לצ'פר?

לצ'פר?../images/Emo12.gif

היום נימנמתי בצהריים על הספה, וכשקמתי, באו אלי הזאטוטים שלי (בני 4.5), צוהלים, ומספרים לי שסידרו את כל הבית: הם סידרו את מגרת הנעלים שלי, את שולחן העבודה שלהם, נגבו אבק מהרהיטים בסלון, קיפלו את השמיכה של הזאטוט, סידרו את חדר ההורים, אספו צעצועים מפוזרים, בקיצור- עשו פסח. נתתי להם מחמאות רבות ובאמת הייתי מופתעת. מתוקים שכאלו. בערב השווצתי לאחותי בטלפון, והיא שאלה האם צ'יפרתי אותם. המילים נעתקו מפי: הדבר כלל לא עלה בדעתי. אולי באמת צריך או כדאי? אחותי טענה שמכיוון וזה מעשה יוצא דופן, ומכיוון והדבר בא מיוזמתם, יש מקום לתגובה חריגה גם מצדי, ולא המחמאות "הרגילות".

אני חושבת שלא

כי זה מלמד אותם שמגיע להם תשלום (בואי ניזכר במה שלמדנו על מניע אינטריזי ואקסטרינזי) - הם עשו את זה במטרה לשמח אותך (אני מקווה) והצליחו. רצוי שתשמרי את זה בראש ובקרוב תעשי משהוא כדי לשמח אותם (בלי להסביר להם את ההקשר - פשוט שיהיה בימים הקרובים)

נעה גל

New member
אני מסכימה עם אוריון ../images/Emo45.gif

הצ'ופר הכי גדול שיש בעולם הוא לראות את אמא מופתעת ומאושרת. ואיזה חמודים הם!

maya100

New member
אני הייתי מפתיעה אותם בחזרה

כלומר - לא הייתי מבטיחה להם באותו רגע מתנה, הפתעה או משהו דומה, כי באמת המטרה שלהם הית הלשמח אותך ולא להרוויח מכך אבל, בהזדמנות הייתי לוקחת אותך לאכול גלידה, לראות סרט, משהו כזה כיפי ואומרת שזה בגלל ש"אתם הילדים המקסימים שלי".

zimes

New member
מה פתאום לצ'פר???

הרי הם שמעו ששמחת כל כך שסיפרת אפילו לאחותך! ואני בטוחה שאת משמחת אותם בכל מיני דרכים בכל מיני הזדמנויות - כשבא לך, כשההזדמנויות נקרות (אחרת הם לא היו עושים לך הפתעה כזו). המשיכי בדרכך, שמחי בילדייך ובחינוך שהם מקבלים ממך!

G a l i 11

New member
אפשר "לשאול" אותם ליום יומיים

איזה כיף לך, אילו ילדים, לא זכור לי ששמעתי אי פעם על כזו הפתעה. הם יכולים לתת שיעורים לילדים שלנו?

ronnieyuval

New member
מסכימה עם קודמותיי

הצ'ופר הכי גדול בשבילם הוא לראות אותך מאושרת, ולשמוע אותך משוויצה בפני המשפחה והחברים על הילדים הנהדרים שלך. זה קצת מזכיר לי את מה שאומרים על גמילה מחיתולים - שהצ'ופר הכי גדול הוא להשאר יבש, ואילו ה"עונש" הוא הרטיבות הלא נעימה... ילדים מלאכים יש לך!

דלית 3

New member
את יכולה לצ'פר אותם אם ישמעו אותך

"משויצה" בהם ומספרת על זה לאחרים בעוד כמה ימים. שידעו שזה משהו מיוחד וההתלהבות לא רגעית. כל הכבוד לקטנים הגדולים

אני אכן מקפידה לומר את שבחם

בפניהם לבעלי, אחותי וכל מי שמעוניין לשמוע...
, וגם מפנקת ומשתדלת לשמח. בעצם, כמו כל אמא בעולם. אתמול לקחתי אותם לפיקניק עם החבר האהוב עליהם. היה נפלא.

למעלה