לציפור גן עדן

יפיקה

New member
טשפשטי

בעבר כשנכנסתי פעם ראשונה לפורום ביקשתי מתכון לטשפשטי, אבל לא קיבלתי שום תשובה, אבל עכשיו כשמתקרב חג פורים זה ממש חסר לי, אמי עליה השלום הייתה מכינה לנו בכל פורים טשפשטי ועוד כל מיני מתוקים, אז מאוד אשמח לקבל כמה מתכונים של טשפשטי , מונצ'ס גרסיאס הטודוס אי פורים אלגרה.

tsiporganeden

New member
יפיקה אקי אסטה

בעברית כמובן החומרים לבצק לקוח מהספר של רשליקה 3כוסות סולת 3/4 כוס מים כוס שמן 2 כוסות קמח לבן שקית א. אפיה ו- כפית קינמון. למילית: 400 גרם אגוזי מלך קצוצים בינוני, מערבבים עם 1 ו-1/2 כוס סוכר ו2 כפיות קנמון. ההכנה: מערבבים את כל חומרי הבצק מפזרים בתבנית משומנת חצי מהכמות, מפזרים את המילית ועל זה את החצי השני של הבצק, מפזרים על הכל 150 גרם סומסום מסמנים מעוינים אופים עד לקבלת גוון זהוב כהה, מפזרים סירופ סוכר שעשוי מ- 2 כוסות סוכר 1 ו 1/2 מים, מעט תמצית הדרים או מי שושנים, מביאים לרתיחה ועוד כחמש דקות על אש קטנה, כשהמאפה מוכן מפזרים את הסירופ ושוב חותכים למעויינים כדי שהסירופ יחדור פנימה. בתאבון.

יפיקה

New member
לציפור גן עדן

איזה שם משגע , תודה לך,אבל את המתכון הזה יש לי, אני מחפשת מתכון אחר, עד כמה שידוע לי אמי הייתה מכינה אותו עם לחם ובחג הפסח עם קמח מצה וזה מה שאני מחפשת,מעניין אותי לדעת אם יש עוד מישהו שמכיר את המתכונים האלה, תודה ולהתראות, פורים אלגרה.

tsiporganeden

New member
אני העתקתי לך את המתכון מהספר של

רשליקה, ושם יש לה את המתכון עם קמח שבהחלט ניתן להמירו בלחם שרוי, לא יהיה לי זמן לעזור לך עד יום שבת אבל ביום שבת אין בעיה אתן לך עוד מתכונים.

יפיקה

New member
מתכון

לרבקה שלום, אני מחפשת מתכון לטשפשטי שאחד המרכיבים שלו זה לחם, תודה.

יפיקה

New member
../images/Emo148.gifהבורקיטס של רבקה

איזה כיף במתכון הזה מזכיר לי את אלה שאמי הייתה מכינה ואני מתכוונת להכין לפורים ושוב תודה.

rivkaman

New member
יש הרבה סוגים של טישפשטי ואני זוכרת

שאמא שלי ז"ל היתה עושה עם בוטנים את יודעת בכל איזור בתורכיה המאכלים קצת שונים וגם השמות אני רואה זאת גם לפי הדיבור בכתיבה של המתכונים.

יפיקה

New member
שמליקו

מה זה שמליקו? אולי אני מכירה אבל לא בכינוי הזה בכל מקרה כתבי את המתכון, תודה

יפיקה

New member
סוגים של טשפשטי

את צודקת נכון כל איזור ומתכונים שלו, ברהבה מאכלים שאני מכינה ונתקלת בהם במקומות אחרים , מסתבר לי שמכינים אותו בצורה שונה, ואם אנו כבר מדברות מאיזה איזור את או הורייך? שלי מאיסטנבול ואידרנה, אגב בכל מקום אני רואה שסוטלצ' מכינים מחלב ואורז ואילו אמי הייתה מכינה אותו מחלב קמח וביצים בלבד.

rivkaman

New member
יפיקה אימי ז"ל מאידרנה ואחר כך עברה

לאיסטנבול ואבי ז"ל מאיסטנבול שם המשפחה של אימי היה אמון ויש לנו עדין קרובים בתורכיה. אני נולדתי בארץ ואני מעכו.

יפיקה

New member
rivkaman

הי רבקה, ומה שםמשפחתו של אביך?, דרך אגב יש לי קרובי משפחה בעכן האם את מכירה מש' פיצו'ני ? חלק מהם עבר לגור בנהריה, נדמה לי שהבנים שלו.

rifka1

New member
rivkaman

הי רבקה נעים לי מאד להכירך,האם את מכירה משפחה בשם חלבה ?

rivkaman

New member
שבוע טוב רבקה גם לי נעים להכיר

אנשים חדשים, כן אני מכירה את משפחת חלבה אבל מזמן לא ראיתי מישהו מהמשפחה, מדי פעם הייתי רואה את הבן.

rivkaman

New member
יפיקה מצטערת לא ראיתי את ההודעה

שלך אז לא עניתי לך, אז כן לפני 20 שנה גרנו באותה שכונה פיצוני שאני מכירה הוא בן82 ואישתו אוג'ני נפטרה לפני 14 שנה במלחמת המפרץ אני רואה את הבן הגדול שלו קוראים לו יצחק יש לו חנות למצעים.ויש לו בן שקוראים לו לאון והוא גר בבת-ים או בת"א. יש לא עוד שני בנים ובת. שם משפחתו של אבי רזון

למעלה