לקום בלילה

בריגיט1

New member
לקום בלילה

בוקר טוב, אני אמא לילד בן שנתיים וילד בן שנה.שניהם ישנים באותו חדר. לאחרונה בני בן השנתיים החל לקום בלילה ולבקש לבוא למיטתנו. בהתחלה הסכמנו והבאנו אותו אך זה ממש לא נוח מאחר ואז אנחנו מפסיקים לישון. שינינו טכטיקה: או שאנחנו ישנים איתו במיטה עד שנרדם או שיושבים לידו (בכסא) עד שנרדם. גם דבר זה לא פרקטי מאחר ואנו מוצאים את עצמנו מעבירים את רוב הלילה בישיבה. (הוא מידי פעם מתעורר ורואה שאנחנו לא שם למרות שאני אומרת לו מראש שאני איתו עד שהוא ירדם). בעלי ואני לא ישנים לילה רצוף כבר שנה (מאז הולדת הבן הקטן) וזה כבר הופך להיות בלתי נסבל. אנו הופכים להיות עצבנים, מחכים שילכו לישון, אין כוח לשחק איתם כמו פעם (משחקים אבל פחות) ועוד. מה עושים במצב כזה? איך גורמים לכך שהבן הגדול ישן לילה שלם ולהפסיק לו את ההרגל הזה של לרצות להיות ליד ההורים בלילה? במשך היום אני מנסה לתת לו המון אהבה, אני מחבקת, מנשקת, אומרת לו שאני אוהבת אותו כך שהוא לא סובל מחוסר. במשך היום אני כל כולי עם הילדים. אבל בלילה אני רוצה להיות כל כולי עם עצמי! אודה על עיצה להוצאה מהמצב. חג שמח.

לאה_מ

New member
לא קל להיות הורים לשני קטנטנים.

ובאמת הלילות הם החלק הקשה, כי כשאנחנו עייפים אנחנו לא במיטבנו... אני לא חושבת שהבן שלכם מגיע למיטה שלכם בלילה מתוך איזה "הרגל". אני חושבת שהוא זקוק לכם. תחשבי על זה - הוא אמנם הבן ה"גדול" שלכם אבל הוא עדיין מאד מאד קטן. לפני שנה, בעודו תינוק רק, נולד לו אח קטן, ועכשיו האח שלו מתחיל לזוז ולגעת בדברים שלו ולמשוך המון תשומת לב מהסביבה... קשה לו. הוא זקוק לכם. הוא זקוק לידיעה שאתם שם. הוא צריך להרגיש אתכם. הוא צריך זמן לבד איתכם, גם אם בזמן הזה שלושתכם ישנים. אני בעד לאפשר לו את זה. אני חושבת שהאפשרות שלו להגיע בלילה למיטה שלכם תתרום הרבה לבטחון שלו, לתחושת הנאהבות שלו, לקבלה שלו את אחיו הקטן. עם כל מה שאת נותנת לו במשך היום, ואני בטוחה שאת נותנת לו המון - עובדה שהוא עדיין זקוק לך גם בלילה. אגב, לי יש ילד בן 2.4 שאין לו אח קטן, והוא גם מגיע אלינו כמעט כל לילה - אני חושבת שזה עדיין צורך שלו (למשל, אחרי שהוא נאלץ להפרד ממני לשעות ארוכות מדי יום כאשר הוא בגן ואני בעבודה). על אחת כמה וכמה פעוט כזה שמתמודד גם עם אח בן שנה בבית. מה שצריך לפתור הוא את עניין הנוחות, כלומר - לחשוב איך אפשר לאפשר לכם לישון יותר בנוח. אפשר להוציא את המיטה מחדר השינה, לרצף את הרצפה במזרונים ואז יהיה שם מספיק מקום כדי שכולכם תוכלו לישון בנוחות, אפשר להצמיד מיטת תינוק או מיטה קטנה אחת למיטה שלכם וכך "להגדיל" את שטח המיטה ולאפשר לכם נוחות יחסית, אפשר להמשיך לישון כמו עכשיו ולמצוא שעות להשלים בהן שינה חסרה (יש לי חברים שאצלם בשבתות הם מחלקים את שעות השינה ביניהם - האמא קמה בבוקר עם הילדים והאבא ממשיך לישון, ובצהריים האבא מטפל בילדים והאמא ישנה). אני חושבת שאם תאפשרו לו לישון אתכם, הצורך שלו יסופק, ובהדרגה תראו איך הוא יפסיק להזדקק ללינה המשותפת.

limori

New member
מסכימה עם לאה, ורוצה לספר לך

סיפורון. אני נגד שינה עם ההורים!!!!!!!!!!! לי אישית זה לא נח, אני אוהבת להיות עם בן זוגי לבד במיטה אני רוצה פרטיות ולהיות לבד בלי הילדים לפחות בלילה. אנ יגם חושבת שזהו הרגל נוראי כי אחר כך קשה להחזיר את הילדים למיטתם. אאאאבבבבללללל..... בעקבות בעיות השינה שהיו לי עם התינוקת שלי שימים ולילות התנגשה לישון ומכיון שהרגשתי שאני עצבנית במשך כל היום שאני פוגעת בחיי השיגרה השלוים שלנו בבית ומכיון שראיתי שכל היום אני נלחמת עם הילדה שלי החלטתי לשנות את דעתי ולתת לה לישון איתנו.... והפלא ופלא, הילדה התחילה לישון 6 שעות רצוף משום מה היא נירדמה גם במשך היום ובמיטה שלי או בנדנדה והחיים שלי השתנו. ובוש אני אומרת בהתחלה זה לא נח, קירתי הרבה וכעסתי על כל מי שרק הציע לי אבל כששמתי לב שאני לא צריכה להתעורר יותר בלילה לכל בכי, התרגלתי לנוכחות שלה במיטה, ולא עבר חודש והיא כבר ישנה במיטה שלה בלי שום בעיה. אז אני אישית ממליצה לך לאמץ את השיטה. ועוד דבר כשהבת שלי נולדה איפשרנו לאח שלה לבוא לישון איתנו בלילות מכיו ןשהוא מאד מאד קינא, והמון פעמים הוא ישן איתנו והכנסנו לחדר שלנו ספה קטנה ומצאנו אותו לפעמים ישן שם. זה נהדר זה מצוין זה טורם המו ןלבטחון שלהם וזו ההזדמנות היחידה שהבן שלך מרגיש ששניכם איתו ורק איתו הוא גם נהנה ממגע של שניכם. בהצלחה!!!!!!!!!!1 לימור

michal@gal

Active member
מנהל
רוב הסיכויים שזה זמני

גם הבן שלי מדי פעם עובר תקופות של מספר שבועות שהוא מבקש לישון איתנו. היות ומאד לא נוח לי כשהוא איתנו במיטה, הפתרון שלי הוא לשים מזרון קטן על השטיח ליד המיטה שלי, וכשהוא קם בלילה ומבקש לישון איתנו, אנחנו מביאים אותו לישון על המזרון. לפעמים הוא ישן בחדר שלנו עד הבוקר, ולפעמים אחרי שעתיים הוא מבקש לחזור למיטה שלו.

kokopeli

New member
ואפשר גם

להגיד לילד שאת מסכימה שהוא ישן איתך קצת במיטה אחר כך את תחזירי אותו למיטתו. אצלנו זה עובד ככה

למעלה