אל ייאוש
הייתי בתסריט דומה. חבריי היו בתסריטים דומים. הצבא לא יכול להגיד הן לכל בקשה, חיובית ככל שתהיה, ולעמוד בדרישות כל החיילים. לפחות לא עם האופן שבו המערכת פועלת כך שאין כל יחס לחייל כאינדיווידואל, כבעל אישיות ייחודית עם יכולות ושאיפות ייחודיות. הם פשוט ישבצו אותך לפי נתונים כללים שלא אומרים דבר וחצי דבר עלייך ובהתאם למקום פנוי.
העצה שלי, עזוב אותך לחפש תשובה בכוכבים לסוגיה הזו. תגדיר לעצמך מטרה שאתה לא יוצא מהצבא ואתה לא נשאר איפה שאתה עכשיו. Period. עם קצת עקשנות, פנייה לגורמים הנכונים, וכמובן לא יזיק קצת מזל... תמצא את עצמך בסופו של דבר במקום שיתאים לך יותר, עוד וחייל אחר שיתאים יותר למקום שבו אתה נמצא כעת יחליף אותך. האם זה בהכרח יסתדר? אין לדעת. לכולנו השיעורים שלנו, וכעת זהו השיעור שלך. איך תתמודד?
בשנה הראשונה לשירות עברתי גיהנום, בלשון המעטה. הייתי כה קרוב ליציאה מהצבא שמילה אחת הפרידה ממני מהשלת המדים. בכל התהליך שעברתי כבר הגעתי לנקודה שבה רצו להוציא אותי. ראו בי "לא כשיר". אך סירבתי, כי ידעתי שיש לי מה לתרום מעצמי, לא רציתי את הכתם הזה, וזה בולשיט שהמערכת לא יודעת לתעל את זה ועל כך אני צריך לשלם. בתום שנה בדיוק לגיוס מצאתי את עצמי בתפקיד מדהים. ברצינות, בדיוק שנה מיום הגיוס חתמתי ביחידה החדשה. סימבולי משהו. מחייל שטרטרו אותו שנה שלמה, ואף רצו להוציא אותו מהצבא, בסופו של דבר מצאתי את עצמי מקבל תעודות הצטיינות על ימין ועל שמאל, סא"לים ואל"מים רודפים אחריי בשביל לקבל ממני שירות, העברתי הרצאות, נהייתי למפקד, שדרגתי מערכות ותהליכי עבודה, ואפילו אם יצא לך לראות את הסיכה של חטיבת יבשה או את הלוגו של מחלקת משאבים במז"י, תדע שסחבק עיצב אותן. סיכה שעכשיו יושבת על מדים של חטיבה שלמה, אותו חייל שכמעט יצא מהצבא עיצב. הם הרסו את העיצוב, אך בכל זאת.
אם תרצה בכל זאת, תנסה אולי לקבל פה ייעוץ על שינויים עתידיים באמצעות מפת הלידה, אך לא בכיוון של יציאה מהצבא. אולי אינידקטורים על שינוי תפקיד.
בהצלחה!