אצלי שתי הבנות לומדות בבי"ס
מיוחד, שהגישה שלו היא מיוחדת. קודם כל הקטנה, לא יכלה להתרכז אף פעם, עד שלמדה משהו, אחרי חמש דקות זה נעלם לה מהמוח, מורה מיוחדת שעוזרת לילדים שקשה להם ישבה איתה, אבל הבת אמרה שהיא רק שמה אותה בצד והיא ציירה כל היום. שלחו אותה לאיבחון, ולמרות שלא אהבתי את מה שראיתי שם, לא בגלל אמא מגוננת, כיון שהדברים ממש לא נכונים, למשל: כתבו שהיא יושבת בשקט בכיתה, והינה ילדה מסוגרת ושקטה, אני אמרתי שבבית היא משתוללת, והיא על גבול ההיפור-אקטיביות, לא האמינו לי !!! בקיצור, היא לומדת כבר שנה שניה בבית הספר המיוחד, נמצא באותה עיר, ויש הסעה מטעם העיריה, סוף כל סוף אני רואה שהיא מתקדמת, למדה לקרוא, למדה קצת חשבון, אתמול ישבתי איתה על לימוד על תל אביב, במסגרת מקצוע המולדת, ולמדנו ביחד והסברתי לה גם מנסיוני וידיעתי, ובסופו של דבר היא היתה צריכה לכתוב חמישה רחובות בתל אביב, לקחתי את המפה של קווי דן, ואמרתי לה איפה זה תל אביב, ואמרתי שתכתוב רחובות עיקריים שמסומנים בצהוב, והשארתי אותה עם זה, היא מצאה את הרחובות וכתבה, אני גאה בה! השניה למדה כל השנים יפה מאוד, התפתחה יפה, אבל שנכנסה לכיתה ו´, היא פשוט לא יכולה להשתלב בחומר הלימודים, עברה אבחון, ששוב לא אהבתי מה שכתבו שם, כמו שהיא לא משתלבת בעבודות יד, ומצד שני המורה לאומנות (ועבודות יד) היא שכנה שלנו, ואמרה לי שהבת שלי היא הטובה ביותר בכיתה, ועבודותיה עד היום בבית. בקיצורו של ענין, היא היום בבית ספר מיוחד, לא אותו בית הספר של הבת הקטנה, והיא מרוצה, ומתקדמת יפה.