לצאת מהבית

littlerunaway

New member
לצאת מהבית

אני ממש רוצה לעבור לגור לבד. אבל כולם (ואני מתכוונת כולם) אומרים לי שלא כדאי לי, אם אני רוצה לחסוך כסף ללימודים... מה שאני רוצה לעשות בשנים הקרובות: - לימודים: עוד כשנה וחצי. יש לי כבר 33,000 ש"ח בערך המיועדים לשכר לימוד - שכר דירה: אני בונה על 1700 ש"ח או משהו באיזור, וכמובן כל ההוצאות מסביב (רחובות-נס ציונה-יבנה). יש לציין שאני לא מעוניינת בשותפים מסיבות אישיות. - רכב: משהו בסביבות ה 30,000 ש"ח - טיול בחו"ל: לא מהטיולים הארוכים, שבוע- שבועיים, כנראה באוסטרליה לפני כמה ימים התחלתי עבודה עם שכר 5000 ומשהו נטו אז מה אתם אומרים? העיניין אפשרי?

לגבי אוסטרליה

לאוסטרליה לא טסים במשך 24 שעות כמעט לשבוע שבועיים.. גם די חבל בהתחשב בעלות הטיסה שהיא בערך 1300-1600$ לא??

littlerunaway

New member
תשובה

יכול להיות שאת/ה צודק/ת...העיניין הזה ממש לא סגור ולא חרוט באבן

iditush forever

New member
צודק אם כבר נוסעים לאוסטרליה

זה לפחות טיול של כמה חודשים, במיוחד שמחירי הכרטיסים לשם הם יקרים בצורה מטורפת וצריך לעשות מלא תחנות ביניים בשביל להגיע לשם וטסים לפחות יומיים. טיול לשבוע - שבועיים זה יותר ליעדים בתוך אירופה. אוחח אוסטרליה.. אני מתגעגעת

dify

New member
כמה שיקולים

1. האם תמשיכי לעבוד בשכר הזה גם כשתלמדי? איך תחיי בתקופת הלימודים? 2. קחי בחשבון באופן כללי שהוצאות על הבית (מים חשמל אוכל ארנונה ועד בית וכד') זה כ1500 שח לחודש, זה לא כולל אפילו בזבוזון אחד (בגדים, יציאות, מתנות, תרופות וטיפולי שיניים וכד' אני, שאני באמת מהחסכניות יוצא לי כל חודש כ500-600 שח הוצאות אקסטרא) 3. דיברת על רכב- יש לך את הכסף לרכב? לקחת בחשבון את מחיר האחזקה החודשית שלו? (דלק+ביטוח+טיפולים?) לגבי טיול, ארוך או לא ארוך, קחי בחשבון שכל טיול כולל גם מחיר של מלון ושל אוכל בחוץ ונסיעות. כל יום. חוץ מבזבוזים. בואי נגיד שאני טיילתי בארה"ב לפני 4 שנים, ישנתי במוטלים הכי זולים ויצא לי כ80 דולר במינימום ליום (אם את מטיילת לבד, מחיר הלינה מתחלק אם יש לך שותפים) אני משארת שאפשר למצוא יותר זול, אבל צריך לדעת איך...

sharonBir

New member
אולי כדאי שתבררי לגבי מלגות

לימודים: אפשר להוזיל שכר לימוד ע"י מלגות, ייתכן שיש לך זכאות. שכר דירה: 1,700 ש"ח מתוך 5,000 נשמע לי הרבה מאוד. עזבי את ההמלצות להוציא שליש, קשה מאוד לחסוך מ-3,500 שקל לחודש, במיוחד אם יש לך רכב ואני מניחה שגם טלפון נייד. רכב: חוץ מעלות הרכב יש דלק, ביטוחים, תיקונים, אגרה שנתית (טסט), החלפת שמנים, איזו גלגלים, שטיפה לרכב וכו' וכו' - הרשימה אינסופית. עבודה: רק לפני כמה ימים התחלת ואני מניחה שאת בתקופת ניסיון שבה גם את וגם מקום העבודה תראו אם מתאים לכם להישאר יחד. הייתי מציעה לא לקחת עכשיו התחייבויות כספיות עד שהמצב בעבודה לא יהיה יציב יותר. טיול: מכל הדברים שכתבת, זה נראה לי הדבר הכי חשוב. מניסיוני הלא מחייב, אחרי שמתחילים הלימודים קשה יותר לנסוע, יש מבחנים, מתחילים לתמרן עם העבודה - זה פשוט לא מסתדר. אני כבר לא מדברת על זה שאחרי שיש ילדים את לא נוסעת לשום מקום נקודה, עד שהם כבר גדולים מספיק כדי להבין שאמא נסעה לשבוע. את צעירה ועצמאית מאוד. חכי עוד קצת, תראי איך את מסתדרת בעבודה, איך תצליחי לשלב עבודה ולימודים כשזה יהיה אקטואלי, ורק אז (לדעתי) יהיה טעם להעלות את השאלה אם כדאי לעבור לגור לבד או לא.

למעלה