לפרפרית המאושרת...

s u g e r

New member
לפרפרית, תשובה לגבי החניכה הקוטרית

אהלן, אז ככה: 1. את בעצמך אומרת שהיא בכזו, אז כל משפט שלה או תלונה, פשוט קחי אוויר ותשתדלי לא לקחת ל
. לא שזה יעבור לך ליד האוזניים, תשמעי אבל אל תקחי את זה קשה. 2. תדברי איתה!!! לשיחה יהיו מספר שלבים: שלב א´-פתיחה: תגידי לה שאת שמה
שהיא מאוד מקטרת ומפריעים לה הרבה דברים. תגידי לה שאת נותנת לה עכשיו הזדמנות להגיד את כל מה שיש לה. ו...שתתחיל לשפוך... את לא חייבת לענות לה על כל הטענות. אני מציעה שעל מה שיש לך תשובה תעני ומה שאין לך או שנראה לך שמכאן יתחיל ויכוח, אז חבל... תגידי לה שאת שומעת (אולי אפילו תרשמי) ואת תחשבי ותעני לה על זה בהזדמנות. אגב, לא על כל תלונה חייבים לענות לה. אפשא לומר לה משפטים כמו: "אני יודעת, אבל זה השיקול שלי כמדריכה" או "אני אחשוב על זה ונראה אם אפשר לעשות עם זה משהו". תזכרי, שהיא צריכה לקבל יחס אבל את לא צריכה לתת לה דין וחשבון מפורט. שלב ב´: טוב, אחרי שהיא שופכת את כל הטענות, תשאלי אותה מה היא חושבת עליך בתור מדריכה. קודם כל שתגיד בכללי, אח"כ תשאלי אותה אם היא חושבת שאת משקיעה בשבט? אם היא חושבת שאכפת לך ממנה ובכלל? אם היא תענה שכן, תגידי לה שזה מאוד חורה ומוזר לך. היא כל כך מעריכה אותך,ויחד עם זאת כל הזמן יש לה מה לומר ועל מה להתלונן. תגידי לה שהמינון הזה לא נראה לך הגיוני. ומעבר לכך -זה פשוט פוגע בך ומפריע לך, כי זה נראה כאילו הכל לא בסדר. וכנראה שזה לא כך. שלב ג´: תשאלי אותה: "מה היית מרגישה במקומי, אם הייתה לך חניכה כמוך? מה את היית עושה?" שלב ד´- סיום: בקיצור, אני מקווה שהיא תגיע למסקנה שזה באמת מוגזם כל הטענות שלה ותסיימי את השיחה בכך שאת תמיד מוכנה לשמוע ביקורת, אבל ביקורת צריכה להיעשות בדרך נעימה ולא "קוטרית ומעצבנת" כזאת... 3. מאוד חשוב להיות נעימה ומחוייכת אליה כדי שהיא תרגיש לא נעים ממך. וכמובן אם את יודעת שאת מבחינתך אחראית, משקיענית, אוהבת את חניכייך ואכפת לך מהם, ואת באמת עושה כל מאמץ להיות הכי טובה שיש, אז לכי עם הביטחון הזה בעצמך ותמשיכי בגאון ובגאוה את ההדרכה כי את טובה!!! בהצלחה, SUGER.

למעלה