לצומת לבכם...

קיבלנו דיווח מההנהלה על פרטי המקרה

אם זה מעניין מישהו אתם יכולים לפנות אליי אישית במסרים, אני מעדיפה לא להכניס את הנושא הזה לפורום. בהודעה של הנהלת תפוז נמסר כי הם עובדים בשיתוף פעולה עם המשטרה בנושא וכי אין ביכולתם לספק פרטים עקב חסיון החקירה בנושא. כמו כן הנהלת תפוז אנשים הודיעה כי מהיום יינקטו צעדים להגבאת האבטחה בפורומים ובממשק הניהול וכמו כן הוחרמו הנהלים בקבלת מנהלי פורומים חדשים על מנת לוודא את זהותם ולמנוע הישנות מקרים כאלה בעתיד. היות ולא ראיתי שזה נגע לפורום שלנו עד היום לא מצאתי לנכון להתערב, אבל שוב אם מישהו מעוניין בפרטים אנא דרך המסרים. תודה

../images/Emo4.gifמצטער

לא בכוונה. אם אפשר לשאול(אם לא,רשותך למחוק) : "וכמו כן הוחרמו הנהלים בקבלת מנהלי פורומים חדשים על מנת לוודא את זהותם ולמנוע הישנות מקרים כאלה בעתיד." מה כבר ניתן לעשות???

קיבלתי תשובה...

"המנהלת התקבלה לניהול הקהילות על סמך המלצה של שני מנהלי פורום אחרים שאמרו שהם מכירים את זהותו של הבחור וזה בסדר, בשל כך לא נעשתה איתו שיחה"

אמור להיות הוחמרו ולא הוחרמו

אין לי אותיות על המקלדת אז זה קשה. בכל אופן הכוונה לפגישות אישיות וראיונות במשרדי תפוז, לבדיקת תעודת זהות ועוד כל מיני אמצעי הגנה. רק שתדעו שלתפוז חשובים מאוד האנשים שלה והמקרה מטופל בשיא החומרה ולא מנסים להחביא אותו, פשוט אני חושבת שמפאת צנעת הפרט כדאי לנסות ולהמנע מרכילות ולתת לאנשים המתאימים להמשיך ולטפל בעניין. כשיהיה עוד מידע אני אשמח לשתף אתכם.

הממ... עדי..

זה הולך ביחד עם הקריאה שלהם באחת ההודעות פה למנהלי פורומים של ישראלים בחו"ל ?? כלומר - אם מישהו מהמשתתפים פה רוצה לנהל אחד הפורומים שהם מחפשים עבורו מנהל, הוא יצטרך לטוס לארץ ??

למנהלים מחו"ל יש פרוצדורה קצת שונה

זה לא שאין דרכים, אני מניחה שמלבד המלצות. תמונות, וידאו וכו´ מנהלים מחו"ל יצטרכו לקיים ראיון טלפוני ולספק עוד פרטים מזהים, למשל צילום של דרכון או כתובת ההורים או משהו, אבל זה סתם השערות שלי אני לא יודעת את הפרוצדורה המדוייקת. אני סומכת על הנהלת תפוז שיעשו את זה כמו שצריך, אבל לא לשמוח יותר מדי מהר, הם לא יממנו לאף אחד טיסה לישראל :)

עדי, לפי מה שהבנתי

אז מי שבחו"ל אבל רוצה לנהל פורום בתפוז צריך לשלוח דגימת DNA (למשל שערה) למנהלות של תפוז. הבנתי שאפשרות אחרת זה להביא תצהיר (affidavit) מהשגרירות או הקונסוליה הקרובה למקום המגורים. זה נכון? נא לאשר או להכחיש.

../images/Emo23.gifעדי.. עם יד על ...

תעשי טובה תבדקי אם את זה את ולא את זה הוא.. ככה לפני שאני נקשרת רגשית לבטן.
. את בטוחה?

רגע רגע רגע

את רוצה להגיד לי שכשהרופא הנחמד אמר שיש בולבול הוא התכוון בעצם אליי????? ואת כל השאר אני חולמת??? וואו, מה עושים עכשיו עם כל ציוד התינוקות?? ומה אמא תגיד?

אוקי.. נושמת לרווחה

נרגעתי תפקידי כדודה מוגן.! או שמה עלי לפנות לפורום ישראלים בקנדה? בעצם אני גם שם. מולטי דודה כזו...

Guy K

New member
ולי יש שאלה -

שלא מתייחסת ישירות למקרה הספציפי הזה אמנם - אבל באותו ההקשר: אנחנו לא באינטרנט? ז"א, זה לא צריך להיות לא רלבנטי בכלל מי הבנאדם באמת, אלא איך הוא מציג את עצמו? נראה לי שזכותו. או זכותה. לדוגמא - אם יסתבר שמירב היא לא מירב, אלא אחד, מוישה´לה - אז מה זה אומר, שמה שהיא אומרת לא נכון? בסה"כ אני חושב שהיתרון הכי גדול של הרשת היא האנונימיות. היכולת של כל אחד מאיתנו לפתוח לעצמו שם משתמש ודמות פיקטיבית אמיתית - או לא. במקרה הספציפי מהכתבה היו מעורבים עוד כמה וכמה גורמים שהפכו אותו אמנם למשהו פלילי, נכון, אבל בתיאוריה לי בכלל לא משנה איך כל אחד מחליט להציג את עצמו, כל עוד למה שהוא / היא אומרים יש ביסוס.

עקרונית זה נכון כשמדובר בגולשים

לכל אחד הזכות להציכ את עצמו איך שבא לו, אבל על פי תפוז ואני בהחלט מסכימה, מנהלי פורומים מייצגים את הפורטל ועליהם חלות אמות מידה קצת אחרות. מותר להם לשמור על אנונימיות אבל ודאי לא לשקר ולהתחזות בפני הנהלת תפוז... ובין השאר במקרה הזה היו נושאים כמו סחיטת כספים והונאה של אנשים בפורום שגרמו להרבה נפגעים ולפגיעה תדמיתית בפורטל תפוז. ואני בהחלט מסכימה שמנהלי פורומים צריכים לעמוד באמות מידה מסויימות כי במידה זו או אחרת הגולשים סומכים עליהם והם מייצגים פורטל שלם. זאת דעתי בכל אופן.

ליילה

New member
גיא, אני בשוק.....

איך ידעת??? חוץ מזה תגיד לי, אווטינג זה לא נגד החוק בפורומים??
נעים מאוד, מויש´לה החוואי...

פיטפוט

New member
מעניין לעניין באותו עניין

שלום לך! כהמשך לנושא הודעתך - אני מצרף בזה כתבה שקראתי באינטרנט, העוסקת במדוייק בנושא הזה שהעלת. מאחר והכתבה ארוכה, בנוסף ל´לינק´, אני אצרף קטעים ממנה. MUD = Multi-User Dungeon הם ראשי תיבות המיצגים עולם וירטואלי. זהו עולם של מציאות מדומה, רב משתתפים שבאפשרותם לתקשר סימולטנית ואשר מבוסס על תקשורת מילולית. עולם ה- MUD מאורגן סביב מטאפורות על העולם הפיזי, המציאותי... כאשר משתתף מבקש להיכנס ולקחת חלק בעולם שכזה עליו ליצור שחקן. הוא יבחר לו שם, מגדר ותאור קצר אודות מאפייני השחקן, תאור זה יכול להיות פיזי בלבד או גם מקנה תכונות אופי. למרות שהבחירה בשחקן מאפשרת למשתתף עצמו להישאר אנונימי, יש ונוצרים קשרים חברתיים אשר עוקפים את השחקן ויוצרים קשר ישיר על ידי החלפת E-MAIL ופרטים מזהים אחרים. (בקרב הקהילות הוירטואליות השונות יש שיאפשרו לדבר על עולם המציאות, חלקן יאסרו זאת) ... ... בעולם המציאותי איננו יכולים לשנות מאפיינים פיזיולוגיים בסיסיים של הופעתנו למעט שינויים קוסמטיים (ניתוחים, איפור) או אופנתיים.התנהגותנו נבחנת אל מול מאפיינים נתונים: גבר/אישה, עשיר/עני, שחור/לבן, צעיר/זקן ועוד, הנחות אלו הן חלק מתקשורת לא מילולית והן משפיעות על היכולת שלנו לתקשר עם הזולת ולמקם אותו ואת עצמנו במערך הסבוך של נורמות ויחסים חברתיים. לא כך בעולם הוירטואלי. אנונימיות, מרחק (distance) וגמישות המובנים בתוך המשחק מאפשרים למשתתפים לאמר כל מה שבדעתם. יוצא מכך שלשחקן ב- MUD אין כל מחויבות ל"זהות מתמידה", הוא אינו מחויב למגדר, להופעה או להתנהגות עקבית. האנונימיות ב- MUD מאפשרת לאנשים לאמר כל מה שבדעתם וכן להיות כל מה שבדעתם, דמות השחקן פתוחה לשינוי ולפרוש מחדש לפי בחירת המשתתף. כלומר, כיצד אנחנו נראים לעיני האחר תלוי אך ורק באינפורמציה שאנו בוחרים לתת. הגוף הופך לסימן העומד עבור דבר מה מציאותי ועם זאת מופשט מכל משמעות והתייחסות קבועה. משתתפי עולם ה- MUD הם סייבורג, מעוצבים מחדש מעבר לקיום הפיזי בחלל המציאותי. קריאה מהנה! פיט-פוט

Guy K

New member
תודה על הכתבה המעניינת!

הכתבה אמנם מתייחסת למערכת MUD (אם אני לא טועה) אבל ככל הידוע לי המסקנות הן אותן המסקנות גם לגבי מערכות אחרות כמו פורומים וצ´טים. הכתבה מתחברת לי למאמרים אחרים שקראתי בנושא, בכולם הופיע הניסוי הקלאסי הבא: נסו להיכנס לצ´ט בשם גברי מובהק, ולפנות לכמה גברים וכמה נשים. אח"כ נסו לעשות אותו הדבר בשם נשי. התוצאה הכמעט מוחלטת היא שבתור גבר, הרבה מהגברים לא יענו לך, וחלק מהנשים כן. בתור אישה, רב הגברים ורב הנשים יענו לך.

judyr

New member
גיאאאאאאא

היית חייבת לגלות להם
בסוף יעלו עליך אהובתי שלי.... אני.. שאוהב ומתגעגע אליך המון המון שלוח לך נשיקות

למעלה