לפרק את רגשי האשמה

merav809

New member
לפרק את רגשי האשמה

אחד הדברים שמזינים את האוסידי , לפחות אצלי הם רגשי אשמה.
אז איך מפרקים רגשי אשמה?
קודם כל מתחילים במודעות למה שגורם לנו רגשי אשמה .
הרבה פעמים זו יכולה להיות אמבולנטיות בחיים שלנו . לגבי רצונות שונים
לדוגמא: בחיים שלי , מצד אחד מאוד רציתי תינוקת נוספת למשפחה, עבדתי על זה קשה. אני אוהבת אותה. ומצד שני היא הכניסה לחיי כאוס, קשה לי , אני לא מתפקדת כמו שאני חושבת שאני אמורה. אני נזקקת להרבה עזרה יותר ממה שחשבתי שאצטרך, או יותר ממה שחשבתי שאני אמורה. אז עולים התהיות ורגשי האשמה . רגע , מה לא בסדר איתי? למה אני צריכה עזרה יותר מאחרים ( או לפחות כך נראה לי ) האם לא התכוננתי מספיק , הרי הייתי אמורה ללמוד מהעבר . ( הדיכאונות והחרדות הקודמים ) איך לא הצלחתי להכין את עצמי מספיק לקראת המשימה. למה נראה לי שלבעלי יותר קל בטיפול עם הילדה , שהוא יותר זורם ונהנה איתה . מה זה אומר עלי?? ואין סוף שאלות מהדדות שבאות אחר כך לידי ביטוי בהתקף של אוסידי חמור . עם מחשבות מייסרות ונוראיות . אז איך מפרקים את רגשי האשמה? שאלה גדולה . איך לומדים לקבל את עצמך עם החולשות ? להאמין בעצמך שלמרות הכעסים והתיסכולים אתה הורה אוהב ולא מסוגל לפגוע בזבוב. הרי אני נלחמתי למען להביא את הילדה שלי לעולם. אני נשאתי אותה בגופי 9 חודשים. אני לקחתי את הסיכון שידעתי שהוא קיים ( למרות שהאמת היית מאוד אופטימית וקיותי שלא יקרה, קיוותי שאני חזקה יותר ושלמדתי הרבה מאז ) מאחר ואני בטיפול מסודר כבר שנים והשתפרתי המון בשנים הללו . איך לומדים לסלוח לעצמך על החולשות ? ואיך עושים הפרדה בין האוסידי לבין מחשבות שליליות לגיטמיות בלי לערבב בין השנים .על שאלות אלו ועוד אני עובדת עכשו עם עצמי כדי לרפא את עצמי כמה שיותר מהר . אם יש לכם רעיונות וטיפים אתם מוזמנים לחלוק ! יום טוב ובריא יותר לכולם

רועי10

New member
הגעת להבנה יוצאת דופן!

הדברים נכונים לדעתי
אחד המפתחות לריפוי אוסידי הוא פירוק המרכיבים שלו
את זה אמור לעשות מטפל קוגניטיבי טוב, אבל מטפלים קוגנטיביים מתעסקים בעיקר בCBT, ״בחשיפה ומניעת תגובה״ במקום להתעסק במרכיבים עליהם מושתת האוסידי.
והאנשים הסובלים מאוסידי קונים את זה בלי להניד עפעף.

צריכים לפתוח עיניים ולהפעיל את החושים גם מול המטפלים ורעינות טיפוליים וגם להפעיל את החודים היצירתיים כמו שאת הפעלת בלי קשר למה אומרים ״אנשי המקצוע״, כי אנשי המקצוע האמיתיים הפ אלה הסובלים מאוסידי וגם מפעילים את החושים היצירתיים שלהם!

פחות רגשי אשמה כי גם אחרים

רציתי לומר שאני מתארת לעצמי שבודאות גבוהה כל אמא עוברת רגשי אשמה ופקפוק ביכולה לגדל את הילד שלה כמו גם קנאה בהורה השני. נשמע "נורמלי" ומשותף לכל כך הרבה אלפים ומאות אלפים של הורים, תנסי להסתכל על זה ברזולוציה גדולה יותר, קחי מרחק ותסתכלי. קורה לכולם. הבעיה שלך יש את האוסידי שתוקע אותך יותר מלהמשיך "שמעתי, הלאה !" ועל זה צריך לעבוד.
למעשה גם אני נתקעת ברגשמי האשמה שלי שלא קשורים לגידול ילדים והתוכן למעשה לא חשוב. חשוב לעבור הלאה. זה המכשול הגדול שצריך לעבור. תסתכלי על המדיטציית זעם שהצעתי בעמוד הזה או תמצאי אותו בדף הפייסבוק של האוסדי שלי. המדיטציה משחחרת ומצחיקה ויכולה לעזור. היא עוזרת לי

למעלה