לצחי 1 -

• פותח הנושא yooa
  • פורסם בתאריך

yooa

New member
לצחי 1 -

על בסיס נסיונך מהי הדרך הטובה ביותר להרגיל איגואנה להיות על הכתף מחוץ לבית ? בשבוע שעבר הומלץ לי ע"י מנהל הפורום להשתמש בריתמה. קניתי ריתמה למרות שלפי כל מה שקראתי באינטרנט פתרון זה אינו מומלץ (כיוון שאם הריתמה הדוקה מידי היא יכולה לגרום לפגיעה ואם היא רפויה מידי האיגואנה יכולה להשתחרר ממנה ולברוח). בפועל השימוש בריתמה לא היה יעיל והאיגואנה הצליחה להשתחרר ממנה, רק בנס הצלחתי לבסוף לתפוס אותה לאחר כשעה של מאמצים. האיגואנה בת כ- 8 חודשים וגודל גופה ללא הזנב כ15 ס"מ . האם יש לך עיצה בעניין? תודה

ערן1987

New member
מנסיון אישי-תרגיל אותה אליך

אבל אני אף פעם לא יצאתי עם האיגו' הזו לצאת החוצה,אני לא הייתי לוקח סיכון כזה

1צחי

New member
אני

חושב שמתאור המקרה אתה יכול להגיע למסכנה-לא רצוי להוציא איגואנה החוצה על הכתף. לאיגואנה כמו מרבית הלטאות האופי משתנה כאשר הן בחוץ. הן פוחדות בשל היותן בתחתית שרשרת המזון ולכן הן יותר היסטריות. מלבד זאת אי אפשר להחתים אותן לגמרי ואין דבר כזה נאמנות ולכן סופן לברוח בפעם הראשונה,השנייה או האלף. רצועה אכן לא יעילה וזהו גם עינוי לזוחל. למרות האמור לי יש שתי איגואנות בוגרות בני 6 ו-8 את האיגואנה המבוגרת אני יכול להוציא ואף לתת לה להסתובב על הדשא אך זה רק בגלל העובדה שהיא לא רצה מהר ואני יכול לתפוס אותה כשאני רוצה,אבל עם השני אני אפילו לא חולם על זה,הם מהירים מאוד והסיכון גדול. עם הזמן אתה תלמד להכיר את המגבלות ותפעל בהתאם. חשוב לזכור שזוחל הוא לא כלב או חתול והוא לא מבויית. דבר אחרון: בשוק ישנם הרבה מוצרים מפני שיש מי שיקנה אותם ולא כי הם מתאימים.

yooa

New member
תודה, ובכל אופן

זה מאד מפתה לצאת לטיול עם האיגואנה עליך, או סתם לשבת איתה בחצר לתפוס קצת UVB. יש לי שכן , אף הוא עם איגואנה בת 8, שמסתובב עימה חופשי חופשי לכל מקום (בעיר או בטיול), היא מצידה מאד נאמנה לו ולא מנסה אפילו לרדת ממנו. אני אתייעץ גם איתו אבל בסופו של דבר הדבר תלוי גם באופי האישי של האיגואנה שלך. חבל רק שלעיתים אנשים שמבינים ממליצים על דברים שהם לא מבינים בהם (גם אם זה מכוונה טובה - לעזור) כוונתי למנהל הפורום שיעץ לי בענין הריתמה (60 ש"ח) .

לא סתם מייצרים ריתמות לאיגואנות

גם אם אתה "מניסיונך" חושב אחרת. אני לא אמרתי שריתמות זה פיתרון נהדר בדיוק כמו שלא אמרתי שאיגואנות זו חיה שאפשר להוציא אותה החוצה. אתה זה שביקשת את הדרך הבטוחה ביותר להוציא את האיגואנה החוצה בלי שהיא תברח לך ואני נתת לך אותה. זה שאתה לא יודע להשתמש בריתמה או שבחרת אחת בגודל לא מתאים זו לא אשמתי. וכמה שזה עלה זה ממש לא מעניין אותי. איגואנה זה לא כלב, היא תברח ותתפס על עץ ולא תבוא אליך ברגע שתקרא לה. תעשה את השיקולים שלך, ולפי הכיוון שאתה הולך בו בקרוב האיגואנה הזו תטייל לצמרתו של איזה עץ....

maorkn

New member
כמו שכבר אמרו לך

עד עכשיו התאמצתי לא להגיב כי אני לא מאמין בכאלו שקונים זוחלים בשביל שיתלהבו מהם אנשים אחרים אבל יש כמה דברים שהייתי צריך להגיד לך... איגאונה בת שמונה שונה מאוד מהאיגאונה שיש לך היא כבר בוגרת ואיטית ואין ממש סכנה שהיא תתחיל לרוץ פיתאום (לעומת זאת לגביי ביסים יש מה לדאוג). איגאונה היא, ותמיד תישאר, חיית בר ותמיד תהייה לה התנהגות בלתי צפויה היא לא החייה המתאימה למי שרוצה להשתמש בה כתכשיט וסתם באופן כללי להתעלל בה. האיגאונה שלך אישית היא רק בת שמונה חודשים והיא עדיין מפחדת מהרבה מאוד דברים והדבר הכי נורא שאתה יכול לעשות לה זה לחשוף אותה לרעש כמו בעיר או לנגיעות בלתי פוסקות ו"ליטופים". בכל מקרה אל תאשים את יונתן בטיפשות שלך ריתמה יעילה לרוב האיגאונות שרק שבטח לא מצאת אחת בגודל המתאים או שאתה לא משתמש בה כראוי, אני משתמש בריתמה שלי רק כגיבוי אם אני חייב לעבור עם האיגאונה בעיר אז היא בתוך תיק שהרתמה עלייה ואם אני בחצר אז היא בתוך כלוב וזאת מכיוון שאני יודע שזה בטח לא יהיה נעים לאף אחד אם פתאום היא תחליט לזנק ותרסק ארבע צלעות מהוויפלאש אבל כאשר לא אכפת מהחייה אז מן הסתם היא תיפגע. אתה צריך להבין שזה פשוט לא רעיון טוב לצאת אם איגאונה על הכתף (והנה אני השלישי שאומר לך). אוקיי יש לי רעיון בשבילך תחתוך לה את הרגליים היא לא תקפוץ לשום מקום ותוכל להציג אותה כנחש מופלא.

1צחי

New member
חברה

פחות צניות בכתיבה.רב הדברים הנכתבים כאן הם נכונים למדי,רק הארה או הערה אחת קטנה,איגואנה בת 8 זריזה מאוד (להוציא מקרים יוצאי דופן)ואף הניתורים שלה עצומים.אם לא היה חבל לי על האיגואנה שלי הייתי מזמין אותכם לתצוגת תחליט. אגב כשהיא לחוצה ולא יכולה לברוח=ביסים=ב"ח-תאמינו מנסיון לא נעים!!!

yooa

New member
צחי תודה ולגבי שאר התגובות

מזה זמן אני עוקב אחר הפורום טרם שהחלטתי לפנות בשאלה. התגובה של יונתן(מנהל הפורום) לא הפליאה אותי כיוון שאופי התגובה די אופייני כשלא מסכימים עם דעתו והדבר חוזר על עצמו לא פעם. הייתי יכול לצרף פה שלושה מאמרים מאחת הווטרינריות היותר נחשבות בארה"ב בנוגע ל- 1. השימוש בריתמה 2. האם ניתן ורצוי להרגיל איגואנה ליציאה החוצה (וכאן בהערת אגב אומר כי לעניות דעתי) חלק ממערכת היחסים הנבנית בין המגדל לבעה"ח הוא שילוב בעה"ח בחיים של המגדל ובכלל זה לצאת עם בעה"ח החוצה, אין לכך כל קשר עם show off) 3. לאיזה רמה של תבונה ואילוף איגואנה יכולה להגיע בידיים הנכונות. אבל- כיוון שעושה לי רושם שחלק מהכותבים כאן לא מעוניינים להתמודד עם מה שלא מתיישר בקו אחד עם האמונות/נסיון שלהם אוותר על צירופי הקבצים. לך צחי- שוב תודה על השיתוף מנסיונך.

yooa

New member
ממה שקראתי -

מאנשים עם נסיון אני מקווה להגיע למערכת יחסים אחרת עם בעה"ח אותו אני מגדל. בכל אופן אם צורת היציאה הזו מתאימה לך ומתאימה לאיגואנה אותה אתה מגדל שיהי לשניכם רק טוב. שנית - למיטב הנסיון של מגדלי איגואנות ברחבי העולם ובהם ווטרינרים של זוחלים ריתמה לא יעילה לרוב האיגואנות (מהיכן ד"א הבאת את הקביעה הפסקנית הזה ?) שלישית- מצאתי ריתמה בגודל המתאים. רביעית -תודה על שיתופי בנסיונך האישי , אני מעדיף לבחור בדרך אחרת שמתאימה יותר לי ולציפיות שלי מגידול בע"ח.

s h e r m a n

New member
אני לא יודע לאן אתה חושב

שהמערכת יחסים הזו תגיע אני חוזר ואמר לך שלטאות באופן כללי ואיגאונת נכללות בהגדרה זו הן חיות בר ולעולם לא תהייה מערכת יחסים כמו שהית מצפה תהייה אם כלב ואין שום קשר ל"אמון" ו"אילוף" אבל אם זו הדרך שאתה בוחר שיהיה לך בהצלחה. בכל אופן גם צחי, אם אני לא טועה, לא תומך יותר מידי ברעיון של להוציא איגאונה החוצה על הכתף וללא ריתמה.... אני אשמח לנהל איתך דיון לגביי העניין הזה אם אתה בוחר ואשמח לראות את המאמרים עליהם אתה מדבר אך אין טעם להתכחש שריתמה היא אכן יעילה ויש לזכור שהדבר היחיד שיש לנו זה הניסיון שלנו וברוב הפעמים אנחנו נתווכח ולא נאמץ מייד השקפה של מישהו אחר. אגב אני לא מסכים איתך לגביי שיתוף בעל החיים בסדר היום של המטפל אני מאמין שלבעל החיים יש סדר יום וצרכים שומנים משל המטפל שלו. ולגביי ההשתחצנות סלח לי אם אני טועה א זה עדיין מה שאני מבין מדברייך...

למעלה