לצום או לא לצום?

tulu3

New member
לצום או לא לצום?

היי, רציתי לדעת האם צום ביום כיפור יכול לסכן או לעודד התקף אפילפסיה? תודה

r216

New member
אני הפסקתי לצום..,.

בשנתיים האחרונות מאז התרופות אני שותה כל איזה חצי שעה.... או מתי שאני מרגשיה צורך, ואוכלת משהו עם התרופות

ענת71

New member
אני לוקחת את הכדורים וממשיכה לצום.

אני לא לוקחת סיכון!!! שיהיה צום קל לכולם.

אני לא יודעת אם זה מעודד

כל אחד והטריגרים שלו... אבל אפשר לקחת תרופות ביוה"כ, רק צריך לשאול רב כמה שותים, ואם צריך לאכול עם זה אז כמה אוכלים...

gal126

New member
לצום או לא לצום?

אין קשר בין הצום לבין ההתקפים אלא אם ממש קשה לך לצום אני בכל מקרה נוטלת את הכדורים עם קצת מים אבל ממש קצת וממשיכה את הצום זאת אומרת אני נוטלת בלילה לפני השינה ובבוקר מוקדם ושוב לא לשכוח פיקוח נפש דוחה הכל תלוי בך וברצון שלך שיהיה בהצלחה

חובה לצום!!

כמובן כל אחד ישאל רב איך לצום, עד כמה שידוע לי צריך לשתות בערך כל רבע שעה איזה שיעור מסויים ולאכול נראה לי שאסור אבל אם כן אז צריך לאכול איזה חתיכת לחם בגודל של קופסת גפרורים כל כמה זמן, שכל אחד ישאל אולי את הרופא בדר``כ הם יודעים ואם לא אז תתקשרו לאיזה רב, חוץ מזה אם שותים כל הזמן לא נראה לי שיקרה לכם התקפים, קחו בחשבון זה יום כיפור זה לא צום רגיל, צום קל והרבה בריאות לכולם

tropical888

New member
רוני ליאון שלומות

בכלל לא חובה לצום! ואם אתה חושב שלצום ישנה לך את השנה החדשה, שירב לך. בעניין הכדורים - אין בכלל שאלה , קודם כל ניקח כולנו את הכדורים ואם צריך גם נאכל כדי שהם "יתגלשו" ויכנסו לגופנו כמו שצריך ואחרי שכולנו מרגישים שאנו מסוגלים לצום - בלי שום קשר לכדורים אז נצום. חישבו, כמה פעמים בשנה אתם אולכים מסודר ארוחות מלאות? או אולי אשאל אחרת - כמה פעמים בשנה אתם לא אוכלים מסודר , כל יום 3 אורות ביום????........ ושלכל הצמים שיהיה צום קל ונעים שנה טובה ומתוקה לכולנו

זה קצת ציני

מה זתומרת כל אחד היה שמח לא לצום אבל זה צום חשוב זה יום כיפור , אבל אם אתה חושב ככה אז אין לי מה להגיד לך

ruthty

New member
הי בוקר טוב לך

אני צמה כבר שנים צום לא גורם להתקף אלה חוסר שתית כדורים יש באפשרותך לשתות כדורים עם כוס מים ולהמשיך את הצום צום זה דבר בריא

מסודי17

New member
צום ודפלפט כרונו

אהלן , אני צריך לקחת דפלפט אחד בלילה , אני לא חייב לשתות עם זה מים? זה יהיה הכיפור הראשון שלי אחרי שהאפילפסיה התגלתה אצלי , אני מאוד רוצה לסיים את הצום בלי לשתות או לאכול .

טלטול232

New member
צום ותרופות

שלום לצמים כבר חז"לנו דנו בנושא של אנשים החייבים בתרופות ובשתיה ובאכילה ( בגלל בעיות בריאות ) והפיתרון שלהם הוא כזה שתיה - מלא לגמיו ( בערך כ 30 CC ) אכילה בגודל תמר ( אני מעריך כחצי פרוסת לחם ) . אסור ( וזה הוראה דתית) לסכן את עצמך ואפילו ספק של סיכון . תשאל רב או אדם המוסמך לכך , אבל אסור לא לקחת תרופות ואתה חייב לאכול משהוא קטן לפני התרופה ויש אישורים דתיים לכך אבא של טלטול

אותו דבר כמוני.

אין לי מושג מה צריך לעשות. חשבתי לא לקחת את הכדור או משהו.

מסודי17

New member
אני פשוט לוקח את הכדור לפני הצום

אחרי הארוחה מפסקת , מקסימום זה יגרום לעייפות אז עוד יותר טוב :]

נממ כן, חשבתי על זה..

כאילו יש באמת הבדל בין אחה"צ לבין הלילה

למעלה