לצערנו 2 רצים במצב קשה

Ilan Zisser

New member
מספר הרצים אתמול

עופר, שאלת שאלה מצויינת. עם זאת, נראה לי שהסיכוי שתקבל תשובה לא ממש גבוה.
הערה לגבי מספר הרצים: מספר הרצים אתמול היה כ-22,000. יתכן והיו כמה מאות יותר מכך אבל יתכן גם שהמספר היה קטן יותר.
מספר האנשים שנרשמו למרוץ היה כ-28,000 כך שבכל מקרה לא היו יכולים להיות 35K רצים. מעבר לכך, מספר התוצאות של רצים אתמול הוא קצת למעלה מ-18K. אם תוסיף לכך את הרצים הלא תחרותיים, תקבל את המספרים שציינתי.
אינפלציית מספרי המשתתפים הינה אחד השקרים המקובלים בתחום המרוצים בישראל. ברוב המקרים, המארגנים מספרים על מספר גדול בהרבה מאשר מספר הנרשמים. מספר הרצים בפועל הוא בדרך כלל נמוך מכך, לעיתים בצורה די משמעותית.

יורי CA

New member
יש הרבה תוצאות גם של חמש שעות

לא לגמרי ברור לי אילו רצים הפסיקו ואיך זה עבד (הייתי באירוע, אבל בשעה שהפסיקו את הרצים כבר הייתי בבית שלי בחיפה אחרי קנית הסופר השבועית שלי), אבל הרבה יותר הגיוני בעיניי להפסיק את הריצה כשרואים לקראת מה זה הולך, עבור אילו שברור שלא יגיעו לפני עומס החום לקו הסיום. אולי נראה חלק מהם למשל בירושלים.

kawa10

New member
הסיבה להפסקה המוקדמת

לפי מה שנמסר על-ידי העיריה, הסיבה להפסקת המירוץ לפני שהתנאים באמת הצדיקו זאת הייתה שהוחלט "להחמיר" את הקריטריונים שציינת לעיל, כדי לא לקחת סיכונים מיותרים.
אני יכול רק לשער שבשעה מסוימת המארגנים ראו שהצוותים הרפואיים הוזנקו לטפל בכמעט 100 נפגעים, ואולי קצת נכנסו ללחץ, וזאת למרות שלפי מה שפורסם אח"כ מרבית הנפגעים סבלו מהתכווצויות שרירים ו"מחבלות קלות" (כך זה הוגדר. נפלו תוך כדי ריצה?) ורק בודדים ספורים סבלו ממכות חום ומהתייבשות.

oferba

New member
תשובה ליוסי, ליאת אילן ושאר מי שאני לא מכיר לפחות את הכינוי

כמו שכתבתי בתגובה הקודמת אני לא מתיימר להתווכח עם ההחלטה של מי שהחליט, לא רופא/פיזיולוג ואפילו לא הייתי באירוע, הפואנטה שלי הייתה המארגנים יעבירו (באמצעות התקשורת) את הסיבה האמיתית ולא ייתלו בטמפרטורה ו/או עומס חום בשלב שבו הם עדיין (כנראה) לא בעייתיים.
גם יוסי וגם ליאת צודקים, ואני כבר מספר שנים (מאז מרוץ זכרון יעקב בו צילמתי רץ שנפטר לאחר מספר ימים מהשלכות של מכת חום), נוהג במרוצים (בייחוד בימים חמים) לנצל חלק מהמים לא רק לשתייה אלא גם לצינון הגוף, האם זה אפקטיבי, אני יכול רק לקוות.
בשעה שהוחלט להפסיק לפי ההודעות לתקשורת היו כנראה מעל 70 נפגעים, ואם נתייחס למספר שאילן זיסר אומר שבאמת זינקו, כנראה כבר עומד או קרוב לקריטריון של כמות נפגעים שהוגדרה, אבל פה כמו שציינו וגם התפרסם בתקשורת, לא ברור האם מי שסבלו מחבלות אמורים להיכלל במספר זה...
הרצון לא לקחת סיכון ואולי לבצע עצירה הדרגתית, מה שכנראה בסוף עשו, קצת לא מסתדר עם כל מה שפורסם בזמן אמת, ועם העובדה שכנראה לא מעט רצים ורצות כן השיגו תוצאה הרבה אחרי הזמן שבו החליטו לעצור.
העניין הוא שאם במקרה הזה בסופו של דבר הקריטריונים שנקבעו ע"י ועדה מכובדת, לא הביאו לכך שאפשר לצפות מה יקרה במרוץ הבא בתנאים דומים, היא שבעצם מי שמזנק למרוץ ביום כזה צריך לקחת בחשבון שגם אם לו/ה לא תהיה בעיה לסיים את המרוץ, לא בטוח שהמארגנים יאפשרו את זה.
אם מקרה כזה קורה פעם בכמה שנים, זה אולי בלתי נמנע, אם זה יקרה עכשיו בתדירות יחסית גבוהה, זה עלול להשפיע אולי על הרצון של חלק מהרצים והרצות להירשם.

אילון22

New member
הדבש והעוקץ של מרוצים "טרנדיים"

מאז ש"המרתון" הפך לטרנדי שומעים יותר ויותר על נפגעים במירוצים מאשר על החוויתי והחיובי שבהם. השתתפתי פעמים רבות ולא הבחנתי בכל כך הרבה נפגעים במירוצים ה"קלאסיים" - טבריה, עין גדי, בית שאן. למיטב זכרוני גם לא היו בהם Heat strokes או מקרי מוות חו"ח.
יוסי צודק בהחלט- בעיתוי של מרוצי תלביב - המעבר בין החורף לאביב- יש מרכיב ברור של איקלום... ויש לקחת זאת בחשבון כאשר מתכננים מירוץ בתנאי לחות ושמש ישירה כמו שיש לא מעט באיזור.
אני חוזר כל פעם על הצעתי ה"טפשית" לפזר מקלחות או מצנני אויר עם תרסיס של מיים במספר מקומות לאורך המסלול... זה יכול להפחית מעט את עומס החום.... אך זה לא הכל. בסוף הדרך- האחריות היא של הרצים עצמם. הטרנד הזה גובה קרבנות.

מקלחות ומצנני אויר

אין ספק שזה היה מסייע ואולי מונע מרצים להתמוטט. מכעיס אותי שהמארגנים, שידעו על החום מבעוד מועד, לא טרחו להקים תחנות צינון.
כמה זה מסובך להציב בכמה נקודות על המסלול עם צינור ושפריצר? יש מקומות שהיה אפשר להתחבר לברז מקומי. חבל ומאכזב, קצת חשיבה מחוץ לקופסה היתה יוכלה להציל חיי אדם.
אמיר

manive1971

New member
אבל היו....

בין ק"מ 37 לסיום - ספרתי 2 נקודות צינון בצינור.

tamirzak1

New member
אני ספרתי 5 מקלחות צינון ועברתי בכולן. באמת מרענן ומוריד את

טמפ' הגוף , לפחות באופן זמני.

יפה! חבל שלא ציינו זאת באתר

דיי קראתי את כל מה שכתוב באתר, ולא ציינו זאת.
חזור בי, כל הכבוד למארגנים!
אמיר

יורי CA

New member
הרץ בזכרון לא מת כי היה חם

הוא מת כי הוא רץ עם מחלת חום. דווקא שנה לפני זה היה גהינום ברמת הנדיב, חום איימים וגם הם טעו במרחק והקילומטר האחרון היה בעצם 2 קילומטר. האמבולנס עבד קשה אבל אף אחד לא היה בסכנת חיים.
שנה אחר כך תיגברו בעוד אמבולנס וגם טרקטורון פינוי, ועדיין מת רץ, למרות שהוא התמוטט קרוב לאמבולנס וגם היה רופא שטיפל בו זמן מאד קצר אחרי ההתמוטטטות.
זה מראה כמה הדברים תלויים ברצים ולא בתנאים מסביב.
אבל כשמדובר במספרים כאלו גדולים של רצים כמו שיש בתל אביב, אפשר להניח בוודאות שיהיו רצים חסרי מודעות, ולכן חייבים להפסיק את המרוץ כשעומס החום מגיע לסף מסויים.

oferba

New member
על סמך מה אתה כותב שהרץ שנפגע במרוץ זכרון סבל ממחלת חום?

לא זכור לי שזה נכתב היכן שהוא...
את זה שרצים ללא נסיון רב במרוצים (חסרי מודעות כמו שציינת) עלולים להיפגע ממכת חום במרוצים בהם עומס החום לא מגיע לערכים המוגדרים כבעייתיים לפי אמות מידה מקובלות, כנראה שכבר לא מעט הבינו, חוץ מלצער כולם, הנפגעים הפוטנציאלים...

גיא שבט ז"ל סבל ממכת חום במירוץ זיכרון 2007, הייתי שם בצוות

בדיוק כתבתי עליו, שראיתי אותו מעולף על אלונקה, רגע שלא אשכח בחיים. הוא סבל ממכת חום, זיגזג במטרים האחרונים, נפל ואיבד את ההכרה.
צוות שוונג, שאני אחד מהם, נסענו לבקר את משפחתו, זה היה כל כך עצוב, בכיתי לא מעט כי הייתי חלק מהפקה שבה מת רץ, ואז זה היה נדיר.
גיא שבט נפגע קשות בכבד, השתילו לו כבד חדש, והוא התאושש ואז גופו דחה את הכבד. משפחתו האצילית, בחרה לתרום את אבריו בכדי להציל
אנשים אחרים. היה בן 30 במותו, כל כך עצוב ומצער. אילו מארגני מרתון היו חושבים מחוץ לקופסה ומפרסמים את סיפורו ומקרים אחרים אולי
רצים היו נזהרים יותר ושומרים על עצמם.
אמיר

oferba

New member
אפשר לראות תמונה שלו (ערוכה כך שרואים רק אותו) מהמרוץ

בסיכום שעשיתי למרוץ צהלה שהתקיים מספר ימים אחרי פטירתו:
http://www.shvoong.co.il/מרוץ-צהלה-בכורה-מוצלחת/29152/

oferba

New member
הקישור לא הצליח, אפשר להעתיק את כל הכתובת כולל העברית

מההודעה הקודמת

למעלה