הממ../images/Emo60.gif
עליי כולם הסתכלו בעין לא יפה כשהלכתי לעשות אבחון אי שם בתחילת כיתה ט', אחרי שבמחצית השנייה של כיתה ח' בעיית הזמן התחילה להפריע לי יותר מתמיד, ולא הייתי מצליחה לסיים שום מבחן בזמן אחרי שלמדתי כמו שצריך. אז נראה לי שזה מוריד את הקטע של "עצלנית". למה בעין לא יפה? כי "הילה חכמה", "זה סתם כי יש לה כסף", "מה היא צריכה את זה בכלל". וזה כמובן אחרי שלא דיברו איתי אפילו מילה / הכירו אותי אי פעם. אז כן, מסתבר שהייתי בהחלט צריכה את ההארכת זמן. בכיתה ט' השתמשתי בה בכל המבחנים הריאליים (מתמטיקה ומדעים על סוגיהם), במתמטיקה תמיד הייתי חייבת עד השניה האחרונה. גם עכשיו אני בדרך כלל צריכה את ההארכה, אבל בתיכון משום מה נותנים יותר זמן מראש, ובמדעים למיניהם אני עדיין תמיד חייבת. הבעיות האלה של זמן זה לא רק בגלל איטיות או משהו פיזי, לפעמים זה גם פסיכולוגי, כמו אצלי למשל. מצד שני, באבחון ההוא גם קיבלתי אישור למילונית באנגלית, ולהתעלמות משגיאות כתיב באנגלית ובעברית. מי שמכיר אותי יודע שאני אף פעם לא עושה שגיאות כתיב. מאיפשהו בכיתה ה'. להיפך, אני אובססיבית לזה, לא מוכנה לסבול את זה ואם אני חלילה לא יודעת לכתוב איזושהי מילה, אני פשוט מאוד אמנע מלכתוב אותה. רק באבחון היה לי פתאום שגיאה מוזרה כי לא הייתי בטוחה במשמעות המילה. זה היה במילה "השגה". התלבטתי אם ההקשר במשפט הוא "השגה" (להשיג משהו), או "הסגה" (למשל הסגת גבול). אז יצא שטעיתי. אבל זה בדרך כלל ממש לא קורה. ורק על זה קיבלתי התעלמות משגיאות כתיב. באנגלית גם אין לי שגיאות כתיב בכלל, ובמקרה הכי גרוע אני בודקת במילון. ומילונית באנגלית? אני בקושי משתמשת במילון ומוציאה 97 וזה המקצוע היחיד שאני בדרך כלל מסיימת ראשונה את המבחן, אז מילונית? מה?! למה?! אז וואלה, מבחינת הדבר הזה יכול להיות שזה באמת היה לא הוגן כי לא באמת הגיעו לי כל ההקלות האלה. אבל שילמתי 2000 שקל, אז מה, לא נעים לתת רק הארכת זמן. אז נתנו לי גם את המוזכר לעיל. ואחרי כל החפירה חסרת התקדים הזאת למעלה המסקנה היא שאין לי מסקנה. הכל תלוי בתלמיד, במאבחן והאמת היא שגם בבית הספר.