לצלמים הדיגיטליים..

לצלמים הדיגיטליים..

מספר עצות מקצועיות: אם בכוונתכם לצלם תמונות דיגיטליות כדי להעלות לפורום(או לאתרי אינטרנט)- השתמשו באיכות הנמוכה של המצלמה. ע"י כך תוכלו לצלם עד 40 תמונות בזכרון סטנרדטי, התמונות תהיינה "קלות" משקל להעלאה ואם זאת האיכות המוצגת על המסך תהיה טובה דוגמה מהיום -התמונות של ארז- הוא ציין שלא נשאר לו מקום בזכרון המצלמה וצילם רק 6 תמונות. כל תמונה שהעלה לאתר היתה בת 601,000 פיקסלים ומשקלה כקובץ JPG סגור היה 195KB. מספיק להשתמש בתמונת שגודלן כ- 400,000 פיקסלים. - משקלן הסגור - 14KB!!! -אלו התמונת כמו שאני מעלה. בכך גם תקלו על המבקשים לצפות בתמונות ולא תעמיסו את שרתי האינטרנט. למי שמעוניין להעלות סדרה של תמונות: - חובה להשתמש בתמונות "קלות". למי שיש תוכנות גרפיות לטיפול בתמונות יוכל לחבר יחד 4-5 תמונות ללא בעיה. למשתשמים אחרים - ניתן לפתוח קובץ WORD ולצרף אליו את התמונות המבוקשות - שוב - הקלה לצופים ולשרתים סופ"ש מהנה.

ארזS

New member
"מכל מלמדי השכלתי !" -וגם הסבר קצר.

לא צילמתי רק 6 תמונות כפי שדוד סבר. השתמשתי בכרטיס זכרון של 32 מ"ב ואת התמונות שמרתי בכוונה תחילה בתצורה האופטימלית של המצלמה שלי (Nikon colpix-775) שהיא אחת הפשוטות והזולות מסוגה. השמירה היתה בפיקסלים 1200*1600 באיכות Fine זה בכדי שהקובץ המקורי יהיה איכותי. גודלו של כל קובץ היה בין 700-800 ק"ב. בס"כ צילמתי 60 תמונות, כשבערך חצי מתוכן נחשבות לסבירות עד טובות, אבל כמובן שלא היה טעם להעלות יותר ממה שהעליתי... לצורך ההעלאה לכאן ביצעתי במחשב הקטנה גם באיכות וגם בגודל הקובץ, והקבצים שהועלו היו בסביבות 100-200 ק"ב . אבל כפי שאני לומד כאן המון בשבועות האחרונים, ועל כך נתונה תודתי לכולכם,
, כך גם בנושא שדוד הסביר בקשר לצילום אני נוהג "מכל מלמדי השכלתי". שבת שלום לכולכם
וסוף שבוע נעים ושקט !

צילום דיגיטלי לאינטרנט

למי שמעבד את התמונות בתוכנה גרפית כזו או אחרת (פוטושופ, photo editor, תוכנות שמסופקות עם המצלמות הדגיטליות וכו´) -- רצוי שתמונות המועלות לאינטרנט יהיו בפורמט JPG וברזולוציה של 72DPI (רזולוצית מסך). עוד כדאי שהגודל הפיזי שלהן (גודל ההדפסה) יהיה עד 10x15 ס"מ (1080x720 פיקסלים). זה מספיק טוב לאינטרנט. בד"כ גדלי קבצים כאלה לא יעברו את ה-100KB (תלוי במספר הצבעים).

למעלה