לפרפרית המאושרת...
אהלן, אני עונה לך לגבי השאלה של הפרדה בין בנים לבנות... קודם כל אני ממש איתך
אני בתור מדריכה העברתי פעולות רק לבנות והמדריך שאיתי רק לבנים, כך במשך כל השנתיים שהדרכתי (בשבתות, באמצע שבוע עשינו יחד) וזה היה פשוט מ ע ו ל ה כי אז יכולתי להעביר את כל הפעולות עם מינימום בעיות משמעת, אפשר להתרכז רק בפעולה עצמה, אני שונאת את הקשקושים האלה של "גיבוש", אלה היו התירוצים של מדריכים שלי בצוות הדרכה כשהייתי קומונרית ולא הצלחתי לצערי לשכנע אותם להפריד בפעולות, למרות שהיו להם שבטים משמ גדולים הם התעקשו להעביר ביחד, ביננו? אני לא בטוחה שרבע מהפעולות שלהם הם הצליחו באמת להעביר... איך אפשר להעביר פעולה מול 30 בנות ו 30 בנים? ביננו? גם לא ל 20 ו 20. אם רוצים לשמוע כל חניך באמת, לתת את היחס האישי, להעביר ולדבר על המסרים בשקט וברצינות... זה לא מול בנים ובנות שכל צד מנסה להציק לצד השני כדי שישים אליו
ככה זה... בקיצור פשוט גרוע ולדעתי חובה להעביר בנפרד, אחרת זה ממש להעביר הדרכה בצורה לא טובה וחבל, יש למדריכים מה לתת, מה לומר ולמי להקשיב... וחבל לבזבז זמן על דברים שלא צריך להשקיע בהם זמן כמו לדאוג לשקט יתר על המידה או להרגיע מתפרעים וכו´... איך לשכנע את החניכות? יש כמה דרכים: 1. קודם כל כמו שאמרת אפשר באמת להעביר פעולה או שתיים ספציפיות על הנושא הזה, להשתמש במתודות שמבסבירות על קשר אישי, אני כבר יצאתי מהקטע הזה של פעולות אז לא עולה לי עכשיו בראש, אבל אני מאמינה שכאן בפורום יוכלו לעזור ולתת רעיונות למתודיקות שמדברות על יחס אישי, על קשר אישי והן יבינו שזה פשוט יהיה להן יותר כיף ונוח. 2. מה שנראה לי יותר זה, במקום לדבר על זה שכדאי כי יהיה יחס אישי, פשוט ליצור אותו, כלומר תבחרי נושאים מאוד מושכים ומעניינים לפעולה, אפילו נושאים שלא מדברים עליהם ליד בנים, לא יודעת מה מעניין אותם- נושאים של בנות או כל דבר שאת יודעת שיגרה את הרגש והמחשבה שלהם לרצות מאוד להשתתף ולשתף והן פשוט "תלמדנה על בשרן", בפועל, שעם הבנים אפשר סתם לדבר אחרי הפעולה, זה לא שאת אוסרת עליהן את הקשר, אבל יש לכן, הבנות- ואיתך את השעה זמן שלכן שאתן לבד, מדברות ופותחות נושאים, תני להן להרגיש קרובות אלי, תנצלי את הזמן הזה להתקרב אליהן יותר כדי שהן תרצינה את הזמן הזה להיות איתך. כדי שהן תבנה שחבל לבזבז את הזמן איתך על צעקות ובקשות לשקט כשעושים פעולה מעורבת, אלא כדאי "לנצל" אותך להקשבה, לקשר, ליחס חם... 3. אם שי בנות ספציפיות שממרידות את כולן לא לבוא בגלל ההפרדה או שאפילו אם הן לא ממרידות אבל יוצרות אוירה כזו, אז אני מציעה לך לתפוס שיחה אישית איתן, ככה פנים מול פנים, תתקרבי אליהן, תדברי איתן, תשמעי מה הן אומרות על ההסבר שלך- למה כדאי פעולה נפרדת, ואני מאמינה שהן יותר תשתפנה פעולה... ב ה צ ל ח ה וסליחה שזה ארוך מידי. ולגבי התשובה על החניכים החוצפנים, אני מקווה שלא נראתי שם רעה או קשוחה מידי, אני ממש לא כזאת, אני מאוד חמה, מחייכת ואוהבת, אבל קטעים של חוצפה אני לא יכולה לסבול ובקטעים האלה אני עומדת בתוקף מול החניכים!!! מה שנקרא "יהרד ובל יעבור" ואם בקטעים האלה תעמדי על שלך אז בכל שאר הזמן תוכלי להיות איתם ממש "על הכיפאק"... ושוב ב ה צ ל ח ה
אהלן, אני עונה לך לגבי השאלה של הפרדה בין בנים לבנות... קודם כל אני ממש איתך