לפתוח את הלב

oversensitived

New member
לפתוח את הלב

אני מעצם היותי אני, מאוד מופנם ו"בונקר". אני מדבר ציניות שוטפת ונדיר שאני מעמיק עם אנשים. אני חש שזאת בעיה ושאלתי האם מישהו מכיר שיטה\תרגיל שאפשר ליישם אישית, ללא מטפל שעוזר בתרגול של חמלה ורכות? אשמח אפילו להמלצה לתרגילים שאתם עושים במהלך היום יום כשיש לכם למשל רבע שעה פנוייה.

טאוֹ

New member
שלום ../images/Emo141.gif

אם אני מבין נכון, אז מה שאתה מבקש, בעצם, זה חומר קריאה. כלומר, אתה מעוניין בתרגילים אבל מעדיף לקרוא עליהם (כאן, או בספר, באתר וכדומה) ולא במפגשים עם אדם או עם קבוצה. יש ספרים רבים שעשויים לעורר השראה ולעזור לפתוח את הלב, אבל אצל כל אחד זה עשוי להיות משהו אחר. לחלק מאתנו, ספרים שנכתבו על ידי מורים ברוח של מסורות שונות או זרמים שונים של בודהיזם (למשל, "דרך הלב"), יעשו את זה. עבור אחרים, ספרים של התפתחות אישית בנוסח "מי הזיז את הגבינה של הנזיר שמכר את הפרארי שלו" ידברו יותר. ספרים של מורים רוחניים, רבנים יהודיים, סיפורי מסע אישיים (ראה קישורים מצורפים; שני ספרים מופלאים שקראתי, באנגלית) - יש הרבה חומר קריאה טוב ומעורר עניין והשראה, כולל בלוגים מצוינים בעברית יש גם הרבה - כנראה הרבה יותר - דברים שטחיים למדי. באופן אישי אני אוהב מאד לקרוא, ויש כמה וכמה ספרים שהשפיעו מהותית עליי ועל חיי. עם זאת, מטפל, או אדם מנוסה יותר בתרגולים כאלה, יכול לסייע לך בהכוונה ובפידבק בעבודה שממילא תצטרך לעשות וליישם בעצמך, ולא בהכרח הייתי פוסל את זה על הסף. ייתכן גם שהיכרות עם אדם כזה יכולה להיות היא עצמה המקום להתחיל לתרגל עומק, חמלה, רכות והתמודדות עם הבונקר והציניות. אני לא אומר שטיפים או תרגילים כאלה או אחרים אינם טובים, אך ייתכן שבמנותק מקונטקסט רחב יותר של תרגול, הם לא יהיו בעלי משמעות מעשית רבה. אך בהחלט ייתכן גם שאני טועה ותרגול כזה בכל זאת יפתח את הצוהר בליבך. להקדיש רבע שעה מדי יום לתרגול של חמלה, זה הרבה מאד. אם אתה מסתדר עם אנגלית ובודהיזם, אולי תמצא עניין באחת ההרצאות באתר הזה; הן משלבות ראיית עולם וגם המלצות על תרגולים מעשיים כיצד לפתח חמלה. בכל מקרה, אשמח לשמוע באילו תרגולים בחרת ואיך הולך. לפתוח את הלב זה דבר מופלא, ופורים נשמע לי כמו הזדמנות משמחת דווקא להפסיק להתחפש ולהשתחרר משריונות ומסכות... בהצלחה!

dudusapir

New member
עצתי לך

שינוי גישה, חייך לעולם והעולם יחייך אליך! תתחיל להגיד כן לכל דבר! סמוך על אנשים שנראים אמינים ונחמדים. אל תפחד להביע רגשות.

ינוקא1

New member
אתה מכיר את הקוסם מארץ עוץ ?

יה שם אחד - איש הפח. הוא הלך ביחד עם דורותי אל הקוסם כדי שיתן לו לב. אבל התברר כי במהלך המסע הוא כבר התנהג כמו אדם עם לב. עצם הבקשה שלך היא כבר הצעד הכי משמעותי בדרך להגשמה של המטרה הזו. (אני גם ממליץ על קריאה של מעשיה של רבי נחמן מברסלב. "מעשה בחכם ותם" - מעשה ט' בספר "סיפורי מעשיות"). כדי להגשים זאת , יש צורך לראות את הטוב - בך ובאחרים.

אני ממליץ מאוד מאוד על תרגול צ'י קונג....

תרגילי הצ'י קונג פותחים את מכלולי הגוף ...רוחנית, אנרגטית, ופיזית. קיימים אף תרגולים שמטרתם "פתיחת הלב". הצ'י קונג יעזור לך גם לחבר את הגוף עם הרוח ויתרום לחיים בריאים יותר. כדאי לחפש מקום שמלמדים בו צ'י קונג, ללמוד ממורה שאתה מתחבר אליו ולתרגול אותו הוא מלמד. לא מומלץ ללמוד לבד מספרים ועזרים טכניים אחרים. חשבתי לתת לך תרגיל פשוט והתחרטתי, אין קסמים, צריך ללמוד תרגול מסודר וכולל המכוון למקום מסויים. בצלחה צחי שוחט

0 אור 0

New member
בכל זאת המלצה

אני באמת חושבת שבנושא של הפתחות לחמלה ורכות, כדאי מאד להיעזר במגע אנושי - מטפל, סדנאות ועוד. אבל אז חשבתי לי כמה תרגולים אפשר לעשות לבד ואישית וללא מטפל, אם רק ממקדים את המודעות לכך. תרגילים שעובדים להרבה אנשים, למרות שהם נשמעים מאד אמריקאיים ומלאכותיים אלו משפטים מחזקים - אל תגיד לעצמך אני מופנם ובונקר, אמור לעצמך כל יום משפטים מחזקים בכיוון שאתה רוצה: אני נפתח יותר לאנשים, אני מקשיב לעצמי ולאחרים, אני לומד להיות יותר חומל, אני מתחבר עם הצד הרגשי שלי .... (עם כל מה שכרוך בזה - להדביק על הראי, לשים על שומר המסך במחשב, מנטרה לפני השינה וכל מה שעובד בשבילך) תתחיל לעבוד על אהבה עצמית - תמצא מה אתה אוהב בעצמך, מה טוב אצלך, תפרגן לך דברים שאתה אוהב תתחיל לעבוד על חיבור לזולת - לא צריך בשביל זה זמן. פשוט כל פעם שאתה יושב עם מישהו, תנסה להקשיב למה באמת הוא אומר, תנסה לחשוב על משהו אישי אחד קטן שאתה רוצה להתייחס אליו , להגיד לו משהו חיובי. תמצא מישהו שאתה מרגיש קצת יותר קרוב אליו מאשר לאחרים, ותנסה להדק את הקשר. ליזום שיחה אינטימית . לספר על דברים שעוברים עליך, לשתף ומהצד השני - להקשיב. וברוח הימים האלו - אפשר גם לפתוח בלוג - אם כי אני לא בטוחה שהוא יסייע בשיפור המגע האנושי עם הזולת

oversensitived

New member
תודה רבה אנשים

בזמן הקצרצר שאני בפורום, אני מאוד נהנה לראות תשובות מושקעות לי ולשאר חברי הפורום. קראתי הרבה ספרים שקשורים לרפואה משלימה, והרבה ספרים בודהיסטים, ולאחרונה התחלתי לתרגל תרגילי חמלה משם לעיתים כשיש זמן פנוי. אני חושב שהתרגיל שאני מתחבר אליו יותר מכל, הוא פשוט לדמיין אדם שאתה אוהב סובל, היה קשה למצוא מקום לתרגל, אבל בסוף מצאתי מקום יחסית מבודד למקום העבודה, מאחורי ביניין שם יש אפילו צמחייה מועטה, אע"פ שאני במקום מבודד, עדיין יש קושי גדול להתחיל את התרגול, זה כאילו עד שמצליח להביא שינוי לוקח הרבה זמן מכיוון שיראו אותך בחולשה. אחרי שאני מסיים את התרגול בד"כ יש פרק זמן גדול בו התחושה היא פיזית יותר טובה, ומעין חיבור למציאות לעצמי, פתאום העיניים בורקות, עם זאת קשה לשמר את המצב הזה בגלל התדמית המצ'ואית שהעמדתי לי והמסיכה חוזרת לאיטה.. נקווה ליפור עם הזמן אנשים יקרים ממליץ בחום גם לכם לתרגל למי שלא =)

אשכר

New member
המלצה: למה רק את הלב?

מאד בעייתי לפתוח רק את הלב. למעשה, לא נראה לי שזה אפשרי. לא באופן בריא, בכל-אופן. כדי לפתוח חסימה צריך לתת תשומת-לב לכל המקומות בגוף, גם אם זה בשריר שמאחורי השוקיים, או באצבעות הידיים או תנוך האוזן. רכות לא יכול לבוא ללא הגנה סבירה. אם אתה רוצה רכות תלמד במקביל להגן על עצמך, אחרת תיצור חוסר איזון קיצוני יותר ממה שאתה שרוי בו כרגע. הגנה סבירה כוללת, לדעתי: - הגנה עצמית, אומנות לחימה (יש כ"כ הרבה סוגים, חלקם רכים חלקם קשים, חלקם לא אלימים, חלקם יקרים...) - הכרת הגבולות של עצמך. פעם ביום תעשה רשימה של כמה מהגבולות שלך. בכל יום תגלה גבולות חדשים שאתה שומר/לא שומר עליהם. - הכרת ההסכמים שאתה עושה באופן בלתי מודע עם הסביבה. - היכולת ליפול בהרמוניה על הקרקע. אפשר ללמוד איך ליפול כמעט בכל גיל! כשאתה יודע ליפול על הקרקע מכל מצב, הרבה מההגנות שלך מתבטלות מעצמן... חמלה? אני לא יודע מה זה חמלה. לא מכיר מישהו שהצליח להגדיר את זה באופן ברור או לתת תאור אובייקטיבי של המילה הזאת. זאת כנראה המצאה של אנשים שמנסים לתרץ את ההתנהגות שלהם באופן שירגיש להם "טוב".

אשכר

New member
במקום חמלה הייתי מחפש משהו אחר

למשל - הכרה במיסתוריות של כל היצורים (למה רק אנשים??) והדברים. למשל - הכרה בכך שהאדם/יצור/חפץ שמולך הינו ישות עצמאית ללא קשר אליך. כמו-כן אתה מוזמן לקרוא את הספר 4 ההסכמות. הוא ספר קצר וברור, (עם קצת מידע בלתי-רלוונטי-להחריד על שמאנים בהקדמה של הספר).

למעלה