לפרפרית המאושרת...

s u g e r

New member
לפרפרית המאושרת...

אהלן, אני עונה לך לגבי השאלה של הפרדה בין בנים לבנות... קודם כל אני ממש איתך
אני בתור מדריכה העברתי פעולות רק לבנות והמדריך שאיתי רק לבנים, כך במשך כל השנתיים שהדרכתי (בשבתות, באמצע שבוע עשינו יחד) וזה היה פשוט מ ע ו ל ה כי אז יכולתי להעביר את כל הפעולות עם מינימום בעיות משמעת, אפשר להתרכז רק בפעולה עצמה, אני שונאת את הקשקושים האלה של "גיבוש", אלה היו התירוצים של מדריכים שלי בצוות הדרכה כשהייתי קומונרית ולא הצלחתי לצערי לשכנע אותם להפריד בפעולות, למרות שהיו להם שבטים משמ גדולים הם התעקשו להעביר ביחד, ביננו? אני לא בטוחה שרבע מהפעולות שלהם הם הצליחו באמת להעביר... איך אפשר להעביר פעולה מול 30 בנות ו 30 בנים? ביננו? גם לא ל 20 ו 20. אם רוצים לשמוע כל חניך באמת, לתת את היחס האישי, להעביר ולדבר על המסרים בשקט וברצינות... זה לא מול בנים ובנות שכל צד מנסה להציק לצד השני כדי שישים אליו
ככה זה... בקיצור פשוט גרוע ולדעתי חובה להעביר בנפרד, אחרת זה ממש להעביר הדרכה בצורה לא טובה וחבל, יש למדריכים מה לתת, מה לומר ולמי להקשיב... וחבל לבזבז זמן על דברים שלא צריך להשקיע בהם זמן כמו לדאוג לשקט יתר על המידה או להרגיע מתפרעים וכו´... איך לשכנע את החניכות? יש כמה דרכים: 1. קודם כל כמו שאמרת אפשר באמת להעביר פעולה או שתיים ספציפיות על הנושא הזה, להשתמש במתודות שמבסבירות על קשר אישי, אני כבר יצאתי מהקטע הזה של פעולות אז לא עולה לי עכשיו בראש, אבל אני מאמינה שכאן בפורום יוכלו לעזור ולתת רעיונות למתודיקות שמדברות על יחס אישי, על קשר אישי והן יבינו שזה פשוט יהיה להן יותר כיף ונוח. 2. מה שנראה לי יותר זה, במקום לדבר על זה שכדאי כי יהיה יחס אישי, פשוט ליצור אותו, כלומר תבחרי נושאים מאוד מושכים ומעניינים לפעולה, אפילו נושאים שלא מדברים עליהם ליד בנים, לא יודעת מה מעניין אותם- נושאים של בנות או כל דבר שאת יודעת שיגרה את הרגש והמחשבה שלהם לרצות מאוד להשתתף ולשתף והן פשוט "תלמדנה על בשרן", בפועל, שעם הבנים אפשר סתם לדבר אחרי הפעולה, זה לא שאת אוסרת עליהן את הקשר, אבל יש לכן, הבנות- ואיתך את השעה זמן שלכן שאתן לבד, מדברות ופותחות נושאים, תני להן להרגיש קרובות אלי, תנצלי את הזמן הזה להתקרב אליהן יותר כדי שהן תרצינה את הזמן הזה להיות איתך. כדי שהן תבנה שחבל לבזבז את הזמן איתך על צעקות ובקשות לשקט כשעושים פעולה מעורבת, אלא כדאי "לנצל" אותך להקשבה, לקשר, ליחס חם... 3. אם שי בנות ספציפיות שממרידות את כולן לא לבוא בגלל ההפרדה או שאפילו אם הן לא ממרידות אבל יוצרות אוירה כזו, אז אני מציעה לך לתפוס שיחה אישית איתן, ככה פנים מול פנים, תתקרבי אליהן, תדברי איתן, תשמעי מה הן אומרות על ההסבר שלך- למה כדאי פעולה נפרדת, ואני מאמינה שהן יותר תשתפנה פעולה... ב ה צ ל ח ה וסליחה שזה ארוך מידי. ולגבי התשובה על החניכים החוצפנים, אני מקווה שלא נראתי שם רעה או קשוחה מידי, אני ממש לא כזאת, אני מאוד חמה, מחייכת ואוהבת, אבל קטעים של חוצפה אני לא יכולה לסבול ובקטעים האלה אני עומדת בתוקף מול החניכים!!! מה שנקרא "יהרד ובל יעבור" ואם בקטעים האלה תעמדי על שלך אז בכל שאר הזמן תוכלי להיות איתם ממש "על הכיפאק"... ושוב ב ה צ ל ח ה

תחיה

New member
תגובה!

אז ככה קראתי את הודעתך היא באמת נכונה אבל אני לא כל כך מסכימה מחלק מהדברים שאמרת. א) יש המון סניפים שאי אפשר להפריד בין בנים לבנות לדוגמא בסניף שאני הדרכתי היו לי 8 חניכים 2 בנים ו-6 בנות איך אפשר להפריד ככה? אז היו לי המון בעיות משמעת עם החניכות אבל הצלחתי למשוך אותם בכל מיני פעילויות שהם לא היו צריכות לשבת ולשתוק. יש המון פעילויות כפיות שאפשר להעביר להם. ב) כשההיתי קומונרית היה לי גם סניף קטן אבל לא עד כדי כך ולפעמים המדריכים הפרידו בין הבנים לבנות, זה לא תמיד עזר כי תמיד הם שאלו למה אנחנו לא עם הבנים/ות? אז הסברנו להם שזה לטובתם אז הם היו מתעצבנים ולפעמים גם מסכימים. לפי דעתי זה תלוי איך עושים את זה. עם תבואי בקטע של אני אחראית ואני אחליט מה עושים פה אז זה לא בקטע אבל אם אפשר ללכת ולהסביר שזה לא בסדר מסיבות א,ב,ג אפשר יהיה להבין. כשאני הייתי חניכה ובפעולה אחת הפרידו בינינו היינו ממש בקטע של לכעוס על המדריכים שלנו. מה פתאום הפרדתם? (אני רוצה להגיד שהיינו 6 בנות ו4 בנים) נורא התעצבנו אבל בסוף הפעולה הבנו מה הם רצו. בקיצור הכל תלוי בנו ובאיזה צורה עושים אותה. יום טוב ושמח לכולנו!

LordNor

New member
בנים ובנות ביחד???

גם אצלנו בסניף נהגו לערוך פעולות בנים ובנות יחדיו... אני לא רואה פסול בזה. לדעתי צריך לשתף גם את הבנות וגם את הבנים בפעולה.. הרי אנחנו שבט אחד ומגובשים לא?? אז למה בכלל להפריד??? ואני לא חושב שעל המדריך להתערב במה שנעשה בשבט שאותו הוא מדריך.. ואני לא אסכים עם הגישה שבה המדריך יבוא ויגיד בנים שם ובנות שם בלי שום סיבה. קודם כל הוא צריך לתת הסבר למצב הזה או לעשות החלטה בקרב השבט על ההפרדה.. זה הפתרון הכי טוב בשביל השבט! כלומר הרוב ייקבע! מה דעתכם? לסיכום, אין מה להפריד, הפרדה תגרום לקנאה אצל הבנים והבנות ביחד. כלומר הבנים יקנאו במה שהבנות עושות והאלו יקנאו במה שהבנים עושים.. וגם תקשה על עבודת המדריכים, שלא יספיקו לההתעדכן במה שקורה... אז הפתרון הכי טוב למצב הזה הוא פעולות של בנים ובנות יחדיו!

bilha501

New member
בנים ובנות בבני-עקיבא

קראתי כאן כמה הודעות על הקטע שלהפריד או לא להפריד בין בנים ובנות בבני עקיבא. אני חניכה מסניף קטן בישוב קטן אצלינו יש הפרדה בין בנים לבנות כמעט לגמרי, פעולות שבת מופרדות, פעולות יום חול מופרדות וכו´ בשבט הרא"ה זה מתחיל להיות אחרת יש את שוק פורים שעושים יחד ושנה לאחר מכאן הצגות ופעולות יחד. לדעתי להיות מופרדים זה בסדר כאילו לדעתי אפילו עדיף להפריד בסניף, אתם לא מרגישים כול אלה שהסניפים יחד שהרבה מהפעולה זה לעשות תדואין על הבנים או ההפך על הבנות?? ורגע למה קם בני עקיבא? מה המסר של בני עקיבא? שיצאו זוגות?? המסר הוא תורה ועבודה ולא מפגשים וחברויוות! זאת דעתי בתור חניכה בבני עקיבא מחכה לתגובות!!

FullTimeSpirit

New member
נושא נדוש...

די ללחזור לנושא הזה כל פעם...מי שנורא מעניינת אותו הסוגיא יש לו מספיק מה לקרוא מוויכוחים קודמים(בפורום בעניין באתר של התנועה) וכן בספר של הרב אבינר "חסד נעורייך"... נוצר מצב כאילו זה הנושא העיקרי בראש עניין הנוער בתנועה...בנים בנות צאו מזה!

מאד מצער שנוצר

המצב הזה, אבל הוא לא "כאילו". זה באמת מה שמדברים עליו כל היום.. (למה? אולי בגלל זה המצב, ודי לחכימא) דרך אגב, 70 אחוז מהתכולה בדיון "הפרדת סניפים" באתר של בנ"ע, זה דברים בתת רמה. אנשים שלא יודעים מהחיים שלהם באים ומבלבלים את השכל (ותסלחו לי על ההתבטאות). רק 30 אחוז בערך זה דיון ´לעניין´.

FullTimeSpirit

New member
לא על זה דיברתי...

צניעות בתנועה או איך שקוראים לזה. יש שם דברים מאוד חכמים דווקא! כדאי לקרוא.

s u g e r

New member
טוב, אז...

זה בכלל לא כזה נושא נדוש, לא דיברנו על זה בפורום, למשל, וגם לא אמרנו שהפרדה היא רק בגלל צניעות כנראה בכלל לא קראת את התגובה שלי, התיחסתי בכלל לנושאים וסיבות אחרות, לידעתך! בנים בנות אולי זה לא הנושא העיקרי אבל הוא משקף הרבה דברים מעבר לנושא הספציפי הזה כמו צניעות כמו למה אנו מייחסים חשיבות כמו ערכים חשובים בעיננו כמו למה אנחנו באים לבני עקיבא ועוד...

LordNor

New member
אממ...

להבא תשתדל לשרשר, ולא לפתוח בהודעה חדשה באותו נושא... (שרשרתי בשבילך..) תודה!

bilha501

New member
אממ....

סורי על פתיחת ההודעה החדשה פשוט רציתי שאנשים יראו את זה ישר בכניסה אבל עם זה מפריע לך אז פעם הבאה אני ישתדל יותר... נ.ב-אני בת

s u g e r

New member
אז ככה

1. אני דיברתי בכלל על הפרדה מסיבה שונה- לאו דוקא הפרדה בגלל "צניעות" אלא כדי שיהיה יותר יחס אישי, תשומת לב ושיהיה אפשר להעביר את הפעולה יותר בשקט. 2. לא ברור לי למה אתה לא מבין שאם מעבירים פעולה ל 30 בנות + 30 בנים ביחד, לא ממש יוצאת פעולה מוצלחת. קודם כל כי קשה להשתלט על 60 חבר´ה מעורבים, יש רעש וקשה להתרכז. כמה אנשים אפשר לשמוע בפעולה? 20? ומה עם כל החניכים האחרים? מה שיקרה זה ש 40 חניכים בכל פעולה בכלל לא משתתפים בה ומן הסתם בדרך כלל זה יהיו תמיד אותם 20 שכן משתתפים. 3. לא אמרתי להפריד תמיד. אני אישית בעד להפריד בשבתות שאלה הפעולות הרציניות, באמצע שבוע, כשמעבירים פעולות של כיף ועשיה, אפשר להאיר ביחד, ואז לא מפרידים את השבט. 4. קנאה? לא נראה לי... חניכים- יותר מעניין אותם יחס אישי מאשר "מה הם עושים", תאמין לי... זה פי 1000 יותר חשוב... בכל מקרה, פשוט מעבירים את אותה פעולה גם לבנים וגם לבנות... לא חשבת על זה?

s u g e r

New member
לגבי 2 הנקודות שהעלית:

1. שבט פיצפון- ברור שלפעמים זה בלתי אפשרי 2. הסברה- ברור לא להכריח מלכתחילה אלא להסביר כל הזמן...

דווקא לא

אני הדרכתי בסניף שהיה חשוב לו לעשות פעילות נפרדת ולכן היו לי 12 חניכים (בנים) בכיתות ד´-ז´. אגב, קראנו לזה מעלות. וזה בכלל לא נורא, כמו שאתם בטח חושבים.

FullTimeSpirit

New member
נכון, לא רק צניעות...

גם עניין היחס מצדיק הפרדה... ואני מבין שדווקא מצד הצניעות את לא בעד זה... אז אני מפנה אותך לעיין בנושא.... חסד נעורייך ומה שעינייך רואות במציאות...

סוכר מתוקה..

רציתי להגיד המון המון תודה! אני אקח את הדברים שלך לתשומת ליבי.. בקשר לפעולה שאפשר להעביר על הנושא- יש לך איזה רעיון? ניסינו להסביר לבנות למה הפרדנו אבל הן פשוט לא הסכימו להקשיב... הן חושבות שזה לא בסדר וכו´ וכו´.. הקטע הוא שזה לא שהפרדנו אותם לעולמים והן לא "תזכינה" לראות את הבנים בפעולות עוד אף פעם. אם זה היה ככה- מילא. זאת הייתי פעם אחת!!!אני פשוט לא האמנתי!! עוד בעיה קטנה..יש חניכה אחת שכל פעולה וכל דבר שאנחנו עושים-יש לה הערות. זה משגע אותי.."לא עושים את זה ככה".."זה רעיון דפוק"..וכו´. זה ממש מעצבן וכשהיא אומרת את כל ההערות האלה אני מראה לה שזה מכעיס אותי וגם עושה לה פרצוף מאיים(חחח, אפשר לחשוב..) כזה..זה נראה לך בסדר מה שאני עושה? מצטערת שאני ככה שואלת את כל הדברים האלה- פשוט נראה לי שאתם יכולים לעזור. אתם לא חייבים לענות. תודה בכל זאת.. פרפר(ית).

LordNor

New member
שמחתי לשמוע שעזרנו לך....

ונשמח גם לעזור לך בכל בעיה כלשהי בעתיד. בעניין ההפרדה, את לא יכולה בכוחות עצמך להסביר לבנות האלו (לפי איך שאת מתארת את האופי שלהן) את עניין ההפרדה. אני מציע לך לקחת כמה חברות ועוד אנשים ויחד לנסות להסביר את המצב בדרך מעניינת והגיונית כדי שהבנות ההן יוכלו לקלוט את עניין ההפרדה. בעניין החניכה "הבעייתית" (איך שהגדרת אותה), אני לא יכול לעזור לך בעיין הזה, אני מציע לך להזמין אותה לשיחה ולנסות לסדר את הדברים בניכן. אולי בסוף תצליחי להסתדר איתה, מי יודע... אחרים מוזמנים להציע רעיונות לפתרון הבעיה... (אני רק הבעתי את דעתי ואת מה שהייתי עושה במצב כזה) בהצלחה!

s u g e r

New member
אני רוצה מאוד לענות לך...

אני רוצה קצת לחשוב על זה ואני גם מאוד עייפה אז בעז"ה ביום ראשון... שבת שלום!!!

למעלה