לקוחות מעליבים?

WannaLove

New member
לקוחות מעליבים?

היי אני לא אחשף כאן יותר מדי, אני קורא בפורום הזה מדי פעם ומזדהה מאוד עם כל מיני דברים פה... אני עובד חודשיים בשירות ומכירה ללקוחות עסקיים בחברה מובילה בארץ, לפני כן עבדתי במחלקה אחרת בחברה במשך 5 חודשים. לפני שבוע בערך עניתי לשיחה, והבן אדם מעבר לקו שאל אותי לשם שלי (יש לי שם מיוחד, לדעתי היחיד בארץ עם השם הזה כשם פרטי - לא שמעתי תלונות עד היום=), אמרתי לו אותו - והוא אמר לי "אני במקומך היום חוזר הביתה ומוריד להורים שלי 2 סטירות". המשכתי את השיחה כרגיל, אבל ביחס קר מאוד ובמבט לאחור הייתי צריך להכנס בו איכשהו למרות שזה לא חלק מהתפקיד... מה הייתם עושים במצב הזה? מנתקים לו בפנים? מעירים לו? צוחקים איתו? ממשיכים כרגיל?

ככל הנראה מתעלמת.

לי יצא לשמוע מלקוחות הערות הרבה יותר חצופות ומעליבות מזו, ככה שבמקרה הזה לא נראה לי שהיה שווה לי להתרגש יותר מדי אם זה היה קורה

ברוך הבא ../images/Emo20.gif

הזכרת לי מקרה שקרה לבחורה שמלצרתי איתה: יש לה שם משפחה ארוך וגלותי, לא משהו חריג במיוחד אלא פשוט שם מסובך. באותה מסעדה עבדנו עם תוכנת מחשב שמזינה את השם המלא של המלצר לחשבון. הבחורה הנחמדה הגישה חשבון לשולחן בו ישבה משפחה, ושניה לאחר מכן אב המשפחה קרא לה - לא כדי להעיר על טעות בחשבון אלא כדי לשאול אותה מה זה שם המשפחה המזעזע הזה, איך היא מסוגלת לחיות איתו ושהוא ממליץ לה להתחתן כמה שיותר מהר כדי להיפטר ממנו. היא לא הגיבה, אבל החוצפה הזו די הממה אותה. אני אמרתי לה שהיא הייתה צריכה לענות לו בציניות או לענות משהו כמו "כל המשפחה נשמדה בשואה ולכן השארנו את השם הזה" ולגרום לו להרגיש רע. אני במקומה הייתי מציעה לו לבקש משר הפנים שיקבע מאגר של שמות משפחה "מותרים", או אומרת לו משהו ציני/מתחכם אחר. אני לא מבינה מה הבעיות של אותם אנשים, מה אכפת להם מהשם של מי שמעניק להם שירות?

WannaLove

New member
אני באמת צריך להכין איזו שליפה

למניאק הבא שיבקש ממני חשבונית חוזרת או תעריפים כלשהם ועל הדרך יאמר משהו מעליב על השם שלי.

bell boy

New member
מנ** מי לא זורק לו הערה גם!

אם כבר המלצרית הייתה צריכה לומר לו משו כמו : ואללה אתה יודע איך אנחנו עם השמות המשפה המוזרים ... לא עושים כמעט כלום חוץ מכמובן לירוק לאנשים באוכל ....
ולהוא שהלקוח ביקש ממנו להוריד סטירה להורים הייתי אומר לו לומר ללקוח שאין בעיה הוא יוריד להם סטירות ואז יאמר להם איך הם נותנים לו לענות לחולי נפש?

lee_1

New member
השם שלי הוא לי וכשעבדתי

בשירות הטלפוני היו כמה שמצאו לנכון לעשות בדיחה מהשם שלי ויש הייתי מעירה להם שאני לא חושבת שהשם שלי זה כרגע מה שמשנה ושאני מבקשת שנמשיך את השיחה

deja vu 23

New member
אוי הוא צחק איתך

לא צריך להיעלב מכל דבר, אתה לא מכיר את הבנאדם, ממה יש לך להיעלב?

אני לא רואה איך דבר כזה

יכול להיות מצחיק... יש הומור שנשמע רע, ויש דברים שפשוט מעליבים.

זה חלק מהעניין, שהוא לא מכיר אותו

אני מניחה שאם חבר שלו היה אומר משהו בסגנון, התגובה הייתה שונה (למרות שלדעתי משפט כזה לא הולם כשהוא בא מכל אדם), אבל כשהוא בא מלקוח שלא מכיר אותו זה ממש לא לעניין. אני מקווה שאתה לא נוהג "לצחוק" עם נציגי שירות ובכלל עם אנשים זרים באופן שכזה.

WannaLove

New member
השם שלי...

אבני. פשוט ככה. A V N I. אתמול אחת בפאב דווקא מאוד התלהבה מהשם הזה... [:D]

Jazz Singer

New member
באמת שם יפה

לא ברור לי מה יש לצחוק עליו. תתעלם מאנשים כאלה ותהיה גאה כי יש לך שם ממש יפה

RReuTT

New member
ומה רע בשם הזה?

דווקא שם יפה. לפעמים אי אפשר להבין אנשים, מעניין מה הוא חשב לעצמו שהוא אמר את זה...

שם יפה ומיוחד

לפי התגובה שלו כבר חשבתי שקוראים לך זרובבל או משהו בסגנון

WannaLove

New member
חחח..תודה מאמי =)

מה שטוב אצלי זה שלא רק השם מייחד אותי....

Fozzie

New member
../images/Emo80.gifאויש נו

כשהייתי חדשדשה ועשיתי האזנות לקוח שאל את הנציגה "איזה מן שם זה נופר?!?!" עזבי אותם! סתם מפגרים! אם על נופר הם עושים סיפור.....

SimplyMe1

New member
שם יפה,ייחודי אבל לא מוזר לי

אני מתה על שמות עבריים-מקוריים,ומבין כול השמות שאני חושבת שאעניק לילדיי,לא יהיה שם נפוץ אחד,ובטח רבים ירימו גבה למשמע השמות..,אבל who fuckin' care כבר יצא לי להציע שם לאמא,והאמא אכן קראה לילדה שלה כך..אז אני טובה בשמות מקוריים. אה ואפרופו שמות,לפני כמה שנים כשעברי לידר נכנס לתודעה של האנשים בארץ,אמא שלי שאלה איזה מן שם זה עברי,אבל לי זה נראה טבעי ויפה לקרוא ככה לילד.. יותר מוזר בעיניי שהורים קוראים לילד שלהם דניאל\תומר\שני(וסליחה מכול אלו:)).

למעלה