לקויות למידה.

לקויות למידה.

כי התפתח דיון יותר למטה ורציתי שזה יהיה מסודר
איכשהו לקויית למידה ניהיה נורמה.. שאתה מוזר עם אין לך. ואני יודעת שיש אנשים שיש להם לקויית למידה (ואל תקפצו עלי כי חצי משפחה שלי לקויית למידה אז אני יודעת מזה..) מצד שני יש כל כך הרבה אנשים שאין להם בעיות ביכלל והם פשוט משתמשים בתואר הזה.. חברה שלי הלכה לעשות איבחון לפני כמה שבועות והיא סיפרה לי איך זה: אתה בא, משלם 1255שח'..עובר כמה איבחונים דיי חפיפניקים וזהו יש לך אישור. ואני גם מנסה לדמיין מצב שמישהו מגיע לאיבחון משלם את הסכום הזה (שלא להרבה אנשים יש לזרוק לפח..) ויוצא בלי איבחון. וברור שלהקלות משמעותיות ממש כמו קלטת באנגלית או דברים כאלה זה פחות חפפיניקי אבל עם אתה עצלן ואין לך ממש כוח למבחנים וכאלה פשוט באים ומשיגים הרחבת זמן ומבחן בעל פה.. לפני כמה שבועת היה לנו מבחן ואחרי המבחן היה לנו שיעור והיינו איזה עשרה ילדים בכיתה כי כל השאר היו בהרחבת זמן .. (וזה היה שיעור חשוב-בהיסטוריה- אני לא חושבת שכל ה30 האחרים הבריזו..) ויש לי חברה שהלכה ליועצת והשיגה "הרחבת זמן זמנית"- כאילו עד שהיא תלך לאיבחון והיא לא מתכוונת ביכלל ללכת לאיבחון אז כבר חצי שנה שיש לה הרחבת זמן ולאף אחד לא אכפת.. וזה לא שאני איזו אידיוטית שמתלוננת על זה שלהם יש הקלויות ולי לא..
פשוט אני חושבת שזה טרוף העיניין הזה .. אז מה דעתכם על החפירה שלי?

pRimaVeriTaVIV

New member
אמ, אין לי האמת יותר מדי מה להגידD:

בגדול צודקת
היום יש הרבה הרבה חפיף... וזה פשוט גורם לכל העניין להיות מגוחך ולא לוקחים ברצינות את מי שבאמת יש לו בעיה ומי שבאמת מגיע לו...

PerfectSP

New member
זה בעייתי, ../images/Emo190.gif

אנשים מנצלים את זה לרעה, ובגלל זה כשעושים אבחון [שזה הרבה כסף ואיזה 9 שעות, לא סתם הולכים לעשות אבחון] מנסים לאתר מי שבאמת צריך. אין מה לעשות שזה ככה,כי אי אפשר להוריד לגמרי ושלאף אחד לא יהיה הקלות.. סתם חבל שאנשים מנצלים את זה^^ כי מה יעזור לך עוד 5 דקות אם אין לך באמת בעיה של קריאה או איטיות?

TFNM

New member
כל מי שרוצה מקבל

ככה עם הארכות זמן,ככה גם עם ריטלין. בנוגע לריטלין זה טוב,כי זה עוזר לכולם גם לאלו שאין להם הפרעות להיתרכז וללמוד,ובטח שלכאלה עם הפרעות. בנוגע להארכות זמן (שלא כמו עם מתן סמים) אני נגד החפיפניקיות של הארץ,שלכולם יש הארכת זמן הייתרון לאלו שצריכים את זה באמת שווה פחות. יקירתי,אנחנו חיים בישראל,אפשר לאבחן לקויות דרך קופת חולים (אני אישית מעולם לא הלכתי לאיבחון,אבל יוצא שאני מבין בזה) והבנתי שזה יכול אפילו להיות בחינם (לקויות למידה לא הפרעות קשב...בזה אני קצת פחות מבין) הבחירה שלך היא לצאת פראיירית או לא. עוד משהו דפוק במערכת החינוך שלנו הוא שאנו לא מכירים בכל סוגי לקויות הלמידה למיניהן,לא לכולם מגיע הארכת זמן,יחסית קצת ילדים מקבלים את הזכות להיבחן בע"פ,שלא לדבר על זה שאין כל יחס לדיסקלקוליה ובעיות במתמטיקה מכל סוג. לקויות למידה זה רק עוד דבר אחד שבו מערכת החינוך של ישראל יוצאת עירומה מכל הכיוונים

How I Disappear

New member
ריטלין ממש לא עוזר לכאלה שאין להם הפרעות קשב

וגם ריכוז .. להפך, למי שאין הפרעות כאלה- ריטלין ממריץ, פשוט גילו שלמי שיש הפרעות ריטלין מרגיע ! ואני באמת יודע, ההורים שלי מתעסקים בזה וגם היה על זה תוכנית פעם בערוץ 22 שאמרו את זה ..

TFNM

New member
תשאלי שוב את ההורים

זין על ערוץ 2,מה שהריטלין עושה בתכ'לס זה מעלה את הרמה של הקליטה של הדופאמין. לאדם שאין הפרעות קשב וייקח ריטלין תהיה לו קליטה גבוהה מעל האופן הנורמלי,הוא ירגיש שהוא נהיה "רובוט". בנוסף לזה ריטלין גם ממריץ,לא רק,וזה טוב כי אז אפשר ללמוד למבחנים כל הלילה. אגב,אותו ערוץ גם עשה כתבה על סטודנטים שרוכשים ריטלין באופן לא חוקי בשביל בחינות (תופעה ידועה בארה"ב)...ריטלין עוזר לכולם,לחלק יותר לחלק פחות אבל לכולם ובמידה שווה. (אני מדבר על לפני בחינות ולא כל כאלו שיש להם ADD או ADHD שכדי לנהל חיים תקינים לוקחים כל בוקר כדור) אגב,דופאמין הוא הכימיקל שאחראי על האושר (ואם הוא מופרש יחד עם סרטונין מתקבל במוח מה שאנו מכנים אהבה) ככה שמספיק לקחת מנה משולשת של ריטלין (ע"פ משקל,למרות שיש מחקרים שאומרים שהמשקל לא ממש משנה בגלל כל מיני חרא נוירולוגי שלא ממש הצלחתי להבין) לערבב עם מים ולהזריק,ויש לך פה אחלה של סם שממסטל הרבה יותר טוב מכל דבר שיעשו עם קנביס,רק חוקי ויוצא מהגוף אחרי מספר שעות מוגדר (אבל עדיין יכול לדפוק שם את כל העסק) (לא לדאוג אני לא מוסר שום מידע שחצי מהאנשים שיודעים מזה ריטלין מכירים אותו)

How I Disappear

New member
קודם כל, אני בן, זה רשום בחתימה ובעולם שלי

דבר שני, אתה צודק, פשוט לא הסברת את עצמך בהודעה הראשונה, רק אמרת שזה עוזר לכולם ואני חשבתי שאתה מתכוון שגם למי שאין הפרעות אז הריטלין מרגיע גם אותו מה שלא נכון, כי הוא ממריץ

TFNM

New member
זה לא שלא הסברתי את עצמי לא נכון

זה שאתה לא הבנת נכון,אני הסברתי את עצמי מצויין. ריטלין עוזר לכולם ללמוד,וציינתי את זה טוב מאוד בהודעה שלי.

../images/Emo31.gif אבל זה העיניין

ריטלין לא עוזר לילדים שלא זקוקים לו. ריטלין מרגיע אנשים שיש להם (אני לא בטוחה איך קוראים לזה) המרצת ייתר. אנשים שלא זקוקים לזה ולוקחים מתעייפים-נרגעים- אבל גם נהיים תשושים וישנוניים כי החומר הרגיע אותם רק מכיוון שהם לא היו זקוקים להרגעה מההתחלה זה רק מעייף אותם ולא באמת עוזר להם. זאת עובדה. (ואני לא יודעת להתנסח יותר מידי אבל יש על זה מחקרים רבים!) וחוץ מזה- להבא תשתדל להתבטא בצורה קצת פחות אגרסיבית, אנחנו בכל זאת פורום.

ריטלין לא מתאים לכל אדם ולא עוזר לכל אדם

גם לאנשים עם בעיות קשב וריכוז.

pRimaVeriTaVIV

New member
../images/Emo45.gif

וגם
חלקי למה שניצן אמרה
ריטלין מבחינה כימית מיועד לאנשים שיש להם ADD או ADHD (כי זאת הרי בעיה פיזית בניגוד למה שבד"כ חושבים... אני לא זוכר בדיוק, משהו עם איזשהו כימיקל במוח) ואם הוא משפיע על אנשים שאין להם בעיה אז ההשפעה היחידה היא פסיכולוגית... אפשר לתת להם פלצבו ולהגיד שזה ריטלין וזה יפעל באותה מידה

TFNM

New member
בחיי היום יום זה לא עוזר

אבל החרא הזה עוזר להישאר ער ומרוכז וללמוד וללמוד עד שעות מטורפות בלילה. וגם במקרים שהחומר משעמם עד למידה שאתה מסתכל בקיר ומחפש צורות מעניינות (נו...לפעמים מהפסים/נקודות של הרולל של הצביעה נוצרים צורות שנראות כמו פרצופים וכאלה) החרא עוזר להיתרכז בחומר

אבל זה הטימטום בעיניין.

אני יוצאת פריירית כי בחרתי לא לקבל הקלה שרפואית אני לא זקוקה לה? ולמה כל מי שרוצה מקבל? אנשים שצריכים את זה מקבלים. לאנשים עצלנים לא מגיע הקלות.

pRimaVeriTaVIV

New member
לא מדויק

יש מלא אנשים שהם סתם עצלנים ועושים קצת הצגות ונותנים להם הקלות בלי בעיה... אצלי בבי"ס כל תלמיד שני הולך ליועצת, קצת בוכה על משהו וישר מקבל הארכת זמן בלי שום בעיה...

pRimaVeriTaVIV

New member
"ולמה כל מי שרוצה מקבל?"

"אנשים שצריכים את זה מקבלים" לא מדויק... יש הרבה אנשים שלא באמת צריכים, וכן מקבלים

למעלה