תשובות
כתבת: "אתם צריכים להחליט נגד מה אתם, נגד היהדות או נגד הכפייה הדתית" זה כמו לומר: אתם צריכים להחליט מה אתם, נגד שריפות או נגד אש. בלי אש - אין שריפות. בלי הדת היהודית - אין כפייה דתית. זה בדיוק מה שאני אומר - בגלל שיש אנשים שמדליקים אש ושורפים יערות תנסה למנוע מכל האנשים להדליק אש? תכבה את השריפות או את הכיריים של האנשים בבית? כתבת: "מה המטרה של האתר שלכם? להילחם בכפייה הדתית, או להחזיר אנשים בשאלה?" גם וגם. אין סתירה. אם לא הייתה כפייה דתית, אבל הדת עדיין הייתה קיימת, ויחד איתה גם אנשים שמאמינים בה, היית נלחם בהם? משנה לך העובדה שהם מאמינים ביהדות כשהם לא כופים עליך דבר? כתבת: "תאמינו או לא, יש דתיים, גם חרדים, שנגד הכפייה הדתית" יש כאן סתירה: אם הם חושבים שהדת היא דבר נפלא, למה הם לא רוצים לכפות אותה על אנשים אחרים? אני חילוני, ואני מעוניין שכל המדינה תהיה חילונית אין כאן סתירה. כמו שאני חילוני, ואני חושב שזאת דרך החיים הנכונה, אני לא רוצה לכפות אותה על אף אחד. גם אני רוצה מדינה חילונית, אבל לא הייתי מכריח אף אחד, וזה ההבדל. כתבת: "אני נגד הכפייה הדתית, אני נגד מחזירים בתשובה שפועלים במירמה" גם רבנים חייכנים ומנומסים פועלים במירמה, למרות שייתכן והם באמת מאמינים שהם עושים טובה לאנושות. זאת הבעיה בדת: זו תפיסה שגויה של המציאות, ולכן כל אדם דתי מאמין שהוא צודק למרות שהוא טועה לחלוטין. זו לא אידיאולוגיה או סתם דעה - מדובר בתפיסה שיקרית של המציאות. זה בדיוק מה שאותם רבנים יגידו עליכם, המחזירים בשאלה. לכן מה שאתה אומר לא משנה כלום. אם הם מחזירים בתשובה בדרך ישרה, הם לא שונים ממכם, פרט לעובדה שאתם מסיטים לכיוון השני. כתבת: "למרות שאני אדם חילוני, אין לי דבר נגד אמונה של אנשים" מותר לי להאמין בתורת הגזע? מותר לי למכור לכל דורש את הספר ´מיין קאמפף´? כמובן שלא. יש קשר ישיר בין אמונה ובין פעולה. כאשר הפעולה מסוכנת, גם האמונה מסוכנת. גם הגזענות בדת שעוברת בחינוך הדתי היא סוג של כפייה ולכן אין לי שום דבר נגד חומר בנושא הזה ולדעתי הוא מתאים לאתר. כתבת: "ואם הם מאמינים באלוהים? סבבה, שיאמינו" אין אלוהים. זה בלוף היסטורי. אני לא אמרתי שלא, אבל הם לא חושבים כך. אם אתה רוצה שהם יקבלו את העובדה שאתה רוצה לחיות חיים מלאים כאדם שלא מאמין, אתה צריך לקבל את העובדה שהם כן מאמינים. כתבת: "להילחם בכפייה הדתית זה לא אומר להילחם בדת" חד משמעית - כן. תפרט בבקשה. כתבת: "ולדעתי לאתר שלכם היו יכולים להיות הרבה יותר חברים אם הייתם מתמקדים בזה" אי אפשר להתנגד לאנטישמיות ובאותו זמן להיות חביב כלפי אנטישמים. באותה מידה, אי אפשר להתנגד לכפייה דתית ולחבב דתיים באותו זמן. מה שאתה אומר פה זה שכל הדתיים בעד כפייה דתית, וזה לא נכון.