוציאליים טובים יותר. לא מצאת? הישארי במקומך עד שתמצאי .

Dardar63

New member
סופי..

מסכימה עם יערית, העבודה היא עוגן, גם אם לא מרוויחים בה הרבה. את בטח כבר לא זוכרת כמה אנרגיות צריך להשקיע במקום חדש, אנשים חדשים, חוקים חדשים. הייתי שומרת על המסגרת, גם עבור הילדים, יציבות זה הדבר הכי נחוץ כרגע עבור כולכם. תהיי חזקה, בטח נורא קשה עם גל העזיבה, אבל תזכרי שאצלך זה עבור היציבות ולא רק עבור הכסף.. הייתי מחפשת, בודקת בוחנת, ורק אם יש לך משהו ממש טוב אחר, אז מתפטרת.

Dardar63

New member
עכשיו כשנרגעתי, הולכת להתפשט..

אני כולי לבושה בכתום..

ערסlight

New member
ובנימה אישית...

את יותר מקורית מאשר דרדר. [שלא יפריע לך להתפשט]

לצערי (לצערינו)- מה שחשוב כעת

זה באמת מה שנכנס לחשבון הבנק- אז אם כל הכבוד והערכה האמפטיה המסירות והעבודה המקודשת הזאת- יש לך ילדים לגדל ילדים להאכיל- והם עומדים בראש ובראשונה. סופוש- לא חושבת שזה טעות לקום וללכת משם רק את תעזרי לעצמך. אז...קצת אמונה- ומאמינה שתוכלי להגיע להכנסה טובה יותר. בהצלחה

למעלה