לצאת מהבית?

לצאת מהבית?

בין כל השאלות הקשות שכולנו שואלים את עצמו בימים אלו (ארל גריי או לימונית לואיזה) אחת השאלות הקשות יותר לדעתי היא בנושא מגורים. הרי יש את אלו שמחכים לשניה שיצאו מהבית בעוד אלו שלא יעזבו גם עוד עשרים שנה ומה איתכם? לעזוב את הבית? להשאר? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם? מה האידיאל? מה השיקולים שלכם?

Lady McBeth

New member
../images/Emo41.gifאני ראשונה!!!../images/Emo41.gif

טוב, אני גרה בחולון ולומדת באוניברסיטת ת"א, כך שקצת חבל לי לזרוק 800 דולר בחודש על חור של חצי חדר בת"א רק כדי להגיד "תראו! אני בוגרת ועצמאית וגרה לבד!". כמובן שיש למגורים מחוץ לבית יתרונות, אבל במקרה שלי ספציפית אני חושבת שעדיף ככה. אני חושבת שגם אחד השיקולים שגרם לי לעבור ישר עם תחילת הלימודים הייתה העובדה שהתחלתי ללמוד מייד עם השחרור מהצבא (טעות בפני עצמה, לדעתי), והעובדה שבמהלך השירות שלי סגרתי 21 (במקרה הטוב) כמו מים. אז כאן המגורים בבית היו גם איזשהו רצון "להשלים חסכים" מהצבא, כנראה. בשורה התחתונה, אם לא ממשששששש חייבים לעבור דירה (במיוחד כשהמעבר יתבצע לעיר קרובה שהמחירים בה בשמיים) אז באמת חבל על הכסף, על אחת כמה וכמה בשנים הראשונות של הלימודים, כשקשה מאוד לשלב עבודה בין השניים. גילוי נאות: אני מתכננת לעבור דירה, כנראה בשנת הלימודים הבאה, בתקווה שאני אצליח לשלב לימודים ועבודה (שמועות עקשניות בפקולטה טוענות ששנה ג' זו כבר שנה די זנותית מבחינת היקף החומר
).

moriai

New member
לצאת לצאת...

אישית,אני מתכננת לעזוב את הבית בשנה הבאה. התכנון הוא להתחיל לימודים-סבירות גבוהה שלא בעיר שלי ככה שאופציה אחרת מלבד מעונות/השכרת דירה אין. אם אני אתקבל לאוניברסיטה בעיר שלי זה כבר די סיפור אחר...יש את הקטע של לחסוך כסף כמובן אבל הרצון לגור לבד חזק יותר,אז אני די בטוחה ששנה הבאה אני כבר לא אגור פה ובתקווה אתחיל לימודים.

otk

New member
ביתו של אדם הוא מבצרו.

כמובן שהאידיאל הוא לעבור לגור לבד עם עדיפות לדירה הנמצאת מעבר לים. בינתיים, במקביל לניסיונות ללמוד להכין אוכל שלא עבר חימום ע"י קרינה אלקטרומגנטית , אני מנסה לחסוך כסף עבור דירה סבירה בת"א. הבעיה היא, שאני מתכנן ללמוד בשנה הקרובה/שתבוא אחריה (מפחיד ללמוד בארץ עם כל השביתות והבלגאנים. ממש רולטה), ובעקבות כך אני מניח שיהיה לי קצת קשה לתחזק דירה נורמלית בחצי משרה. אולי אעדיף בסופו של דבר לגור עם שותפים, בתקווה שהדירה שלנו לא תיראה כמו דירה בקומדיית מצבים אמריקאית. נכון שלאור כל מה שנאמר לעיל, מפתה לבחור במפלט הנוח, קרי להישאר עם ההורים, אבל אני רואה באופציות האחרות לא רק סוג של הזדמנות לפרטיות, אלא גם סוג של אתגר שיהיה מעניין להתמודד איתו.

פגית

New member
תלוי איפה אלמד

באם בבןגוריון, אז אשאר בבית, כי המרחק הוא 10 ד' נסיעה.. באם במקום אחר אז אהיה חייבת לעזוב ולשכור דירה\מעונות..

Amazing18

New member
או סקר מענין

האמת היא, שזו שאיפה של כל תלמיד שנה ראשונה/משוחרר.. אבל שאיפה דיי רדומה כי הכל בגדר חלום מאד קשה להתקיים בכבוד כשאתה גם לומד, ולא עובד ואמור לכלכל את עצמך, אם כך המגורים תמיד יורדים מהפרק (אלא אם כן חסכת יפה לפני התחלת הלימודים). לא רע לי בבית, יש את הפרטיות, יש את העזרה, מכבסים, מנקים, מבשלים אין שום דבר רע ב"למשוך" את הפרטיות הזו לעצמך לעוד כמה שנים. אגב, תופעה זו נקראת "התבגרות מאוחרת" בפסיכולוגיה המודרנית, והייתי רוצה להמליץ לכם לקרוא עליה קצת, היא מסבירה למה קשה לנור של היום לעזוב את הבית.

אריאן87

New member
זה בכלל לא פרקטי כרגע

ברור שאני מעדיפה לעבור לגור לבד, אבל במצבי הכלכלי, כאשר ממש לא מזמן השתחררתי, זה לא ריאלי.. אני מקווה שאוכל לעבור לגור לבד\עם שותפה לקראת סוף האוניברסיטה..רק אז זה נראה לי ריאלי..

למעלה