לקבל את הפסקת האש

לקבל את הפסקת האש

שמחתי מאוד לקרוא על כך שמתגבשת טיוטא להפסקת אש בלחימה הארורה הזאת בלבנון. ממשלת ישראל חייבת לקחת כל הצעה של האו"ם להפסקת אש בשתי ידיה, לחדול לאלתר מכל פעילות התקפית ולהסיג באופן מיידי את כל כוחות צה"ל מלבנון. התוקפנות של כוחות צה"ל כנגד האוכלוסיה הלבנונית החפה מפשע עלולה רק לגרום לנזק בלתי ישוער למעמדה הבינלאומי של מדינת ישראל. השלום, רק השלום סופו לנצח בסופו של דבר.

הוא פרובוקטור.

הוא לא מעוניין להכנס איתך לעימות. הוא שותל את ההודעות שלו כדי שתקראו אותם והוא לא יחזיר לכם מענה כי לדידו ברגע שהוא שתל את ההודעה העבודה שלו נעשתה. הפורומים מלאים בפרובוקטורים כאלה שחלקם הגדול מקבל שכר על עמלם. סביר להניח שהוא ערבי ויש לו מפעיל שמכוון אותו.

גאיה111

New member
האוכ' הלבנונית החפה מפשע??

זאת שמסתירה בינותיה את החיזבאללאים? זאת שלא מתקוממת על השתלטות החיזבאללה ונותנת להם הגנה ומחסה? ומה עם החפים מפשע אצלנו, שנהרגים, ובכוונת מכוון, בעוד שאצלם אם נהרגים אזרחים זה בשוגג?? שלום...... הצחקת אותי. החיזבאללה לא רוצה שלום. הוא רוצה להשמיד אותך, לא יותר. גם לא פחות. שלום. איזה אנשים נאיבים יש לנו במדינה הזאת שזה לא יאומן.

תראי גליה

עכשיו אני עונה לתגובות שלך ככה שלא תגידי שאני לא מגיב לתגובות. זה ברור גם לי שמי שהתחיל את כל העניין היה החיזבאללה כאשר הוא חטף לנו חיילים וגם ירה לעברנו טילים לעבר ישובי הצפון. כל הבעיה שלי עם המלחמה הזאת זה שאני חש בוודאות שהיא תביא אותנו לאותו מצב כמו שהיה במלחמת לבנון הראשונה ב 1982. מלחמת לבנון הראשונה ב 1982 החלה כידוע לאחר ניסיון ההתנקשות בחייו של שגריר ישראל בלונדון שלמה ארגוב ז"ל. מי ששלט אז בלבנון היה אש"ף של עראפאת. גם אז הפלשתינים ירו מדי פעם קטיושות לעבר ישובי הצפון. שרון, שהיה בזמנו שר הביטחון, הכניס את צה"ל למלחמת לבנון הראשונה כאשר כוחות צה"ל הגיעו עד לבירות. התוצאה של זה כבר ידועה מזמן: 20 שנים של התבוססות בבוץ הלבנוני. זמן קצר לאחר תחילת הכיבוש הישראלי של לבנון מונה באשיר ג'ומאייל לנשיא לבנון בסיוע של ממשלת ישראל. זמן קצר לאחר שעלה לכס הנשיאות הוא נרצח מכיוון שהיה משת"פ של ישראל ובמקומו מונה אחיו, אמין ג'ומאייל, שהיה כבר פרו סורי, להיות לנשיא של לבנון. כמו כן, הכיבוש הישראלי של לבנון יצר את ארגון החיזבאללה אשר נתפש עד מהרה בעיני הציבור הלבנוני כארגון ההתנגדות הלאומית לכיבוש הישראלי. את התוצאות של דבר זה חווינו שנים רבות על בשרנו וגם כיום אנו חווים דבר זה. מה שמטריד אותי זה שהכיבוש הישראלי הנוכחי של לבנון יגרום להקצנה נוספת של הציבור הלבנוני ופשוט ידחוף אותו לעמדה של שינאה עמוקה ויוקדת כנגד ישראל. דבר זה כמובן רק יפגע במדינה, ומן הדבר הזה אני רוצה להימנע. זה למה שאני קורא כבר עכשיו לממשלת ישראל לא לחזור על הטעות שעשתה ממשלת ישראל ב 1982, ולא להכניס את ישראל לשום הרפתקאה נוספת של כיבוש לבנון.

גאיה111

New member
הגיע הזמן לצאת מהטראומה

אנחנו לא יכולים לחיות עשרים שנה את ההיסטוריה. קרה מה שקרה, הפעם יכולנו להיכנס לא כדי להישאר. הפחד המשתק הזה שלנו הצמיח את המפלצת בצפון. אני גם רוצה להזכירך לך כי הבריחה מלבנון היא היא שהביאה עלינו את האינתפאדה מספר ההרוגים בחודש באינתיפאדה בחודשיים, היה דומה למספר ההרוגים בלבנון בשנה ויש שיאמרו שאני עוד מקלה... במהלכה מתו כאלפיים קורבנות, שלא להזכיר את הנכים . בגופם ובנפשם. אני מבינה שדווקא יש בציבור הלבנוני הרבה מאוד קולות נגד החיזבאללה. המלחמה הזאת לא אנחנו בחרנו בה, ולא נותרה לנו ברירה אלא להגיב. מאחר שללבנון יש אחריות גדולה על הצמחת החיזבללה, היא נאלצת לשלם מחיר. לא בחרנו בכך. אך אין לנו שום דרך אחרת. אלא להשיב מלחמה , כדי לשמור על קיומנו כאן. אי אפשר ולא נכון, רק כדי למנוע עוד שנאה כלפינו בעולם הערבי, שנאה שכבר קיימת ממילא , לא להגיב על התגרויות חצופות נגדנו, ועל התהוות המפלצת האיראנית בגבולנו הצפוני תוך שהעלמנו מזה עין לשיטתך כמובן עדיף להמשיך להעלים עין, אם אני מבינה נכון. או - פשוט להושיט את הלחי השנייה. מרוב זהירות וחישובים הממשלה הזאת כבר העמידה עצמה באור מאוד מגוחך ואוליי אפילו כרתה לה את קברה במו ידיה. אין לנו מדינה אחרת. ועלינו להגן על המדינה הקטנה היחידה שיש לנו.

גאיה

למה את נושאת ונותנת עם החיזבאלה ? את מאמינה למילה מדבריו ? השמאל במצוקה.כל התיאוריות והאידאולוגיות שלו מנופצות לרסיסים. בדרום-שרון מסר לפלישתים הכל וקיבל קאסמים. בצפון ברק מסר הכל עד האינץ' האחרון לאירנים וקיבלנו כדוריות אדומות. אין לשמאל ערך אינטלקטואלי קיומי בעולם. תפסיקי להתקשקש עם החיזבאלה.

גאיה111

New member
לפחות המרכז עוד לא עבר התכנסות

עכשו גם יהיה לאולמרט "למנף את הניצחון להתכנסות"....... חחח למנף הניצחון..... איזה ניצחון ואיזה נעליים.

צריכים להבין גליה

הניסיון מלמד שבכל פעם שצבא כובש שטח אויב רק כדי לבצע מבצע מסוים ומיד אחר כך "לצאת" הרי שבפועל אותו צבא שוקע בבוץ של הכיבוש עם כל המחיר הכבד המשתמע מכך. הצבא האמריקאי כיום שקוע עד צוואר בבוץ העיראקי למרות ההצהרות על "השגת יעדים מסוימים". בכל יום מתפוצצים שם מכוניות תופת הגורמים למספר עצום של קורבנות בנפש הן של אזרחים תמימים והן של החיילים האמריקנים. גם חיסול מוסא אל זווקאווי לא פתר את הבעיה. ישראל הייתה כידוע שקועה בבוץ הלבנוני כ 20 שנה. חיסולים ממוקדים כאלה ואחרים של בכירי החיזבאללה לא מיגרו את ארגון הטרור הרצחני הזה. חסן נאסררלה עצמו הגיע למעמדו לאחר חיסול קודמו בתפקיד בידי כוחות צה"ל. גם אם נאסררלה יחוסל בכל דרך שהיא, מיד יקום מנהיג חדש נחוש לא פחות להילחם עד חורמה כנגד כוחות צה"ל. אני פשוט חושש מאוד מן המחיר הכבד באבדות בנפש שמלחמה זו תגבה מאתנו. שלא לדבר על הנזק המדיני, הכלכלי ואף החברתי שמלחמה זו תביא עלינו. רק הסדר מדיני שיהיה מקובל על כל הצדדים ישים קץ למעגל שפיכות הדמים האין סופית הזאת שבינינו לבין לבנון. השלום ורק השלום ינצח בסופו של דבר. על כן, חייבים מיד לקבל כל הצעה להפסקת אש שהאו"ם יביא ויפה שעה אחת קודם.

גאיה111

New member
שלום? איזה שלום?

לא זכור לי ששמעתי מפי נסראללה את הביטוי הזה זה לא בלקסיקון שלו המטרה שלו אחת ויחידה השמדת מדינת ישראל לכן לא ברורלי ממש על מה אתה מדבר. לגבי הפיסקה הראשונה שלך0 אתה מתכוון למה שמתרחש בעירק ולמה שהתרחש במלחמת של"ג עדיין כל מבצע גם יש לו הישגים, עובדה שאחר כך ניתנו לנו שנים של שקט, המלחמה הרצינית האחרונה הייתה לפני עשרים ומשהו שנים, למבצע צבאי יש מחירים, ככה זה במלחמה אני שוב מזכירה לך- בעקבות הבריחה המבישה מלבנון קיבלנו את האינתיפאדה בשטחים מספר ההרוגים בחודשיים היה לערך מספר ההרוגים בלבנון בשנה. מה לעשות אנחנו חיים באיזור בעייתי מאוד, וכדי להמשיך להתקיים כאן נצטרך להילחם תמיד. מלחמה כרוכה במחירים כאמור שלום הוא ביטוי של אשלייה שהשמאל לוקה בה, הזייה, הערבים לא ממש שמעו על זה, ומטרתם באופן כללי היא אחת- לסלק אותנו מכאן. יום טוב.

gkeidar

New member
בהתחשב בבקורת והאזהרה שבתגובתך ו

בהנחה שצירוף האירועים ההסטורי שפרטת נכון, כולל הטענות שהעלת, וכו', אתה מוכן לפרט את מהלכי האירועים המועדפים עליך מרגע זה והילך? אנא שלב במסגרת המהלכים שתפרט הפסקה מיידית יחסית ובלתי מתפשרת של ירי קטיושות, תופעה שאני משער שאאתה אינך מתווכח על זה שללא כל קשר לאם מה שנעשה עד עכשיו מוצדק או לא, עם ישראל אחרת (פשוט או לא) אינו יכול להמשיך לקיים אורח חיים מתקבל על הדעת וצריך לשים לזה סוף.

למעלה