לצאת מהצבא.

jes899

New member
לצאת מהצבא.

בסד

שלום,
שוקל לצאת מהצבא. אני נמצא במקום שלא מאפשר לי להתקדם ולא לצאת לקצונה ולא לקורסים. הפרופיל שלי נמוך (45). התפקיד שלי כרגע לא מספק.
אני נע ונד בין הרצון לצאת מהמסגרת ולהתחיל ללמוד מקצוע, לבין להישאר ולהלחם על להחליף בסיס או משהו ולרכוש מקצוע כלשהו בחיל אחר אם יתאפשר, גם בגלל שאני רוצה שיהיה לי צבא. קצת מפחד מהסטיגמות שאומרים על אנשים שלא שירתו.

לימודים עכשיו? או צבא?

grimmjow

New member
אל ייאוש

הייתי בתסריט דומה. חבריי היו בתסריטים דומים. הצבא לא יכול להגיד הן לכל בקשה, חיובית ככל שתהיה, ולעמוד בדרישות כל החיילים. לפחות לא עם האופן שבו המערכת פועלת כך שאין כל יחס לחייל כאינדיווידואל, כבעל אישיות ייחודית עם יכולות ושאיפות ייחודיות. הם פשוט ישבצו אותך לפי נתונים כללים שלא אומרים דבר וחצי דבר עלייך ובהתאם למקום פנוי.

העצה שלי, עזוב אותך לחפש תשובה בכוכבים לסוגיה הזו. תגדיר לעצמך מטרה שאתה לא יוצא מהצבא ואתה לא נשאר איפה שאתה עכשיו. Period. עם קצת עקשנות, פנייה לגורמים הנכונים, וכמובן לא יזיק קצת מזל... תמצא את עצמך בסופו של דבר במקום שיתאים לך יותר, עוד וחייל אחר שיתאים יותר למקום שבו אתה נמצא כעת יחליף אותך. האם זה בהכרח יסתדר? אין לדעת. לכולנו השיעורים שלנו, וכעת זהו השיעור שלך. איך תתמודד?

בשנה הראשונה לשירות עברתי גיהנום, בלשון המעטה. הייתי כה קרוב ליציאה מהצבא שמילה אחת הפרידה ממני מהשלת המדים. בכל התהליך שעברתי כבר הגעתי לנקודה שבה רצו להוציא אותי. ראו בי "לא כשיר". אך סירבתי, כי ידעתי שיש לי מה לתרום מעצמי, לא רציתי את הכתם הזה, וזה בולשיט שהמערכת לא יודעת לתעל את זה ועל כך אני צריך לשלם. בתום שנה בדיוק לגיוס מצאתי את עצמי בתפקיד מדהים. ברצינות, בדיוק שנה מיום הגיוס חתמתי ביחידה החדשה. סימבולי משהו. מחייל שטרטרו אותו שנה שלמה, ואף רצו להוציא אותו מהצבא, בסופו של דבר מצאתי את עצמי מקבל תעודות הצטיינות על ימין ועל שמאל, סא"לים ואל"מים רודפים אחריי בשביל לקבל ממני שירות, העברתי הרצאות, נהייתי למפקד, שדרגתי מערכות ותהליכי עבודה, ואפילו אם יצא לך לראות את הסיכה של חטיבת יבשה או את הלוגו של מחלקת משאבים במז"י, תדע שסחבק עיצב אותן. סיכה שעכשיו יושבת על מדים של חטיבה שלמה, אותו חייל שכמעט יצא מהצבא עיצב. הם הרסו את העיצוב, אך בכל זאת.

אם תרצה בכל זאת, תנסה אולי לקבל פה ייעוץ על שינויים עתידיים באמצעות מפת הלידה, אך לא בכיוון של יציאה מהצבא. אולי אינידקטורים על שינוי תפקיד.

בהצלחה!

מסכים לגמרי. לא חייבים לצאת מהצבא לשם כך - תנסה לאלתר בתוך המערכת למרות הכל, אבל אם אין ברירה.. לי היה אישית מקרה דומה, אבל במקרה שלי אני החלטתי לצאת מהצבא ולא לבזבז את הזמן על מלחמות עם מפקד בסיס ושליש, אבל כמובן כל מקרה לגופו.

Y. Welis

New member
חשוב לדעת שאפשר לצאת אם רוצים, והיום זה קל

מתמיד.

אני לא חושב שיש מקום לאלץ חייל להישאר. זה לא מישטר כפייתי. אם הוא רוצה ומתקשה - שיתאמץ. אם הוא לא רוצה - שיצא.

אוי איזה סיפור מדהים!! אני חושבת שאם יש לך תאריכים מדוייקים כדאי לראות מה השתנה במפות משנה לשנה ואולי תוכל ללמוד מכך. אם היית יודע שזה זמני, אז אולי לא היית מתבאס בהתחלה.

בהיותי מורה היתה תלמידה מאד שאפתנית , עם כשרונות מאוד בינוניים. היא הצליחה בבגרות כי עבדה קשה מאוד ושננה את החומר בטרוף ללא הרבה הבנה. גם היתה חולה ברוב כיתה יב. בצבא למרות בעיות בריאות היא הגיעה להשגים בלתי רגילים. היכולות שלה נפתחו, היא גילתה יוזמה וכושר ארגון מדהימים , בצרוף אמביציה חזקה. מה שאתה מתאר על עצמך, עברה הבחורה הזו. וזה שהיא סבלה מכאבים קשים מדי פעם בגלל בעיות מעיים בלתי פתורות. הצבא פתח את אופקיה וככל שהיא הצליחה יותר היא גלתה את כשרונותיה החבויים שהחלו לפרוח ואפילו אני כמורה שלה, לא שערתי אותם כשהיא היתה תלמידה.

grimmjow

New member

אם הייתי יודע שזה זמני ייתכן כי לא הייתי מצליח לגייס את האנרגיות הנדרשות לביצוע התהליך.

מתלמד8

New member
899 -אני לא איש דתי,אבל יש פסוק במקורות -

היוצא בהצהרה "ותשועת ה'-כהרף עין",לא יודע אם זה ה'-אבל השינויים מגיעים "משום מקום",גם אני התחלתי את הצבא בייאוש גדול,בקשתי להגיע לחייל מסויים בגלל לימודיי בתיכון מקצועי,לא עזר,בקשתי להיות מורה בגלל לימודי בסמינר,קצין המיון לעג לי ושלח אותי ליחידה קרבית בטענה שזו העדיפות של הצבא,כשנפלתי מהיחידה הקרבית-שלחו אותי לפלוגת המפקדה של אותו הבסיס,המתנתי בסבלנות ובנשיכת שפתיים ובקשתי תפקיד מאתגר יותר,,,,וזה בא ,פתאום הדיעו ליחידה שלי שאסור לי לשרת באותה יחידה רחוקה.

מצאתי את עצמי בתפקיד נחשק בבסיס בתוך העיר בה גרתי.

שורה תחתונה-כאחד שטופל גרוע מבחינת טיפול בפרט,הגעתי לתפקידי כ"א בצבא ואני חושב שטיפלתי באנשים מעט טוב יותר מאייך שטיפלו בי.

למרות הכל-שירות חובה מלא בצהל(עם כל הקשיים)-עדיין זה ערך.

למעלה