לצערי מצטרפת...

RegiKo

New member
לצערי מצטרפת...

אז הלכנו ביום שלישי לסקירה מוקדמת (שבוע 16) ובמקום לברר את מין העובר התבשרנו על מום במוח העובר(הידרוצפלוס) והמלצה על הפסקת ההריון...
זהו ההריון הראשון שלי, שהגיע מאוד מהר אחרי הפסקת הגלולות ושימוש במקלוני ביוץ על מנת לדעת את מועד הביוץ.
יום שני יש לי תור לביצוע גרידה...
אמרו לי שאנחנו צריכים ללכת לייעוץ גנטי לפני הנסיון הבא להיכנס להריון, מישהי הייתה ויכולה להמליץ למי ללכת?
ובכללי מה זה בדיוק ייעוץ גנטי? עשינו את בדיקות גנטיות לפני ההריון והכל היה בסדר...
יש כאן עוד בנות שזה קרה להן, ויכולות לעודד אותי שהכל יהיה בסדר? כמובן אם יסתבר שזה לא קשור לבעיה גנטית אצל אחד מאיתנו...

מצד אחד אני שמחה שלפחות אנחנו פוריים וכנראה שאין בעיה להיכנס להריון, מצד שני אני פוחדת מהעתיד, גם אם נהיה בהריון זה עלול לקרות שוב...
בקיצור מחפשת מילות עידוד...

מקוםבלב

New member
שלום לך,

צר לי שאתם עומדים להפסיק את ההריון שלכם. הריון ראשון וכל כך יקר ואהוב.
אני מבינה שכבר עברתם את הוועדה .
איפה את הולכת לעבור את הגרידה? האם הזמינו אותך יום קודם לשים למינריות או שאמרו לך שתקבלי כדור כמה שעות לפני?
ייעוץ גנטי חשוב לעשות במיוחד לאחר שמתגלה מום בעובר.
במקרה שלכם זה לא קשור לבדיקות הגנטיות שעשיתם.
יש הרבה מומים שלא ניתן לאתר בבדיקות המוקדמות ולכן חשוב ללכת ולקבל ייעוץ.
הרופא בודק את הרקע שלכם, את המום שהיה לעובר ואז ממלץ לכם כיצד לנהוג בהריון הבא, אלו בדיקות לעשות ועל מה לשים דגש.
לפעמים גם שולח לעוד בדיקות.
באיזו קופת חולים אתם?
מבחינת היועצים הגנטיים המומלצים יש את:
פרופ' מוטי שוחט
פרופ' יובל ירון
תבדקי אם אחד מהם מקבל דרך הקופה שלך ואם לא, האם יש הסדר איתו מבחינת הביטוח המשלים.
ובקשר לעתיד, מכירה כמה נשים שנאלצו להפסיק את ההריון שלהם בגלל אותו דבר שנמצא אצליכם והיום חובקות תינוקות מקסימים.
אין לנו אפשרות לדעת מה יהיה בעתיד,אבל יש לכם סיכוי טוב מאוד שההריון הבא יהיה בריא
מוזמנת להמשיך לשתף, לשאול ולקבך תמיכה.
שולחת חיבוק

RegiKo

New member
תודה לך!

הגרידה תתבצע באסותא, אני מגיעה לשם באותו היום מוקדם בבוקר, גם קביעת התור הייתה לא פשוטה כי אין כמעט בתי חולים שמבצעים גרידה בשבוע 16.
אנחנו בקופת חולים מכבי, ואני רוצה לקבוע את הייעוץ הגנטי כמה שיותר מהר כדי לנסות שוב...

אני כל כך מקווה שכל זה קרה סתם במקרה ושלא תהיה לזה השפעה על העתיד...

למעלה