לקוח עסקי מול הבנק-עזרה

agh31206

New member
לקוח עסקי מול הבנק-עזרה

שלום רב אני עצמאי בעל משרד ביטוח-הכנסתי החודשית היא מעל 35.000 ש"ח ברוטו בחודש כעצמאי הנני נזקק לאשראי בנקאי מידי פעם במהלך עבודתי-וכאן מתחילה הבעיה יש לי חשבון עיסקי בבנק דסקונט ואולם הפקידה האחראית על החשבון-שהיא מנהלת המחלקה לא מסכימה בשום פנים לתת לי מסגרת אשראי ריאלית ללא בטחונות היא לא מסכימה לקבל ערבים-לא מסכימה להתחשב בפק"מ של כ15.000 ש"ח שיש בחשבון-היא טוענת שזה משועבד לתשלומים בכרטיס האשראי שהבנק הנפיק לי, מצב זה יוצר מצב בילתי נסבל בעבודתי ומפריע לפעילות העסקית השוטפת שלי. האבסורד שזה מנוגד גם להגיון הבריא-שהרי אם משתמע שאני מסכן...אין זה כך העסק מכניס רווחים גבוהים ושוטפים בכל חודש ומפרנס כמה משפחות והמסגרת האשראי שאני דורש מהבנק לפעילותי העסקית היא מגוחכת כ 30.000 ש"ח וכאן אני מסכם 1 -האם הבנק רשאי להחליט החלטות לא סבירות כה בעליל?האם אין מי שאמור לפקח על כך? 2 -האם אחרי שחסכתי כאמור בפק"מ-יכול הבנק להעמיד את החיסכון כבטחון עבור הכרטיס אשראי-למרות שמלכתחילה הכרטיס ניתן שום תנאי ובטחון. 3-האם יש לבנק דסקונט מחלקת תלונות ציבור?והאם נראה לכם שהם יכולים לעשות משהו-כי בפרוש מדובר פה בסוג של נקמנות מצד פקידה מעט בכירה.

נפתלי ג

New member
לסוכן בטוח

אם אתה לא מקבל פתרונות מפקידה מסויימת , תבקש פגישה עם המנהל של הסניף. ואם גם זה לא יעזור , תעבור לבנק אחר. בקשר לכרטיס האשראי- אכן יש פה אבסורד שהבנק מתיחחס למסגרת של כרטיס האשראי כחלק מהאובליגו. הפתרון לכך הוא לא להחזיק כרטיס אשראי של הקבוצה. אם חשבונך בבנק דיסקונט תעבור לכרטיס אשראי של ישראכרט או אמריקן אקספרס וכך תשחרר את הפקדון מלשמש כבטחון לכרטיס האשראי. לא הגיוני לקחת אשראי בחשבון השוטף בריבית של 12%-14% ולהפקיד אותו בפקדון בריבית של 5% -6%. אתה נותן לבנק להרויח בקלות על הכסף שלך! תנסה להציע לבנק בטחונות אחרים שלא יגבילו אותך למשל שעבוד של רכב, שקים דחויים של לקוחות. אל תיתן להם לגרור אותך לפתוח תכניות חסכון או פקדונות או קרנות נאמנות על חשבון משיכות יתר מהחשבון.

למעלה