לצחוק או לבכות

חבצלת 1

New member
לצחוק או לבכות

אתמול חזר אפרוח מביה"ס (כתה א´ קטנה בבי"ס רגיל) עם מכתב מאחת המורות המקצועיות (אתמול יןם חופשי למחנכת) " אפרוח התחצף בשעור ואמר לי 3 (?) פעמים " לא רוצה "". מה דעתכם- אני מערבת את המחכנת אם יש עצות אשמח לשמוע נ.ב. מעולם לא היו לאפרוח בעיות התנהגות

חני ב

New member
לצחוק!!!!!!!

אז מה קרה? נא להכנס לפרופורציה. אולי היא בקשה ממנו משהו לא הגיוני? בררת מה בדיוק קרה? לא להתרגש מזה יותר מדי. בשביל זה מכתב הביתה?? מוזר מאד. ורק שתדעי, שתמיד ביום חופשי של המחנכת, הכתה מועדת לפורענות. קרו לי כבר מקרים שביום החופשי שלי, היו ילדים שלא רצו לבוא לבי"ס.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אם זה בעיות התנהגות, אז אני לא יודעת איך לקרוא לבעיות שאני מתמודדת איתן... במיוחד כשאת מתארת שהסצנה הזאת מאד חריגה וחד פעמית, כדאי לברר מה היה בשיעור או במורה שהרגיז אותו. בהצלחה לאפרוחך הקטן!!

michal shahar

New member
לשלוח את המורה למחנה הסתגלות../images/Emo67.gif

אחרי יום אחד (נראה לי שגם שעה תספיק) במחנה הסתגלות שנארגן לה עם 40 ילדים ADHD, האפרוח שלך יראה כמלאך (או שהיא פשוט תעזוב את מקצוע ההוראה). אם בכל פעם שהיקרה היתה אומרת לא רוצה היו שולחים אלי מכתב הביתה הייתי פותחת מפעל למחזור נייר. אפשרות נוספת לצרף את המורה ליום מפגש שמארגנים פה ולעולם יותר היא לא תשלח אליך מכתבים (אולי רק מכתבי הוקרה). חג סוכות שמח, מיכל

דליה.ד

New member
מצד שני, לא הייתי לוקחת את המורה

ברצינות תהומית. יכול להיות שהיה לה יום קשה והיא נסחפה קצת עם העניין. אולי רצתה לשתף אתכם בקשיים שלה עם התנהגות הילד ועשתה זאת באופן לא כל כך מוצלח. אני, הייתי מתקשרת אליה לברר את העניין ןלסכם איתה על מהלכים שהיא עושה עם הילד לפני שהיא פונה אליכם.

זהבה נ

New member
צריך לשוחח עם אפרוח ולהסביר לו

שלא מתחצפים לאנשים מבוגרים, זה ברמה הרצינית הכללית, לבדוק איתו למה הוא לא רוצה ש... אבל בתוכי אני ממש צ ו ח ק ת.... ברוב המקרים ביום שמחנכת הכיתה לא נמצאת יש יותר קושי לעמוד בשיגרה אצל ילדים עם הפעת קשב, לכן צריך להערך לכך בבית הספר ולחשוב ביחד באמת מה עושים בימים הללו שהם לפחות פעם בשבוע. אבל ממש לא לבכות
חג שמח,

לצחוק כל עוד אפשר

שלוךם לך אני גם עוסקת בחינוך מיוחד וגם אמא לילד היפר דרך אגב בגיל ההתבגרות.כעת זה מצחיק כי זוהי תחילת הדרך כיתה א (לעיתיךם מאוד מרגיז את המורה) תארי לך שהאפרוח אומר לך 3 פעמים לא, את לא מתרגזת?בעתיד זה כבר ירגיז גם אותך לכן התייחסי לדברי המורה אך לא יותר מדי ברצינות.

כל זמן שהתלמיד אינו לקוח של המערכת

אין מה לעשות. אם אתם מסתדרים עם צוות המורים שהוא פוגש ברוב השעות, כדאי שתצחקו קצת, תבכו קצת ותנסו לשפר את המצב בטיפול נקודתי. שינוי יסודי, לא תשיגו במחיר כדאי.

למעלה